Sunseeker Manhattan 55 na testu: Usavršena perfekcija4 min

Ugledno britansko brodogradilište novim je modelom Sunseeker Manhattan 55 još jednom visoko podignulo letvicu u segmentu jahti s tri kabine

Nekako u sjeni pandemijske godine, Sunseeker je 2021. predstavio iznimno važan model u svojoj proizvodnoj paleti, Manhattan 55. Riječ je o jahti koja nasljeđuje Sunseeker Manhattan 52, model koji je najbrže prodavana jahta u povijesti ovog britanskog brodogradilišta i kojih je prodano čak 131 primjerak.

Sunseeker Manhattan 55 jahta s tri kabine

Također, jahta s gornjim mostom od 55 stopa idealna je za Jadran, pa smo s veseljem dočekali dolazak prvog novog Manhattana 55 u naše vode, te smo ga imali priliku isprobati u Splitu i u Rovinju.

Sunseeker Manhattan 55 dizajnerska rješenja

Novi detalji od karbona i nehrđajućeg čelika svjedoče o uljepšavanju uspješnog modela, ali ova jahta nudi i puno više. Kokpit Manhattana 55 doživio je procvat zahvaljujući inteligentnoj inovaciji. Naime, kuhinja je smještena u krmenom lijevom dijelu salona, a staklena pregrada kojom je odijeljena od kokpita se dodirom na dugme spušta, iz pregrade se preklapa mali šank i s dva barska stolca ona biva potpuno integrirana u kokpit.

Tako je ovaj najčešće korišten dio broda potpuno oživio i djeluje kao ekstenzija salona. Ovdje se smjestio i mali frižider za vino, pa možete birati želite li za simpatičnim šankom poslužiti doručak ili ispijati čašu omiljenog pića uz zalazak sunca.

U prednjem lijevom dijelu salona nalazi se udobno sjedište U-oblika s centralnim stolom dovoljno velikim za večeru za šest osoba, a kao pametan dodatak postojećem sjedištu našao se duguljasti ‘puf’ smješten iza kormilarskog mjesta. Ono je opremljeno dvostrukim sjedištem i s dva multifunkcionalna ekrana, komandama i joystickom za manevriranje.

Udoban, svjetlom okupan interijer

Cijeli salon ima puno prirodnog svjetla, ali u ovom slučaju i umjetnog zbog novog sustava LED rasvjete koja je dodatno razvedrila unutrašnjost jahte, a vlasnik na raspolaganju ima dvije vrste osvjetljenja. Također pažljivi odabir materijala, finih tkanina i, u prvom redu, čak četiri vrste drva daje interijeru dodatnu dozu luksuza, a korišteni su Wenge Satin, srebrni hrast, dimljeni eukaliptus i orah.

Sunseeker Manhattan 55 salon
Salon ima obilje svjetla, i dnevnog i umjetnog, zahvaljujući novom modelu rasvjete

Sunseeker Manhattan 55 na donjoj palubi ima tri lijepe kabine, a vlasnička, koja se smjestila u punoj širini trupa u krmenom dijelu, ima stajaću visinu naokolo kreveta, što je za jahtu ove veličine impresivno. Kabine imaju jednaku vrstu rasvjete kao i salon, a u pramcu se smjestila VIP kabina s bračnim krevetom, te kabina s dva kreveta s desne strane broda. Raskošan interijer ima odličnu protutežu u vanjskim prostorima jahte.

Na gornjoj palubi naći ćete veliko sunčalište s lijeve prednje strane, do kormilarskog mjesta, te veliko sjedište sa stolom za blagovanje u krmenom dijelu. Cijeli prostor se natkriva ili biminijem ili tvrdim pokrovom.

Sunseeker Manhattan 55 flybridge

Gornji most ima sve što vam može trebati, a natkriven je estetski oblikovanim tvrdim pokrovom

Sunseeker Manhattan 55 krstari brzinom od 25 čvorova

Ako želite, tu može biti dodatni frižider i grill. Sunseeker je posljednjih godina posebnu pažnju uložio u tzv. beach club na krmi, a tako je i s ovom jahtom. Hidraulički uronjiva krmena platforma i malo spremište čine cjelinu spremnu za ljetno uživanje i dostupni su stubama s obje strane kokpita. Na njima se, po želji, može ugraditi fiksni tuš, te čak i roštilj, a za nas je ovo iznimno važan uporabni dio jahte.

Na pramcu se nalazi klasično sunčalište. Ova jahta ima dva motora D13-800 Volvo Penta kojima krstari brzinom od 25 čvorova, uz maksimalnu brzinu od 30 čvorova i ima autonomiju od 250 nautičkih milja. Ništa manje ne bismo očekivali od Sunseekera, koji je ovim modelom još jednom visoko podignuo letvicu kod jahti s tri kabine.

Sunseeker Manhattan 55 tehnički podaci

Duljina preko svega: 17,21 m
Širina: 4,87 m
Gaz: 1,37 m
Istisnina: 27.000 kg
Spremnik za gorivo: 2200 l
Spremnik za vodu: 600 l
Motori: 2 x Volvo Penta D13-800
Najveća brzina: 30 čv.
Brzina krstarenja:25 čv.
Graditelj: Sunseeker
Zastupnik: Sunseeker Adriatic Group

Tekst Darko Šupuk
Fotografije Sunseeker
Video Yachts Croatia

 

  Kontakt

  (obavezno)

  PRISTAJEM DA MOJI PODACI BUDU POHRANJENI U SKLADU SA SMJERNICAMA NAVEDENIM U POLITICI ZAŠTITE PRIVATNOSTI - (GDPR)

  Share this article:


  Besplatni Newsletter

  Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

  Besplatni Newsletter

  Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
  yachts.croatia
  Let us open your eyes to Croatia!
  Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
  yachts.croatia
  Let us open your eyes to Croatia!
  Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above