Zimska putovanja u idilične tropske krajeve4 min

Savršena zimska putovanja za suvremene istraživače koji spajaju luksuz, iskustvo visoke kuhinje i autentičnu prirodu, prema izboru turističke agencije VIP travel

Mandarin Oriental Jumeira, Dubai

S pogledom na Arapski zaljev i blistave obrise Dubaija, Mandarin Oriental Jumeira zapanjujuće je odredište s impresivnom plažom, primamljivim interijerima i neusporedivom razinom usluge. Ovaj resort ima i izvanredan restoran Sublimotion, koji nudi neviđeno gurmansko iskustvo kroz kulinarsku umjetnost i tehnološke inovacije, za svega 12 gostiju za jednim stolom.

mandarin oriental hotel šampanjac soba mandarin oriental restoran dubai

Nastao je kao zamisao Paca Roncera, kuhara i vlasnika restorana Paco Roncero Restaurante s dvije Michelinove zvjezdice u Madridu, a cijela predstava uključuje zaslone od 360 stupnjeva koji stimuliraju osjetila posjetitelja slikama projiciranim na svaku površinu, od zidova do stola.

Taj spektakularni show doslovno pretvara blagovaonicu u pozornicu, osoblje u glumce, a sretne goste u zvijezde.

One&Only Desaru Coast, Malezija

zimska putovanja one&only desaru coast malezija

Kultno ultraluksuzno utočište One&Only Desaru Coast spektakularan je tropski raj koji nudi vrhunsku privatnost i bez premca je u svom nizu ponuda.

Svjetski poznata usluga ljubaznog osoblja, zanimljiva i autentična ponuda hrane, neusporediva obiteljska ponuda i Kids Only aktivnosti, holistički wellness i fitness program, kao i brojne prilike za bavljenje vodenim sportovima i odlasci na aktivne izlete, na raspolaganju su gostima unutar zelene oaze resorta i na nedirnutoj privatnoj plaži dugačkoj 1,5 km.

one&only desaru coast malezija zimska putovanja one&only desaru coast malezija

Na 128 hektara površine, ovaj malezijski resort ima 42 prostrana apartmana, dva luksuzna velika apartmana i ekskluzivnu vilu, a svi imaju privatne bazene, terase i udoban vanjski prostor s pogledom na ocean ili bujnu prašumu.

Time + Tide safari, Zambija

Otkrijte najveće tajne Afrike uz Time + Tide safari koji stvara nezaboravna iskustva, gdje gosti mogu uživati u najljepšim životnim trenucima. Samo jedan sat leta od Lusake nalazi se Nacionalni park South Luangwa, koji se naziva i Dolinom leoparda jer se tu često mogu vidjeti velike mačke.

time + tide safari zambija

Upravo je u južnoj Luangwi legendarni Norman Carr bio pionir pješačkog safarija i turizma utemeljenog na očuvanju prirode u Africi. Jedan od kampova u tom parku je Time + Tide Kakuli.

Njegovih pet svijetlih i prozračnih safari soba osmišljeno je kako bi se maksimalno iskoristilo panoramsko okruženje, a svaka ima krevet s perjem, unutarnje i vanjske tuševe te natkrivenu terasu na otvorenom s predivnim pogledom na rijeku. Kamp je izvrsna baza za fotografiranje divljih životinja i pejzaža.

divlje životinje safari zambija nacionalni park south luangwa zambija

Miavana, Madagaskar

Uzbudljiva vožnja helikopterom iznad planina, baobaba i olupina brodova po divljoj obali završava blagim slijetanjem na udaljeni privatni otok u blizini obale Madagaskara. Tamo se nalazi divan resort Miavana, gdje luksuz znači zakoračiti tamo gdje nitko prije nije. Profinjena i sirova, Miavana spaja ekskluzivnost i avanturu, kao i putovanja i očuvanje prirode.

zimska putovanja mivana madagaskar

mivana madagaskar

Na površini od oko deset četvornih metara, ovo intimno utočište pravo je mjesto za bijeg i opuštanje. Četrnaest vila Miavane remek-djela su luksuza, imaju privatne bazene, uslugu batlera i izravan pristup bijeloj pješčanoj plaži. Na ovom još uvijek potpuno divljem mjestu možete doživjeti prirodu na autentičan način: otkrijte svijet lemura, kameleona i morskih kornjača, ili promatrajte dupine i grbave kitove na njihovu putu kroz Indijski ocean.

Joali Being, Maldivi

Joali nudi dva spektakularna otoka na Maldivima, smještena u istom atolu, u pejzažu iz snova: svjetlucave lagune, pijesak boje slonovače i bujne palme. Iako oba posjeda dijele zajedničku viziju, svaki ima svoj poseban identitet.

joali being maldivi joali being zimska putovanja maldivi

Prije godinu dana otvoren je novi resort Joali Being, prvo utočište takve vrste na Maldivima. Ova oaza vođena prirodom spaja drevnu mudrost s modernom znanošću kako bi dovela goste na transformacijsko putovanje.

Dizajniran kao prirodno utočište za wellbeing sa 68 privatnih vila s bazenom u netaknutoj divljoj šumi otoka, Joali Being nudi personalizirane transformativne programe i jedinstvene transformacijske prostore, uključujući hidroterapiju, terapiju kretanjem i iskustva iscjeljivanja zvukom.

Priredila Morana Fenzl
Fotografije Mandarin Oriental Jumeira, Time+Tide, Joali Being & One&Only Desaru Coast

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above