Otvaranje sezone na Martinis Marchi posjedu uvijek je vrhunsko eno-gastro iskustvo



4 min

Martinis Marchi, jedinstveni posjed koji obuhvaća izuzetni baštinski dvorac, renomirani restoran i nagrađivanu marinu na Šolti, već 10 godina otvara sezonu uz inovativno eno-gastro događanje WINE&FRIENDS, koje vješto promovira i etablira otok Šoltu kao izuzetnu destinaciju te nudi vrhunsko hedonističko i gastronomsko iskustvo okupljajući etablirane domaće i inozemne vinare i stručnjake, kombinirajući umjetnost i baštinu te stavljajući naglasak na lokalne proizvođače i namirnice.

U prekrasnom ambijentu baroknog dvorca, a danas baštinskog hotela Martinis Marchi, smještenog u mjestu Maslinica na zapadnoj obali otoka Šolte, održalo se posebno eno-gastronomsko događanje koje slavi ljepotu i jednostavnost dalmatinskog načina života i uživanja.

Vrijedan tim imanja i Martinis Marchi restorana koji vodi Toni Miloš,svake godine sa posebnom pažnjom spajaju pomno odabrane i raznolike vinske kuće, a ove godine to su bile: Vinarija Litterarii, Korlat vina, Vinarija Kota, Vinarija Rizman te inozemni vinari Fumanelli i Ca’del Bosco, koju je predstavljala Vinoteka Wine&Co.

Okupljanje je započelo uz predstavljanje profinjenog i moćnog šampanjca Maison Lanson koji je prestavljala Wine&Friends Vinoteka & Wine bar. Sa posebnom pažnjom su uvijek predstavljeni i prisutni i lokalni proizvođači i proizvodi po kojima je Šolta poznata; med obitelji Tvrdić, Vinarija Balić i šoltanska maslinova ulja Olynthia Natura.

‘Vodilja Martinis Marchi tima pri kreiranju ponude kroz poslovanje hotela, restorana i marine je da svakom gostu ponude jedinstven i autentičan doživljaj. Stvaranje emocija i događanja koja se izdvajaju i promoviraju ljepotu jednostavnog dalmatinskog načina života naša je želja, a uživanje u prekrasnim trenucima, u ovom povijesnom ambijentu, netaknutoj prirodi koja okružuje imanje i ljudima koji to prepoznaju, vizija je kojom se vodimo. Iz te se želje rodila ideja za ovakvo događanje, u kojem uživaju ljubitelji visoke gastronomije, vina, umjetnosti i užitka. Poseban naglasak u Martinis Marchi restoranu je uvijek na suradnji sa lokalnim proizvođačima, na svježini namirnica i pripremi jela koja su karakteristična za naše podneblje i sretni smo što naši gosti taj trud prepoznaju i rado se vraćaju’, istaknuo je domaćin večeri, prokurist imanja Ivan Kuret.

U poslijepodnevnim satima posjetitelji su uživali u prezentaciji vina uz probranu selekciju vrhunskih sireva u odajama 300 godina starog baštinskog dvorca, a potom u zanimljivoj izložbi akademskog slikara i kipara Nene Mikulića i brata, samoukog slikara, Dade Mikulića, ali i u slikarskoj radionici Vicka Buktenice, šoltanskog slikara naivca čija je Galerija Buktenica nezaobilazna postaja ukoliko želite iskonski doživjeti Šoltu.

Ostali su uživali u raskošnim vrtovima dvorca, mirisima mediteranskih biljaka ili u bezbrižnim razgovorima i druženju sa pogledom na prekrasni arhipelag i nagrađenu najbolju malu marinu ili u obilasku lokalnih vinarija.

Događanje je zaokružila ekskluzivna gala večera od šest sljedova u vinskom podrumu hotela Martinis Marchi. Ove godine je posebno zanimanje potaknulo i gostovanje priznatog chefa restorana Alfred Keller u lošinjskom Boutique Hotelu Alhambra, koji ponosno nosi jednu Michelinovu zvjezdicu.

Chef Michael Gollenz, koji je uz uigran tim Martinis Marchi restorana, pomno pripremao meni i izvanredne sljedove za sljubljivanje jela i vina, šest mjeseci nakon što je došao na Lošinj, Alfred Keller dobio je ovo vrijedno priznanje a ovaj kulinarski virtuoz iste godine proglašen je ‘Velikim chefom sutrašnjice’ prema prestižnom gastronomskom vodiču Gault & Millau Croatia.

Upravo se na ovogodišnjem sedmom izdanju međunarodnog vodiča Gault & Millau Croatia 2024., održanog prije nekoliko dana, našao i Restoran Martinis Marchi i to u kategoriji najboljih restorana u 2024. godini sa 15,5 bodova i tri toke Gault & Millau Croatia.

Sljubljivanje jela i vina, uz odličnu glazbenu kulisu, i ova savršena večer je najbolja pozivnica za iduće događanje na ovom izuzetnom mjestu, a koje su domaćini najavili za 3. kolovoz, kada je tradicionalno njihov poznati tematski Martinis Marchi ljetni party.

Fotografije Martinis Marchi

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above