Damiani: Sto godina draguljarstva, kreativnosti, talijanske strasti i obitelji3 min
00:02:38
00:02:38

Damiani je priča o talijanskoj obitelji koja čuva dragocjeno znanje i iskustvo usko povezano s tradicijom, s idejom stvaranja jedinstvenog nakita koji je pravo umjetničko djelo, u potpunosti ručno izrađeno od strane majstora zlatara iz Valenze. Upravo je ovdje draguljarska kuća rođena prije jednog stoljeća, u najpoznatijoj talijanskoj zlatarskoj četvrti.

Danas se Damiani ističe u svijetu nakita svojom jedinstvenom pozicijom kao jedino međunarodno ime još uvijek prisutno u Valenzi, prostoru njegovog podrijetla. Sa svojim primamljivim i profinjenijim dizajnom, Damiani je postao jedno od najvećih imena u svijetu luksuza.

Sto kreacija za sto godina

Za svoju prvu stotu obljetnicu obitelj Damiani odlučila je izložiti dragocjenu zbirku rijetkog kamenja kroz izložbu pod nazivom 100×100 Italiani. Majstori zlatari Valenze, čuvari zlatarske umjetnosti od 1924.godine, kroz vještu kreaciju veličanstveno oživljavaju ova prirodna umjetnička djela. Rezultat je kolekcija od stotinu autentičnih remek-djela nakita koja sažimaju kontinuitet jedinstvene i neusporedive draguljarske tradicije koja gleda u budućnost.

Mimosa Eternal Blue

Damiani Mimosa Eternal Blue ogrlica

Kolekcija Mimosa u središtu je slavljeničke kolekcije koju je draguljarska kuća kreirala za svoju stotu obljetnicu. Inovativna tehnika izrade skladno kombinira kamenje različitih veličina i rezova, izražavajući genijalnost draguljarske kuće kroz dizajn koji oživljava trodimenzionalno. Ljepotu spektakularne ogrlice Eternal Blue ističe veličanstveni 100-karatni safir, jastučastog reza, koji izražava izvrsnost Damiani izrade i povijesnu tradiciju.

Margherita Desert Garden

Kolekcija Margherita je uzvišen izraz kreativnosti draguljarske kuće, zamišljena kao posveta talijanskoj kraljici Margheriti Savojskoj. Margherita Desert izrađena je u žutom zlatu, posuta lišćem i isprepletena cvijećem. Ukrašava ju iznimno rijedak dijamant koji se ističe svojom intenzivnom smeđe-žutom nijansom i impresivnom težinom od preko 20 karata.

Ogrlica je vješto ukrašena smeđim dijamantima i smaragdima, stvarajući raskošan tepih na kojem su graciozno položene tratinčice izrađene od bijelih dijamanata i središnji fancy dijamant žute boje.

Belle Époque Frame

Damiani Belle Epoque Frame ogrlica

Za stotu obljetnicu draguljarske kuće, vješti zlatari iz Valenze stvorili su Belle Époque Frame, narukvicu u bijelom zlatu čija se geometrijska savršenost isprepliće s njezinom izvanredno besprijekornom estetikom. Svjetlo koje je oživjelo kino, ovdje vlada nadmoćno, pojačano dijamantima koji ukrašavaju sedamnaest kvadratnih okvira koji čine narukvicu.

Svaki okvir dijeli dijamant baguette reza s onim koji je uz njega, dok u središtu svakog stoji otmjeni dijamant u različitim rezovima – briljantni, jastučić, ovalni i srcoliki – u više nijansi. Nijanse različitog intenziteta kreću se od žute do narančaste i smeđe, i složene su u skladne kombinacije za primamljiv vizualni dojam.

Green Treasure of Muzo

Damiani Green Treasure of Muzo ogrlica

Kolekcija Fantasy Cut predstavlja strast draguljarske kuće prema svojoj povijesti, stručnosti i ljepoti materijala koje majstori zlatari iz Valenze stvaraju svojim izvanrednim vještinama.

Obogaćena dijamantima smaragdnog i briljantnog reza, ova luksuzna ogrlica u bijelom zlatu sadrži privjesak koji predstavlja pravo čudo prirode – veličanstveni smaragd Muzo, težine od skoro 64 karata čija intenzivna zelena boja, posvećena bujnoj prašumi, ogrlicu čini doista veličanstvenom.

Prestižnu kolekciju nakita draguljarske kuće Damiani otkrijte u butiku Mamić 1970 u centru Zagreba, u Ulici Frane Petrića 7.

Fotografije & video Damiani

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above