Vile kontinentalne Hrvatske: Savršen bijeg u predivnu prirodu3 min

Lika, Gorski kotar ili Zagorje? Otkrijte čari gorske i kontinentalne Hrvatske kroz luksuzne kuće za odmor, koje nude savršenu kombinaciju tišine i uživanja u prirodi

Lička bajka

Smještena u očaravajućem krajoliku Lovinca u Lici, vila Lovelos zauzima prostor između dva pitoma brežuljka – prava planinska i šumska oaza kakva se sve rjeđe sreće. Ovdje eterična privlačnost šume obuhvaća drvenu vilu, izazivajući osjećaj spokoja, mira i pejzaža iz snova.

Lika, villa Lovelos s bazenom

Izrađena od najfinijeg drva smreke, pravi je dokaz umijeća izrade i ljepote prirode. Prostirući se na 145 četvornih metara stambenog prostora na velikom posjedu od 20.000 četvornih metara, Villa Lovelos nudi neusporediv prirodni raj. S tri spavaće sobe i tri kupaonice, idealno je mjesto za one koji traže samoću i mir.

Lika, interijer ville Lovelos

Ljepota zagorskih brda

Samo 30 minuta vožnje od Zagreba, pozicionirane na prelijepom pitomom brežuljku, u potpunoj osami okružene šumom, vile Pačetina ističu svu ljepotu Hrvatskog zagorja. Vila Lara s interijerom obloženim drvom odiše ugodnom atmosferom, a prekrasan dnevni boravak s kaminom posebno je mjesto okupljanja u hladnim zimskim mjesecima.

Vile Pačetina u Hrvatskom zagorju

Novoizgrađena Vila Nina spoj je modernističkog dizajna i stakla s prostranim dnevnim boravkom i četiri spavaće sobe. U blizini možete iskusiti bezbrižne šetnje kroz netaknutu prirodu na svježem i čistom zraku, brati voće iz obližnjeg voćnjaka, do raznih sportova i zabave.

Interijer ville Pačetina

Idila na jezeru

Istražite manje poznate, ali ništa manje intrigantne dijelove Hrvatske. Smještena na jezeru Sabljaci u blizini grada Ogulina, Villa Jelenić by Bertović, s više od 15.000 četvornih metara zemljišta, skriveni je dragulj gorske Hrvatske.

Villa Jelenić by Bertović

Ovo imanje uz jezero redefinira značenje ‘sveobuhvatnog’ koncepta odmora (kao što je zatvoreni teren za squash, teretana, kućno kino, bazen, jacuzzi, sauna), osiguravajući da svaki član vaše obitelji ili grupe prijatelja pronađe nešto za sebe. Unutrašnjost nudi više od 400 četvornih metara prostora, pažljivo osmišljenog kako bi pružio maksimalnu udobnost i opuštanje. Replika puba je mjesto na kojem ćete vjerojatno odlučiti provesti većinu svojih večeri.

Villa Jelenić na jezeru

Spokoj Velebita

Zamislite sebe u slikovitom selu Veljun Primorski, smještenom na padinama grandioznog Velebita u Hrvatskoj. Ovdje Heritage Villa Velebit Soul čeka da vas odvede na nezaboravno putovanje mira i raskoši. Ovaj luksuzni bijeg nudi savršenu kombinaciju tišine i uživanja u prirodi, jamčeći nezaboravna iskustva tijekom svih godišnjih doba.

Heritage Villa Velebit Soul

Sa svojih 369 četvornih metara stambenog prostora i sedam izvanredno osmišljenih soba, svaka s vlastitom kupaonicom, ova vila osigurava udobnost za do 12 gostiju. No, njezin vrhunac nesumnjivo leži u prekrasnom bazenu i pratećem prostoru za opuštanje, gdje se možete osvježiti i opustiti pod bljeskom sunčevih zraka.

Heritage Villa Velebit Soul

Tekst Hrvoje Bulešić

Fotografije Villa Lovelos, Villa Pačetina, Villa Jelenić by Bertović & Heritage Villa Velebit Soul

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above