Heritage hoteli na Jadranu: 5 palača uz more3 min

Vodimo vas u neke od najljepših heritage hotela na Jadranu, koji pružaju kraljevski odmor i koji su savršena utočišta za opuštanje – u prirodnom okruženju

LOPUD 1483, Dubrovnik

Lopud 1483 smješten je na sjevernom vrhu otoka Lopuda, u franjevačkom samostanu koji stoljećima bdije nad otokom. Kreativna direktorica Francesca Thyssen-Bornemisza i njezina obitelj imanje su obnavljali s ljubavlju tijekom posljednjih 20 godina: 13 redovničkih ćelija samostana koji se proteže na 5000 četvornih metara pretvoreno je u pet prelijepih apartmana s drvenim stropom, prozorima i podovima, i pogledom na more ili vrt s ljekovitim biljem.

This is p

Svaka soba uređena je u jedinstvenoj kombinaciji renesansnog namještaja iz kolekcije Thyssen-Bornemisza, kao i novim unikatnim elementima talijanske dizajnerice Paole Lenti i djelima moderne umjetnosti iz kolekcije TBA21.

U intimnim obrocima gosti mogu uživati vani ili u Staroj kuhinji – šarmantnom prostoru s otvorenom vatrom i krušnom peći, ili se opustiti uz koktele i zalogajčiće na terasi Sunset, smještenoj na vrhu tvrđave, s koje se pruža prelijep pogled na Lopud i Elafitske otoke.

MARTINIS MARCHI, Šolta

Kad stignete u Maslinicu na otoku Šolti, prvo što ćete primijetiti bit će impresivna palača baštinskog hotela Martinis Marchi iz 18. stoljeća, pred kojom se prostire lijepa marina. Ovaj ekskluzivni butik hotel ima sedam luksuznih apartmana, a svi imaju krasan pogled na more ili bazen.

Heritage hoteli Martinis Marchi

Tijekom prvog vikenda u kolovozu hotel organizira tradicionalni Martinis Marchi Summer Party – tematsko događanje s raskošnom zabavom, modnom revijom i bogatom gastronomskom ponudom.

LEŠIĆ DIMITRI PALACE, Korčula

Glavna inspiracija kod preuređenja nekadašnje biskupske palače iz 18. stoljeća na Korčuli bio je slavni moreplovac Marko Polo i njegova putovanja duž Puta svile. Ovo boutique utočište ima pet jedinstvenih apartmana nazvanih po regijama kojima je putovao Marko Polo – Cejlon, Indija, Arabija, Kina i Venecija.

Heritage hoteli LD Palace

Michelinovom zvjezdicom ovjenčan LD Restaurant, čija terasa se pruža uz starogradske zidine, jedan je od glavnih aduta gastronomske ponude otoka Korčule. LD Spa, koji se također nalazi u sklopu palače, svim posjetiteljima pruža jedinstveno iskustvo ayurvedskih i tajlandskih tretmana.

PALACE ELISABETH, Hvar

Kao jedna od najljepših građevina na ovim prostorima, uz gradsku Loggiu, hotel Palace Elisabeth smatra se jednim od simbola grada Hvara. Hotel ima 45 luksuznih soba i suiteova i prvi je hotel s pet zvjezdica na otoku.

Povijest hotela datira iz 13. stoljeća, a 1899. godine otvoren je pod nazivom Lječilišni hotel carice Elizabete, budući da je austrijska carica Elizabeta bila pokroviteljica izgradnje.

PUTEUS PALACE, Brač

Smješten u Pučišćima na otoku Braču, Puteus Palace je mjesto gdje povijest susreće eleganciju. Ovaj baštinski hotel ima 13 soba i dva suitea, redom uređenih otmjeno i profinjeno, ali s modernim sadržajima.

Heritage hoteli Puteus Palace

Zidovi obnovljene palače građene 1467. godine skrivaju tajni vrt s prekrasnom terasom i bazenom, savršeno utočište za opuštanje u prirodnom okruženju.

Fotografije Lopud 1483, Martinis Marchi, LD Palace, Palace Elisabeth & Puteus Palace

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above