Cascade Dubrovnik: Luksuzna vila u blizini Starog grada

4 MINUTES READ
00:01:33

Oduvijek ste sanjarili o životu u gradu, u atraktivnoj nekretnini koja istodobno predstavlja pametno ulaganje i idealnu oazu s najljepšim pogledom koji možete zamisliti?

Neupitno je da se Hrvatska kao hit destinacija već nekoliko godina nalazi na popisu najtraženijih i to za one koji žele uživati u atraktivnim lokacijama, plovidbi tisuću otoka ili vrhunskom eno-gastro iskustvu, ali s naglaskom na luksuzni doživljaj. Zamamne prirodne ljepote, kristalno čisto more, autentična atmosfera i blaga mediteranska klima, stavljaju Hrvatsku u sam vrh poželjnih investicijskih oaza, odnosno sve veća je potražnja za prodajom luksuznih nekretnina.

grad dubrovnik prodaja luksuznih vila

Luksuzne nekretnine u Hrvatskoj

Kupnja nekretnine se tradicionalno smatra dugoročno isplativom investicijom u koju je uvijek pametno ulagati, ali posjedovanje jedne luksuzne kuće u Dubrovniku ne predstavlja samo materijalnu dobit, već i statusni simbol.

Prednosti življenja i investiranja u Hrvatskoj prepoznalo je i američko izdanje magazina Forbes koje je jedan od najljepših atributa jadranske obale – grad Dubrovnik, uvrstio na listu 20 najboljih europskih gradova.

cascade dubrovnik luksuzne vile ndubrovnik prodaja

Nije tajna da je u Hrvatskoj teško pronaći slobodne nekretnine na premium lokacijama. Jedna od najatraktivnijih luksuznih vila na moru za prodaju trenutno prisutnih na tržištu je Cascade Dubrovnik, spoj arhitektonskih i dizajnerskih rješenja koja odišu profinjenošću i najkvalitetnijim materijalima najvišeg standarda gradnje. Osim sjajnog dizajna, svatko voli uživati i u lijepom pogledu, a Cascade, osim blizine samog centra grada, nudi i pogled na panoramu grada i more koje ga okružuje.

Ova luksuzna nekretnina ima i mnoštvo drugih sadržaja, poput vanjskog bazena, vanjskog tuša, ljetne kuhinje, uređene zelene terase i vrt s roštiljem te parkirna mjesta u vlastitoj garaži koja je dovoljno velika da se u nju smjesti i vinski podrum ili teretana ovisno o preferencijama budućih vlasnika. Cascade Dubrovnik idealna je nekretnina za obitelj koja želi mir i privatnost, a opet želi biti u blizini gradskih događanja.

cascade dubrovnik luksuzne vile dubrovnik prodaja

cascade dubrovnik luksuzne vile na jadranu prodaja

Ovaj učinkovit i siguran objekt zadovoljava visoke energetske i sigurnosne norme kao i brojne funkcionalnosti modernog života čija sveukupna površina iznosi oko 1400 bruto kvadrata. Trenutno dovedena do visokog stanja završenosti vila se proteže na tri etaže, a osim po svojoj mikrolokaciji posebna je i po broju spavaćih soba kojih opcionalno može biti čak deset s vlastitim kupaonicama.

cascade dubrovnik luksuzne vile dubrovnik prodaja

Kupnja nekretnine u Dubrovniku

S obzirom na to da je Dubrovnik jedan od gradova na popisu turista iz cijelog svijeta koji ga posjećuju tijekom cijele godine, ne čudi da je s vremenom postao jedno od najpopularnijih odredišta uglednih pojedinaca svijeta, stoga je kupnja luksuzne kuće u gradu Svetog Vlaha uvijek dobra investicija. Grad godišnje posjeti više od milijun gostiju sa svih kontinenata, a poznato je da su se njegovim ulicama tijekom godina viđala razna lica sa svjetske scene; mnogobrojni glumci i glumice, poznati pjevači i pjevačice, razni sportaši, ali i europski aristokrati i ugledni biznismeni.

luksuzna nekretnina Cascade Dubrovnik

Nadalje, atraktivna lokacija grada i jedinstvena arhitektonska rješenja nekolicinu puta su postala pozornica za snimanje svjetskih filmskih produkcija koja su potpomogla njegovoj sve većoj popularnosti. Usidren na samom jugu Hrvatske, s utkanih više od tisuću godina povijesti, Dubrovnik je europski kulturni centar koji je UNESCO 1979. godine dodao na popis Svjetske baštine.

Šarm bogatog kulturnog nasljeđa i suvremenosti ispisani su u svakom kutku grada okruženog srednjovjekovnim zidinama, koje su očuvane u izvornom obliku i prava su atrakcija za posjetitelje. Dubrovačke zidine impresioniraju svojim kulama, tvrđavama, bastionima, toretama, a ni dan danas ne gube tu silnu snagu i energiju što im je ugradila burna prošlost.

dubrovnik stradun

Odmjerenost gradnje i sklad gradskih zdanja prepoznaje se u svakom dijelu urbanističkog tkiva Dubrovnika, čija je najpoznatija žila kucavica svakako ona glavna – Stradun. Osim spomenika i muzeja bogate povijesne jezgre staroga grada, u Dubrovniku ćete u koju god ulicu da zađete naići na restorane s vrlo probranom ponudom gdje su zastupljene gotovo sve svjetske kuhinje, uključujući i lokalnu. Pojedini restorani su s godinama stekli kultni status i samim time podignuli gastronomsku ponudu grada na visoku razinu pružajući svojim gostima najbolje u smislu ponude i jedinstvenog ambijenta.

 

Ljude koji imaju afinitete prema jahtingu oduševit će ljepote Elafitskih otoka, Mljeta, Korčule i Lastova koji su u neposrednoj blizini Dubrovnika kao i poluotok Pelješac s bogatom ponudom eno-scene ili pak blizina prirodnog rezervata Malostonskog zaljeva. Jedinstvena lokacija i dobra povezanost sa svim većim centrima Europe iz zračne luke Dubrovnik, smještene u Čilipima svega 20 km južno od grada, zasigurno su još jedan plus u statusu privlačnosti kupnje luksuzne vile u Dubrovniku.

elafitsko otočje dubrovnik

Za vlasnike plovila ili zainteresirane za čarter korisna je informacija kako se u neposrednoj blizini grada nalaze dvije marine koje predstavljaju zimsko i ljetno utočište mnogobrojnim domaćim i međunarodnim jahtama. Dubrovnik je rijedak primjer svjetskih ljepota prirode i ogromne snage ljudske kreacije. Idealan spoj povijesti, suvremenosti i hedonizma. Jedinstvena pozornica u kojoj je lijepo živjeti – i posjedovati luksuznu vilu.


Fotografije Mario Jelavić, Unsplash & Cascade
Video Cascade

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Croatian Sotheby Luksuz

Top 5 Croatian Luxury Properties

Ako tražite idealan luksuzni dom, kuću za odmor ili investicijsku priliku u skladu s vašim načinom života, Croatia Sotheby’s International Realty donosi pregled nekoliko zanimljivih …

Bel Étage Luksuz

Bel Etage: Lijepo življenje u Splitu

Završetkom projekta Bel Etage, završilo je i jedno značajno razdoblje za njegova pokretača, čija vizija urbanog življenja danas ima jedan od najljepših pogleda na more …

elektricni sklopivi bicikli Jahting

Najbolji električni bicikli i romobili za brodove

Sklopivi i ekološki orijentirani e-bicikli i e-romobili vrlo su popularni kod onih koji vole krstariti obalom. Mnogi vlasnici brodova rado ih imaju jer predstavljaju jednostavan …

Jahting

ClubSwan 80 MY Song porinut u La Speziji

Dugačak 80 stopa, ClubSwan 80 dokazuje sposobnost Nautor’s Swan da ponudi niz modela koje se temelje na stilu, brzini, inovacije, tehnologije i konkurentnog jedrenja Nautor’s …

wallytender43 X Testovi

wallytender43 (X) na testu: Simbol stila

Nikad popularnija klasa dnevnih cruisera danas doživljava svoj procvat u svjetskim razmjerima, a mi smo imali priliku isprobati – original. Novi wallytender43 baštini sve najbolje …

Jahting

Upoznajte Frey, prvi hrvatski brend koji uređuje superjahte

Frey je brend koji svojom jedinstvenom uslugom kreira proizvode za prestižne jahte i superjahte u Hrvatskoj 16 godina strastvene manufakture i originalnih ideja Priča ovog …

gradić jelsa na otoku hvaru Destinacije

Jelsa: Hvarski sklad plavog i zelenog

Slikovita Jelsa na sjevernoj strani otoka Hvara pravi je magnet za nautičare zbog fascinantne vinske povijesti, tirkiznih uvala i otočnog načina života Jelsa, očaravajući gradić …

Hoteli

Radisson Blu Split: Jadranska oaza koja pruža baš sve

Uronite u opuštajuću atmosferu Radisson Blu Resort & Spa Split i iznenadite se njegovom čarobnom energijom Uzduž jadranske obale, sve je više hotela najviše kategorije …

Scroll to Top