Boot Düsseldorf: Svjetske premijere za 2023. godinu5 min
00:03:54
00:03:54

Boot Düsseldorf, najveći svjetski sajam za industriju vodenih sportova, vraća se na svoju poznatu lokaciju u Messe Düsseldorf od 21. do 29. siječnja 2023., donoseći premijere vodećih svjetskih proizvođača jahti

Ferretti Yachts 580

Vanjske linije Ferretti Yachts 580 krase atraktivan dizajn, snažna osobnost i sportska čistoća, a one u svakom pogledu odražavaju klasične stilske znakove marke. Glavne inovacije uključuju širok raspon mogućnosti prilagođavanja na glavnoj  i donjoj palubi, koja je dostupna u dva rasporeda, oba s tri kabine.

Što se tiče materijala, mješavina finog drva i tkanina savršeno izražava čist i racionalan dizajna u profinjenom i elegantnom stilu, utjelovljenju modernog luksuza. Ferretti Yachts 580 bit će dostupna u verzijama Classic i Contemporary: prva u toplim, zemljanim tonovima, a druga u lakiranom drvu i tkaninama u svježim nijansama inspiriranim bojama mora. Obje, naravno, dijele nepogrešiv stil Made in Italy.

Azimut S7

Azimut će ove godine sudjelovati na međunarodnom sajmu nautike Boot Düsseldorf s uzbudljivim novim proizvodom: Azimut S7, sportskim novim pripadnikom obitelji S collection, još bolji zbog velikodušnih volumena i suvremenog dizajna. Sa svojim nadahnutim vanjskim dizajnom Alberta Mancinija, ovaj 22-metarski model se pridružuje Azimutovoj kategoriji jahta s niskim emisijama.

Uspješno kombinira sportski duh sa smanjenim utjecajem na okoliš, što je postalo moguće jer se S7 oslanja na tehnološki najnaprednija rješenja u industriji jahti, uključujući opsežnu upotrebu karbonskih vlakana za smanjenje ukupne težine i visoko efikasan pogonski sustav koji čine tri motora Volvo IPS.

Sunseeker 75 Sport Yacht

Impresivne osobine vanjštine, modularne konfiguracije namještaja i suvremena završna obrada interijera glavni su elementi privlačnosti ove uzbudljive jahte koja postiže brzinu do 40 čvorova s dva motora MAN V12-1550 ili 1900. Donja paluba nudi tri kabine s (opcija) četvrtom kabinom s krevetima na kat umjesto salona na donjoj palubi. Profil jahte privlači pažnju s poklopcima za ventilaciju od nehrđajućeg čelika i vanjskim rukohvatima čiji dizajn i izvedba doprinose visokokvalitetnoj završnoj obradi.

sunseeker 75 sport yacht

Unutarnji prostor je prilagodljiv, od odabira materijala do konfiguracije. Naslonjači na glavnoj palubi smješteni su oko sklopivog stola na desnoj strani i velikog televizora na lijevoj strani (u standardnom rasporedu), uz obilje prirodnog svjetla, zahvaljujući ostakljenju pune visine. Raspored donje palube nudi prostrani smještaj za do osam gostiju i dva člana posade.

Princess S72

Sa svojim širokim profilom, otmjenim stilskim linijama i prekrasnim prozorima trupa punom dužinom, Princess S72 je pametno dizajnirana kako bi se osjećala otvorenom i prostranom. Opremljena dvostrukim MAN V12 motorima od 1650 ili 1800 konjskih snaga i dubokim V trupom prožetim smolom, ima dinamične performanse i lako upravljanje, pri brzinama do 36 čvorova.

princess s72

Kokpit ima jedinstveni prostor za sjedenje u obliku slova U s modularnim naslonjačima, sklopivim stolom od tikovine i jedinicom za posluživanje. Golemi salon na glavnoj palubi sa sofom u obliku slova U dizajniran je za društveni život, a potpuno opremljena kuhinja nasuprot velike blagovaonice u obliku slova L savršeno je mjesto za druženje uz fino jelo. Ispod palube, osam gostiju na raspolaganju ima četiri lijepo uređene kabine, od kojih tri imaju vlastitu kupaonicu, a sve su okupane prirodnim svjetlom. Dodatna dvostruka kabina s vlastitom kupaonicom nalazi se na krmi, za nenadane goste ili posadu.

Pearl 72

Svojim rasporedom Pearl 72 predstavlja jedinstveni uvod u svoju klasu: ima dvije glavne kabine. Jedna je prednja s privatnim ulazom, kao što se obično vidi na puno većim jahtama, a druga je široka koliko i sam trup na sredini. Tu su još dvije dvokrevetne kabine s vlastitim kupaonicama i smještaj za posadu, uz garažu s prostorom za William 345 tender (ili sličan) i jet ski.

pearl 72

Iako se eksterijeri Pearl Yachts odlikuju oštrim linijama koje potpisuje studio Dixon Yacht Design, interijeri teže fleksibilnosti, s izborom između tri stila, sva tri djelo Kelly Hoppen CBE. Verzije Modern, Luxury i najnovija opcija, Indulgence, lansirana s Pearl 72, predstavljaju jedinstven pogled na dizajn butik-interijera.

Sunseeker Superhawk 55

Pokretan dvostrukim motorima Volvo Penta D11 – IPS 950 usklađenim s oblikom trupa posebno dizajniranim za IPS pogonski sustav, Superhawk 55 spreman je za uzbudljive performanse i ima neusporedivu okretnost. Profil počinje s potpuno novim kompozitnim trupom, nastavlja se detaljima od nehrđajućeg čelika i ekspanzivnog stakla. Krmeni kokpit u potpunosti iskorištava nevjerojatnu širinu jahte, nudeći velike naslonjače podesivog oblika i rasporeda i skrivene uređaje integrirane u wet bar, ali i dodatni TV koji se može sakriti dok nije u upotrebi.

superhawk 55

Sunseeker Superhawk 55 dostupan je kao open-top ili s krutim krovićem, za dodatnu sjenu. Pramčani dio glavne palube nudi sunčalište cijelom dužinom, koje se pomiče naprijed i otkriva stol i prostor za sjedenje. Stepenice vode do donje palube, luksuznog otvorenog salona i prostora za kuhinju s LED rasvjetom. Pramčana kabina ima vlastitu kupaonicu, a krmena dolazi s opcijskim kliznim ležajevima koji se pretvaraju u bračni ili dva jednokrevetna kreveta, i prostranu vlastitu kupaonicu.

Bavaria SR33

Bavaria SR33 impresionira dobro promišljenim rasporedom prostorija, pružajući velikodušan prostor za četiri osobe. Trup dugačak 11,40 m i širok 3,46 m optimiziran je za brzo, sigurno upravljanje i opremljen dvostrukim motorima Volvo Penta i Mercruiser od 500 do 700 KS, koji jamče snažan, ali ekonomičan pogon.

bavari sr33

Na modelu Bavaria SR33, individualno opuštanje, sati druženja na moru i općenito druženje imaju svaki svoj vlastiti prostor. Pramac s velikim ležaljkama savršeno je mjesto za opuštanje, s udobnim jastucima koji se protežu cijelom površinom. Ispod palube Bavaria SR33 nudi obilje svjetla, puno prostora, četiri ležaja, kabinu i veliki salon.

DB/37

Ovaj potpuno novi model od 37 stopa savršen je prikaz vizije DB Yachts. Osim aerodinamičnog dizajna, potpuno otvorenog prema moru, s finim materijalima i poliranim završnim obradama, model nudi i neviđeni unutarnji volumen za tip day boat.

Jeanneau DB/37 plovidba

Nasljednik modela DB/43, DB/37 je rezultat suradnje svjetski priznatih pomorskih arhitekata: njezine elegantne linije potpisuje talijanski dizajner Camillo Garroni, a trup je dizajnirao Michael Peters Yacht Design. Ovaj day boat/cruiser je savršen brod za druženje i zabavu, koji uz veliku svestranost i jedinstven dizajn nudi i iznimno iskustvo plovidbe.

Invictus TT420

Novi model koji dopunjava jednu od najuspješnijih serija Invictus Yacht zove se TT420. Zategnute, bitne linije ovog novog modela od 42 stope karakteristične su za sve Invictusove trupove, a spajaju stil i performanse.

invictus tt420

Paluba, uz koju se cijelom dužinom proteže prolaz zaštićen visokim profilima, nudi veliko pramčano sunčalište koje se može pretvoriti u ležaljku, pravi romantičan i očaravajuć kutak idealan za udobno uživanje u krstarenju ili pijuckanje aperitiva u miru i tišini. Invictus TT420 ima krmeni pogon s dva Volvo Penta D6 motora od po 440 KS.

Jeanneau Yachts 55

Jeanneau Yachts 55 nudi beskompromisan odgovor na potrebe nautičara koji vole putovati i koji cijene ljepotu. Ova jedrilica je u potpunosti orijentirana na vlasnika, usmjerena na jedinstveno iskustvo krstarenja. Dizajnirana kao pravi privatni apartman, s rasporedom bez presedana, vlansička kabina zauzima čak dvije trećine interijera.

jeanneau yachts 55

Profinjena, svijetla i udobna, Jeanneau Yachts 55 je dobro je opremljena za mirno krstarenje. Njezin Dual Cockpit daje novo značenje kokpitu, pretvara krmu u prostor posvećen opuštanju i opremljen golemom hidrauličnom platformom za plivanje.

Fotografije Boot Düsseldorf, Jeanneau, Invictus, Bavaria, Sunseeker, Pearl & Princess
Videa DB Yachts, Ferretti & Azimut

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above