Greenline Yachts: Uvijek na čelu3 min

Slovenski brodograditelj obilježava svoju petnaestu obljetnicu. Pravi revolucionar od samog početka, Greenline vodi svijet nautike prema ekološki prihvatljivijem načinu života na moru, s manje emisija i brojnim inteligentnim rješenjima. Spremni su za svoje sljedeće poglavlje

Greenline Yachts, svjetski lider u proizvodnji motornih brodova s alternativnim pogonom i pionir hibridnih jahti, najveći je slovenski proizvođač jahti, osnovan 2008.

greenline yachts proizvodnja

Vizija kuće od početka je bila kontinuirano usmjeravanje nautike prema odgovornoj gradnji, a misija koju su sami sebi zadali – postati najinovativniji i najodrživiji brodograditelj na tržištu. Greenline danas zapošljava više od 250 ljudi, u vlasništvu je SVP Yachts d.o.o., a sjedište joj je u pitoresknom selu Begunje na Gorenjskem, u srcu slovenskih Alpa. Ove godine u Hrvatskoj konačno možemo vidjeti pet novih Greenline jahti, a brodograditelj najavljuje uzbudljive nove proizvode i tehnologije.

Misija Greenlinea je kontinuirano pomicanje granica onoga što je tehnološki moguće, da odgovorno uživanje u plovidbi postane jednostavnije i atraktivnije

Priča o Greenlineu započela je predstavljanjem prvog hibridnog modela, Greenline 33, 2008. godine. Već prvi model proveo je pravu revoluciju u nautičkoj industriji, a od tada je brend sinonim za stalne inovacije u izradi i dizajnu brodova. Danas Greenline nudi svoju cjelokupnu ponudu u hibridnoj verziji i s potpuno električnim pogonom.

greenline yachts greenline 39

Misija Greenlinea je kontinuirano pomicanje granica onoga što je tehnološki moguće, da odgovorno uživanje u plovidbi postane jednostavnije i atraktivnije za sve nautičare. Najviša razina komfora i praktičnosti na palubi i ispod nje od iznimne je važnosti za Greenline. Njihovi modeli su moderni, ali njihov dizajn je, prije svega, osmišljen na temeljima sigurnosti i praktičnosti.

Skladištenje na brodu je izvrsno, a jednostavnost kretanja po brodu je ključno pitanje za dizajnerski tim Greenlinea. S većinom teških komponenti postavljenih u najdubljem dijelu trupa, svaki model kuće ima nisko težište, zbog čega su manje skloni valjanju i općenito su stabilniji na vodi, i u plovidbi i u mirovanju.

Greenline 58 Fly
Greenline neprestano razmišlja o novim modelima, a sad je došlo vrijeme za one veće, kao što je Greenline 58 Fly

Tradicija i iskustvo mnogo znače u brodogradnji, a Greenline grade neki od najstručnijih i najiskusnijih slovenskih obrtnika, na temeljima stoljetne lokalne tradicije brodogradnje i s više od 50 godina iskustva u gradnji od kompozita. Vrata brodogradilišta uvijek su otvorena za kupce: i prije i tijekom procesa gradnje klijenti mogu doći odabrati materijale i osobno pratiti proces gradnje.

Od boje trupa do drva za namještaj, budući vlasnici mogu prilagoditi svoja plovila osobnim željama. Daleko prije nego što su Prius i Tesla postali poznati svima, Greenline 33 je sa svojim hibridnim pogonskim sustavom i rasporedom orijentiranim na veće grupe i obitelji postavio novi standard u ekološki osviještenoj nautici. Otad je kuća isporučila gotovo 500 primjeraka toga revolucionarnog obiteljskog kruzera od 33 stope, u više od 50 zemalja diljem svijeta.

Vladimir Zinchenko
Vladimir Zinchenko

Danas Greenline Yachts otvora novo poglavlje, o kojem vlasnik, gospodin Vladimir Zinchenko, kaže: ‘Ove godine, nakon gotovo 15 godina na tržištu, obustavili smo proizvodnju Greenlinea 33, koji je prodan u 500 primjeraka, a od toga 70 posto s hibridnim pogonom. Greenline neprestano razmišlja o novim modelima, a sad je došlo vrijeme za one veće, jer imamo znatnu potražnju za novim modelom Greenline 58 Fly, nastavak DNK našeg brenda. Bit će predstavljen u Cannesu, zajedno s našim novim hibridnim sustavom nazvanim 6G, što stoji za šestu generaciju hibrida. Naš prvi model iz 2008. imao je mali motor od pet KW, a sada smo prešli na veće, zbog potražnje na tržištu. Također će biti predstavljena nova integracija hibridnih, dizelskih motora i baterija na navigacijskim zaslonima. To je jedna integracija, svojevrsni novi mozak svih naših novih modela, koja će također biti predstavljena u Cannesu. Jako smo uzbuđeni zbog razdoblja koje je pred nama.’

Fotografije Greenline Yachts

  Kontakt

  (obavezno)

  PRISTAJEM DA MOJI PODACI BUDU POHRANJENI U SKLADU SA SMJERNICAMA NAVEDENIM U POLITICI ZAŠTITE PRIVATNOSTI - (GDPR)

  Share this article:


  Besplatni Newsletter

  Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

  Besplatni Newsletter

  Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
  yachts.croatia
  Let us open your eyes to Croatia!
  Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
  yachts.croatia
  Let us open your eyes to Croatia!
  Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above