Sunseeker 88 Yacht na testu: Ikona je rođena5 min
00:19:02
00:19:02

Sunseeker 88 Yacht kao novi model u liniji Yacht izuzetno je inovativno plovilo koje nudi novi dizajn vanjštine, novu izvedbu krme, novi raspored glavne palube i niz sjajnih, dobro promišljenih rješenja, ali u prvom redu riječ je o uravnoteženoj luksuznoj jahti

Kuća Sunseeker International ove je godina predstavila čak pet novih modela, od kojih svaki zaslužuje puno pažnje. Međutim, prinova u liniji Yacht ima posebnu težinu za brodogradilište jer je stari model 86 Yacht jedno od najprepoznatljivijih jahti Sunseeker uopće, pa smo od novog modela 88 Yacht opravdano očekivali puno, a dobili i više od toga.

Novi dizajn Sunseekera i inovativni X-Tend

Ovo je fotografija salona na Sunseeker 88 Yacht
Unutrašnjost Sunseekerea 88 Yacht elegantna je i puna stila

U prvom redu primijetili smo redizajnirane linije vanjštine, nova 88-ica ima sasvim novo dizajnersko ruho, s izrazito sportskom siluetom. Ima i novo rješenje na krmenom zrcalu nazvanom X-Tend koje dijeli sa ‘sestrinskim modelom’ Ocean 90, novi dizajn kokpita s pomičnim komadima namještaja, novi, izrazito radikalan raspored glavne palube s kuhinjom u pramčanom dijelu, smještenom uz kormilarnicu, te izrazito pametni dizajn potpalublja.

Sunseeker 88 Yacht ima mjesta za osam gostiju

Tako je VIP kabina značajno dobila na privatnosti, a vlasnička predstavlja evoluciju i do sada uspješno primijenjenih rješenja. Kada se sagleda sve navedeno, ostaje nam ono najvažnije, a to je da se radi o uravnoteženoj luksuznoj jahti, detaljno dizajniranoj do posljednje sitnice, koja odiše stilom i elegancijom prepoznatljivom za Sunseeker. Novu jahtu pokreću dva motora MTU 10V 2000 u serijskoj izvedbi, ili dva MTU 12V 2000 kao opcija, a jahta koju smo vidjeli na sajmu u Cannesu imala je jače motore.

Sunseeker 88 Yacht ima dovoljno mjesta za smještaj osam gostiju i četiri člana posade u potpunom luksuzu i udobnosti, a najveća brzina iznosi joj 28 čvorova.

Ovo je fotografija blagovaonice
Prostana blagavaonica za opuštene ljetne večeri

Sunseeker 88 ima krmu koja je dimenzijama među najvećima na tržištu, kojoj se pristupa dvostrukim stubištima od tikovine s ugrađenom LED rasvjetom. Beach club na krmi je privatno utočište na otvorenom opremljeno, među ostalim, spomenutom inovativnom ležaljkom X-Tend, tušem i obiljem spremišnog prostora, uključujući posebne ormariće za dva Seaboba s punjačima. Proširena platforma za kupanje savršena je za smještaj tendera ili jet skija s opcijskom dizalicom na gornjoj palubi za jet ski.

Spektakularna glavna paluba

Krmeni kokpit je posebno lijepa brodska cjelina, sa staklenim vratašcima koja omogućuju nesmetan pogled na more. On je opremljen i malim sudoperom, hladnjakom i ledomatom, s jedne, i krmenim komandama, s druge strane. Glavna paluba je upravo spektakularna. Prva ‘velika stvar’ je velika kuhinja na pramcu, koja ima novi položaj ispod vjetrobranskog stakla pored donjeg upravljačkog mjesta.

Ovo je fotografija salona s izlazom na krmu
Glavna paluba Sunseekera 88 podijeljena je u dvije cjeline, a u krmenom dijelu nalazi se iznimno veliko sjedište L-oblika s pogledom preko krmenog zrcala

Preplavljena prirodnim svjetlom nudi nevjerojatnu količinu praktičnog spremišnog prostora, Miele uređaje, uključujući hladnjak sa zamrzivačem pune visine i perilicu posuđa, uz mogućnost ugradnje hladnjaka za vino. Postoji i mogućnost potpunog zatvaranja kuhinje, što omogućava gostima privatnost.

Kada se iz kormilarnice ide prema salonu, naići ćete na dnevni toaletni prostor, a u sredini glavne palube nalazi se veliki fiksni stol za blagovanje za osam gostiju, te spremišni element srednje visine koji služi kao šank i vitrina za izlaganje, a cijeli je taj prostor svijetao i ima visinu od 2,15 m.

Osim ‘kraljevske’ vlasničke kabine koja uživa u punoj širini korita, VIP kabina dobila je primjetnu dozu privatnosti novom pozicijom kupaonice

Ostakljeni zidovi od poda do stropa preplavljuju unutrašnjost prirodnim dnevnim svjetlom, u čemu im pomažu klizna vrata s desne strane. Zanimljivo je da su na ovom modelu mijenjanjem boje stropa i poda u tamno drvo dizajneri i vizualno odijelili blagovaonicu od ostatka salona. Salon nudi različite konfiguracije sjedala i odiše luksuzom, zahvaljujući lijepim novim tkaninama i finoj koži.

Ovo je fotografija kabine na Sunseeker 88 Yacht
Kabine na Sunseekeru 88 Yacht ističu se komforom

Interijer inače odiše luksuzom i osvaja strateški smještenim dizajnerskim detaljima kojima se Sunseeker 88 ističe na prvi pogled, uključujući sklad drva, laka i kamena s dijagonalnim detaljima od nehrđajućeg čelika na ormarima i vratima. Pogled neprekinuto teče kroz predvorje salona do glavnog stubišta, koje vodi do svih kabina na donjoj palubi.

Vlasnička kabina u središnjem dijelu

Sunseeker je smjestio veliku vlasničku kabinu u središnji dio jahte. Ona ima televizor s ekranom od 55 inča u serijskoj izvedbi i prostranu garderobu za dvoje. Pored nje je izvedena privatna kupaonica uređena u finim materijalima, s dva umivaonika, tušem i mnogo prostora za odlaganje. Novi Sunseeker 88 Yacht također ima luksuznu pramčanu VIP kabinu s garderobom i velikom kupaonicom koja ne zaostaje za vlasničkom, kao i dvije gostinske dvokrevetne kabine s vlastitim kupaonicama.

Ovo je fotografija upravljačkog mjesta
Luksuzni komandni most sa svim potrebnim informacijama

Za tržište čartera kuća nudi i izvedbu pete kabine umjesto standardne vlasničke, a ta je kabina u tom slučaju izvedena kao VIP, što nam se čini kao jako zanimljiva opcija za Hrvatsku. Izuzetno prostrana gornja paluba ima optimalan raspored s lijepim namještajem na prostranoj krmi, te nudi mogućnost ugradnje infinity bazena na tom dijelu.

Ona je ugodan prostor i za druženje, s dovoljno mjesta za sjedenje i opuštanje zahvaljujući sjedalima uz kormilo i proširenim sjedalima U-oblika nasuprot elementa s ledomatom, roštiljem i višestrukim mogućnostima hlađenja. Inovativni kruti krović pune širine s tendom može biti izveden s nagibnim aluminijskim elementom koji jamči kontrolu hlada. Pramac nudi još jedan vanjski prostor s velikim sunčalištem i udobnim naslonjačima.

Inovativan dizajn i vrhunska tehnologija

Ovo je fotografija Sunseeker 88 Yacht u plovidbi
Sunsseker opisuje model 88 Yacht kao jahtu koja posjeduje luksuz superjahte u manjem i praktičnijem pakiranju

Gospodin Andrea Frabetti, izvršni direktor Sunseeker Internationala, o novom modelu kaže: ‘Moj tim i ja smo nevjerojatno uzbuđeni zbog ovog novog modela. U njega smo unijeli inovativan dizajn, tehnologiju i inženjering, a finiš svih prostorija, materijali i tkanine su upravo vrhunski. Ova jahta doista spaja osjećaj luksuzne superjahte s praktičnošću manjeg modela.’

Sunseeker 88 Yacht tehnički podaci

Duljina preko svega: 26,38 m
Širina: 6,47 m
Gaz: 1,95 m
Istisnina: 75.400 kg
Spremnik za gorivo: 11.000 l
Spremnik za vodu: 1400 l
Motori: MTU do 3900 KS
Najveća brzina: do 28 čv.
Autonomija pri 12 čv.: do 1300 nm
Graditelj: Sunseeker International
Zastupnik: Sunseeker Adriatic Group

Tekst Darko Šupuk
Fotografije & video Sunseeker

 

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above