Rekordna godina za Sunseeker4 min

Sunseeker će ove godine predstaviti Superhawk 55, Predator 65 i 100 Yacht, a do 2023. na putu su da udvostruče ponudu na 22 modela

Na mnogo načina 2021. godina bila je rekordna za Sunseeker. Rast potražnje za jahtama kako na tržištu čartera, tako i od privatnih vlasnika, vinuo se u neslućene visine. Sunseeker je uvijek bio spreman na prilagodbu tržišnim trendovima koji oblikuju svakodnevne živote njihovih klijenata, a rekordna prodaja ostvarena je 2021. nakon povratka međunarodnih sajmova nautike, što je rezultiralo narudžbama vrijednim više od pola milijarde funti.

Sunseeker 100 Yacht
Sunseeker 100 Yacht

Pojava novih trendova i stalna potražnja za inovacijama doveli su do toga da Sunseeker nastavlja svoje trogodišnje ulaganje od 35 milijuna funti kako bi ubrzao razvoj novih proizvoda s inovacijama, luksuzom i performansama koji su u srcu svakog njihova modela. Prošle godine Sunseeker je predstavio ukupno sedam novih modela. Kampanja Sunseeker ‘Famous Five’ započela je godinu koja je dovela do virtualne globalne premijere, čiji je domaćin bio glumac Hugh Bonneville.

Pet novih modela su dinamični Predator 55 EVO, prostrani Manhattan 55, uzbudljivi 65 Sport Yacht, raskošan 88 Yacht i uistinu inovativan 90 Ocean. Ostale premijere bila su dva posebna izdanja XPS modela od 74 stope, koji se predstavlja u novom ruhu, s novim stilom interijera, i iznimno popularan 76 Yacht u verziji s kuhinjom na krmi. Svi novi modeli dizajnirani su tako da prilagode povećani unutarnji životni i radni prostor novim potrebama vlasnika, kako bi se olakšao dulji boravak na moru – u privatnosti.

Sunseeker 74 XPS
Sunseeker 74 XPS
Predator 65
Predator 65

Potpuno novi Predator 65, koji je predstavljen u siječnju ove godine, model je nenametljivog stila i moćnih performansa koji obećava uzbudljivo iskustvo, opremljen motorima Volvo Penta IPS inteligentnom kontrolom joysticka. Model od 65 stopa nudi vrhunske performanse, udobnost, učinkovitost i okretnost, a usto se njime lako upravlja. Najveća brzina iznosi mu 35 čvorova, pa je spreman pružiti jedinstveno iskustvo plovidbe u luksuznom okruženju.

Sve oznake suvremenog dizajna i inovativne osobine nigdje nisu tako lijepo istaknute kao na Sunseekerovim većim jahtama, poput nove 100 Yacht, koja će na tržištu biti predstavljena ovog proljeća. Osim velike beach club krme koja olakšava zabavne izlete i bavljenje vodenim sportovima, ovaj impresivni model ima palubu koja se proteže na istoj razini od pramca do krme, kao i privatnu terasu prema pramcu od glavne kabine, što bi mogao biti element koji će provesti revoluciju u ovom segmentu.

Superhawk 55
Superhawk 55

Nakon mnogo nagađanja na društvenim mrežama, Sunseeker je potvrdio da će predstaviti jednu legendu u novom ruhu: Superhawk 55. Ponovno dizajniran za moderne vlasnike, Superhawk 55 nudi prostranost, brzinu i uglađene linije, s onim daškom trkaćeg duha po kojem je i poznat. Poput premium automobila, ova jahta ima impresivne detalje od nehrđajućeg čelika, novo trostruko upravljačko mjesto u središnjoj liniji (prvo za Sunseeker) i slijedi otvoreni raspored prostorija s jednostavnim pristupom na bočni dio palube vratima na lijevoj i desnoj strani, kao i unutarnji pristup ispod palube, kroz otvor na desnoj strani.

Sunseekerov kućni dizajnerski tim nastavlja razvijati katalog kuće s novim i uzbudljivim značajkama, siluetama i tehnologijama. Prema planu, na putu su da udvostruče ponudu na 22 modela do 2023. godine, u zasigurno jedan od najopsežnijih i najinovativnijih kataloga na tržištu. Prepoznavši želju svojih klijenata da provedu više vremena na vodi koristeći opremu za vodene sportove, Sunseeker je uveo koncept beach club krme koja ima dovoljno mjesta za veće garaže i platforme.

Sunseeker 90 Ocean
Sunseeker 90 Ocean

To vlasnicima omogućuje pohranu tendera, jet skija, Seaboba, daske za veslanje, opreme za ronjenje i još mnogo toga za brojnu obitelj i prijatelje. Uz te inovacije, u srcu svih modela detalji poput X-TEND konvertibilnih sjedala ponovno pokazuju kako se prostori za zabavu koriste na većim jahtama. Pretvaraju se jednim potezom u sjedala okrenuta prema natrag na razini beach club krme u sjedala okrenuta prema naprijed na razini kokpita. Stoga ne čudi da su mnogi od novih modela osvojili međunarodne nagrade za ovaj zanimljivi novi smjer dizajna i vodeće tehnološke inovacije.

Fotografije Sunseeker

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above