77. izdanje magazina Yachts Croatia u prodaji4 min

Konačno nam se ukazalo ljeto, a s njim i novi broj magazina Yachts Croatia koji će vas odvesti na brod, kao mjesto na kojem vrijeme uvijek drukčije teče i gdje možete uživati na različite načine

Nakon dugoga kišnog proljeća, sredinom lipnja konačno smo čuli poznati ‘orkestar’ cvrčaka, kao najavu nadolazećih vrućina. Kad se jednom nađemo u uvalama s kristalno prozirnim morem, povjetarcem koji nas ugodno rashlađuje i nezaobilaznim borovima u pozadini, život će se činiti ponovno normalnim. Nema tog osjećaja koji se može usporediti s onim koji jednostavno možemo definirati kroz pojam ‘nautički’.

plaža istruga na otoku korčula

otočići pred vela lukom

Bez obzira na čemu plovite, taj osjećaj je jednak, jer imate slobodu pramac usmjeriti kamo želite ili sidro ostaviti da miruje na morskom dnu nekoliko dana. Neki će bježati u osamu, neki u posjet omiljenim restoranima, a neki u žarište vrelih ljetnih zabava.

Ali svima je zajednička mogućnost izbora da odlijepljeni od obale (i većine obaveza), bez suvišne odjeće i obuće, uživaju u najslađem od svih nektara – slobodi. Želimo vam da joj pridodate i dašak luksuza, uz inspiraciju u ljetnom broju Yachtsa.

brodogradilište crn

U novom broju proslavili smo 60. obljetnicu brodogradilišta CRN čija su plovila tijekom godina postala simbol prestiža, luksuza i elegancije, dok slovenski brodograditelj Greenline obilježava svoju petnaestu obljetnicu te je s brojnim inteligentnim rješenjima spreman za svoje sljedeće poglavlje.

Oplovili smo otok Korčulu koja predstavlja atraktivnu sponu između 110 nm udaljenog Dubrovnika i Splita, pa bez obzira iz koje antičke ljepotice odlučite započeti svoje krstarenje, zasigurno se ovo ljeto ovog magičnog otoka svakako trebate ‘dotaknuti’.

grad korčula lešić dimitri restoran na otoku korčuli

Korčulanska gastronomija počiva na jednostavnosti i genijalnosti mediteranske kuhinje, stoga nakon što oplovite obalna mjesta i uvale otoka Korčule, zadržite se i na kopnu i uživajte u gastronomskom hedonizimu koji ovaj otok nudi.

Posjetili smo i crnogorsku rivijeru, koja s poznatim klubovima na plaži, nudi fuziju kulinarskih užitaka, glazbe svjetske klase i prekrasnog prirodnog okruženja, u kojem se opuštena poslijepodneva neprimjetno pretvaraju u zabavne ljetne noći.

klub tapasake

Ljubiteljima jahtinga svidjet će se testovi Sunseeker 100 Yacht, Pershing 6X, Prestige M8, Cranchi 78 i Tesoro T40, a tu je i prilog o motornim katamaranima koji su sve  češći izbor vlasnika i čarter-kompanija za krstarenje hrvatskom obalom i uživanje u ugodnom životu na moru.

Dizajnerska kuća Pininfarina, zaslužna za neke od najlegendarnijih automobila u povijesti, izgradila je prepoznatljiv stil bezvremenske ljepote, koji je rezultirao suradnjom s brojnim brendovima iz jahting industrije, poput Oceanca, Wallyja, Princessa i Persico Marinea.

sunseeker 100 yacht pershing 6x

Ove godine obilježava se 75 godina sportskih automobila Porsche, dok je Tomić & Co., generalni zastupnik BMW-a za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Albaniju, opernim gala koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu proslavio 30. godišnjicu poslovanja te hrvatsko-bavarske suradnje.

Za ljetno izdanje odradili smo modni photo session u prelijepom hotelu Brown Beach House. Sa suncem obasjanom obalom i azurnim morem u pozadini, modeli su predstavili najnovije kolekcije kupaćih kostima kuće Calzedonia, koji odišu elegancijom i stilom.

calzedonia photo shooting

siniša glumičić

Lifestyle dio magazina donosi priču o Siniši Glumičiću, najpoznatijem estetskom kirurgu u Hrvatskoj, zatim razgovor s braćom Dodić iz čije zlatarne dijamantni nakit svake sezone izlazi sve moderniji i inovativniji dok iz razgovora s Markom Pažaninom doznajemo zašto interes za luksuznim nekretninama na Jadranu ne prestaje rasti.

Kao i dosad, 77. broj magazina Yachts Croatia razmazit će vas temama o nekretninama na Jadranu, najnovijim trendovima u svijetu industrije luksuza te brojnim novostima iz najpoznatijih brodogradilišta.

Fotografije Sunseeker, CRN, Đorđe Stošić, Boris Kačan, Pershing, Rober Matić, Siniša Glumičić & One&Only Portonovi

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above