Cascade Dubrovnik: Luksuzna vila u blizini Starog grada4 min
00:01:33
00:01:33

Oduvijek ste sanjarili o životu u gradu, u atraktivnoj nekretnini koja istodobno predstavlja pametno ulaganje i idealnu oazu s najljepšim pogledom koji možete zamisliti?

Neupitno je da se Hrvatska kao hit destinacija već nekoliko godina nalazi na popisu najtraženijih i to za one koji žele uživati u atraktivnim lokacijama, plovidbi tisuću otoka ili vrhunskom eno-gastro iskustvu, ali s naglaskom na luksuzni doživljaj. Zamamne prirodne ljepote, kristalno čisto more, autentična atmosfera i blaga mediteranska klima, stavljaju Hrvatsku u sam vrh poželjnih investicijskih oaza, odnosno sve veća je potražnja za prodajom luksuznih nekretnina.

grad dubrovnik prodaja luksuznih vila

Luksuzne nekretnine u Hrvatskoj

Kupnja nekretnine se tradicionalno smatra dugoročno isplativom investicijom u koju je uvijek pametno ulagati, ali posjedovanje jedne luksuzne kuće u Dubrovniku ne predstavlja samo materijalnu dobit, već i statusni simbol.

Prednosti življenja i investiranja u Hrvatskoj prepoznalo je i američko izdanje magazina Forbes koje je jedan od najljepših atributa jadranske obale – grad Dubrovnik, uvrstio na listu 20 najboljih europskih gradova.

cascade dubrovnik luksuzne vile ndubrovnik prodaja

Nije tajna da je u Hrvatskoj teško pronaći slobodne nekretnine na premium lokacijama. Jedna od najatraktivnijih luksuznih vila na moru za prodaju trenutno prisutnih na tržištu je Cascade Dubrovnik, spoj arhitektonskih i dizajnerskih rješenja koja odišu profinjenošću i najkvalitetnijim materijalima najvišeg standarda gradnje. Osim sjajnog dizajna, svatko voli uživati i u lijepom pogledu, a Cascade, osim blizine samog centra grada, nudi i pogled na panoramu grada i more koje ga okružuje.

Ova luksuzna nekretnina ima i mnoštvo drugih sadržaja, poput vanjskog bazena, vanjskog tuša, ljetne kuhinje, uređene zelene terase i vrt s roštiljem te parkirna mjesta u vlastitoj garaži koja je dovoljno velika da se u nju smjesti i vinski podrum ili teretana ovisno o preferencijama budućih vlasnika. Cascade Dubrovnik idealna je nekretnina za obitelj koja želi mir i privatnost, a opet želi biti u blizini gradskih događanja.

cascade dubrovnik luksuzne vile dubrovnik prodaja

cascade dubrovnik luksuzne vile na jadranu prodaja

Ovaj učinkovit i siguran objekt zadovoljava visoke energetske i sigurnosne norme kao i brojne funkcionalnosti modernog života čija sveukupna površina iznosi oko 1400 bruto kvadrata. Trenutno dovedena do visokog stanja završenosti vila se proteže na tri etaže, a osim po svojoj mikrolokaciji posebna je i po broju spavaćih soba kojih opcionalno može biti čak deset s vlastitim kupaonicama.

cascade dubrovnik luksuzne vile dubrovnik prodaja

Kupnja nekretnine u Dubrovniku

S obzirom na to da je Dubrovnik jedan od gradova na popisu turista iz cijelog svijeta koji ga posjećuju tijekom cijele godine, ne čudi da je s vremenom postao jedno od najpopularnijih odredišta uglednih pojedinaca svijeta, stoga je kupnja luksuzne kuće u gradu Svetog Vlaha uvijek dobra investicija. Grad godišnje posjeti više od milijun gostiju sa svih kontinenata, a poznato je da su se njegovim ulicama tijekom godina viđala razna lica sa svjetske scene; mnogobrojni glumci i glumice, poznati pjevači i pjevačice, razni sportaši, ali i europski aristokrati i ugledni biznismeni.

luksuzna nekretnina Cascade Dubrovnik

Nadalje, atraktivna lokacija grada i jedinstvena arhitektonska rješenja nekolicinu puta su postala pozornica za snimanje svjetskih filmskih produkcija koja su potpomogla njegovoj sve većoj popularnosti. Usidren na samom jugu Hrvatske, s utkanih više od tisuću godina povijesti, Dubrovnik je europski kulturni centar koji je UNESCO 1979. godine dodao na popis Svjetske baštine.

Šarm bogatog kulturnog nasljeđa i suvremenosti ispisani su u svakom kutku grada okruženog srednjovjekovnim zidinama, koje su očuvane u izvornom obliku i prava su atrakcija za posjetitelje. Dubrovačke zidine impresioniraju svojim kulama, tvrđavama, bastionima, toretama, a ni dan danas ne gube tu silnu snagu i energiju što im je ugradila burna prošlost.

dubrovnik stradun

Odmjerenost gradnje i sklad gradskih zdanja prepoznaje se u svakom dijelu urbanističkog tkiva Dubrovnika, čija je najpoznatija žila kucavica svakako ona glavna – Stradun. Osim spomenika i muzeja bogate povijesne jezgre staroga grada, u Dubrovniku ćete u koju god ulicu da zađete naići na restorane s vrlo probranom ponudom gdje su zastupljene gotovo sve svjetske kuhinje, uključujući i lokalnu. Pojedini restorani su s godinama stekli kultni status i samim time podignuli gastronomsku ponudu grada na visoku razinu pružajući svojim gostima najbolje u smislu ponude i jedinstvenog ambijenta.

 

Ljude koji imaju afinitete prema jahtingu oduševit će ljepote Elafitskih otoka, Mljeta, Korčule i Lastova koji su u neposrednoj blizini Dubrovnika kao i poluotok Pelješac s bogatom ponudom eno-scene ili pak blizina prirodnog rezervata Malostonskog zaljeva. Jedinstvena lokacija i dobra povezanost sa svim većim centrima Europe iz zračne luke Dubrovnik, smještene u Čilipima svega 20 km južno od grada, zasigurno su još jedan plus u statusu privlačnosti kupnje luksuzne vile u Dubrovniku.

elafitsko otočje dubrovnik

Za vlasnike plovila ili zainteresirane za čarter korisna je informacija kako se u neposrednoj blizini grada nalaze dvije marine koje predstavljaju zimsko i ljetno utočište mnogobrojnim domaćim i međunarodnim jahtama. Dubrovnik je rijedak primjer svjetskih ljepota prirode i ogromne snage ljudske kreacije. Idealan spoj povijesti, suvremenosti i hedonizma. Jedinstvena pozornica u kojoj je lijepo živjeti – i posjedovati luksuznu vilu.


Fotografije Mario Jelavić, Unsplash & Cascade
Video Cascade

Više informacija o Cascade Dubrovnik:
Name(Required)
Klikom na gumb Pošalji u nastavku dajete dopuštenje Yachts Croatia da pohranjuje i obrađuje gore navedene osobne podatke kako bi vam pružili traženi sadržaj. Te će se informacije dijeliti samo s Yachts Croatia i trećom stranom koja je uključena u ovu formu. U bilo kojem trenutku možete otkazati svoje dopuštenje za korištenje osobnih podataka, a za više informacija pogledajte Centar privatnosti.

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above