Lešić Dimitri Palace: Gdje Put od Svile započinje…3 min
00:01:05
00:01:05

Raskošan boutique hotel Lešić Dimitri Palace i LD Restoran svojom profinjenošću i elegancijom pružaju doživljaj onog najboljeg što Korčula nudi

Palača Lešić Dimitri nalazi se u srcu starog grada Korčule i svojom profinjenom elegancijom upotpunjuje bogatu povijest i kulturnu baštinu otoka.  Slaveći sklad starog i novog, ovo ’boutique’ utočište ima samo šest jedinstvenih i prostranih apartmana.

Lešić Dimitri Korčula

Osmislio ih je tim arhitekata i dizajnera interijera iz Azije i Hrvatske, a glavna inspiracija bio im je najpoznatiji stanovnik Korčule, slavni moreplovac Marko Polo i njegova putovanja duž Puta svile, koji je, kako priče kažu, započeo baš ovdje, na ovom prekrasnom otoku.

Ova nekadašnja biskupska palača iz 18. stoljeća restaurirana je punih pet godina s mnogo ljubavi, a danas svima koji su željni bijega, opuštanja, odmora ili kreativnog stvaranja pruža svu udobnost luksuznog smještaja. Uz pomoć ljubaznog osoblja, ovdje možete iskusiti istinsku srž Dalmacije. Svi su članovi osoblja odreda zaljubljenici u otok i svoju ljubav žele na jednostavan i nenametljiv način podijeliti s gostima.

Palača Lešić Dimitri gostima želi omogućiti da na svim osjetilnim razinama, na najdojmljiviji način dožive ono najbolje što Korčula može ponuditi – od bogate prošlosti, kulture i ljepote prirode do raznolikosti i kvalitete njezine enologije i gastronomije.

LD SPA

Lešić Dimitri Spa

LD Spa pruža egzotično iskustvo temeljeno na raznovrsnim masažnim tehnikama s različitih krajeva Puta svile. Utonite u terapeutske blagodati tretmana u izvedbi tajlandskih i ayurvedskih terapeutkinja, istreniranih u zemljama s bogatom i dugovječnom Spa tradicijom i prvoklasnim standardima. Tim nudi inspirativnu listu tretmana obogaćenu utjecajima s Puta svile, Tajlanda i Mediterana i upotpunjenu prirodnim kozmetičkim preparatima Palače Lešić Dimitri proizvedenima na bazi organski uzgojenih biljaka Dalmacije i Azije.

LD Restaurant

Lešić Dimitri Michelin restoran jelo

Gastronomski identitet LD restorana s Michelinovom zvjezdicom je utemeljen u bogatoj Dalmatinskoj kuhinji, dok su ideje za meni inspirirane lokalnim i sezonskim namirnicama, sparenim s najboljim maslinovim uljem i vinima. Tim, vođen kuharskom palicom chefa Marka Gajskog, uvijek kreativno smišlja recepte, bilo od ulova dana ili prikupljenog divljeg bilja s otoka Korčule.

Terasa LD restorana se proteže uzduž gradskih zidina ispod borovih stabala, s panoramskim pogledom na more koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. A ravnodušnim ne ostavlja ni Markova kuhinja – mjesto neiscrpnih ideja i iznenađenja koja ima za zadatak dočarati bogatstvo i autentičnost korčulanske visoke gastronomije.

Zaplovite kroz vrijeme s brodom Kata

Lešić Dimitri Palace brod Kata

Kata je jedan od nekolicine očuvanih drvenih, tradicionalnih motornih brodova nastalih iz radionice lokalnih brodograditelja. Obnovljen s puno ljubavi, brod je opremljen kabinom, toaletom, malom kuhinjom, namještajem za blagovanje te palubom od tikovine. Moguće je organizirati cjelodnevne izlete na korčulanske škoje i uživati u kupanju u kristalno čistom moru i delicijama iz Michelinove LD kuhinje.

Fotografije & video LD Palace / Dea Botica, Marko Sitar, TS photography

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above