Martinis Marchi otvorio sezonu hedonističkim okupljanjem ‘Wine & Friends’5 min
00:01:00
00:01:00

Martinis Marchi novu sezonu je otvorio tradicionalnim hedonističkim okupljanjem ‘Wine & Friends’ koji je iznova oduševio vrhunskim vinima, gastronomijom, a najviše emocijom okupljenih na ovom cjelodnevnom divnom druženju

U prekrasnom ambijentu Martinis Marchi imanja na Jadranu, smještenog u mjestu Maslinica na zapadnoj obali otoka Šolte, vrijedan tim već devetu godinu organizira ‘Wine & Friends’ – kulinarsko-vinsko događanje u kojem se hedonistički uživa u gastronomskim delicijama, probranim vinima, umjetnosti slaveći ljepotu netaknute prirode otoka i mediteranskog načina života i uživanja.

Martinis Marchi događanje ‘Wine & Friends’

Uvijek se spajaju pomno odabrane i raznolike vinske kuće, a ove godine vina su predstavljali osobno vlasnici vinarija kao što su vinarija Royal Hills Estate, Litterarii, Miloš, Domaine Koquelicot, Markus te inozemni vinari Marchesi Fumanelli, Sattlerhof i vinarija Jakončić.  Na eventu su se predstavili i vinari otoka Šolte i to vinarije Kaštelanac, Marinac i Balić, ali i nezaobilazni autohtoni šoltanski proizvođači obitelj Tvrdić, koji su dugogodišnji proizvođači meda te nagrađivana šoltanska uljara Olynthia Natura.

‘Misija tima je oduvijek stvaranje jedinstvenih i autentičnih doživljaja, posebnih emocija i događanja koji stapaju uživanje u trenutku u prekrasnom ambijentu i prirodi koja okružuje imanje i ljude koji to prepoznaju. Iz te se želje rodila ideja za ovakvo događanje, u kojem uživaju svi ljubitelji hedonističkog mediteranskog života i visoke gastronomije i vina. Poseban naglasak u Martinis Marchi restoranu je uvijek na suradnji s lokalnim proizvođačima, na svježini namirnica i pripremi jela koja su karakteristična za naše podneblje od pamtivijeka’, istaknuo je domaćin večeri, prokurist Ivan Kuret.

 

U poslijepodnevnim satima posjetitelji su uživali u prezentaciji vina uz probranu selekciju vrhunskih sireva u odajama 300 godina baštinskog dvorca, a potom u zanimljivoj izložbi podvodnih fotografija poznatog hrvatskog fotografa Bože Vukičevića te u slikarskoj radionici Vicka Buktenice, šoltanskog slikara naivca čija je Galerija Buktenica nezaobilazna postaja ukoliko želite iskonski doživjeti Šoltu.

Ostali su jednostavno uživali u raskošnim vrtovima dvorca, mirisima mediteranskih biljaka ili u bezbrižnim razgovorima i druženju s pogledom na nagrađenu najbolju malu marinu i obližnje otočiće, naravno uz dobru kapljicu.

Događanje je zaokružila ekskluzivna gala večera u sedam slijedova, uz najljepši zalazak sunca na terasi restorana Martinis Marchi. Ove godine je posebno zanimanje potaknulo i gostovanje ponajboljeg i nagrađivanog hrvatskog chefa Fabricia Vežnavera, koji je uz tim Martinis Marchi restorana predvođen Tonijem Milošom, pomno pripremao meni i sljedove za sljubljivanje jela i vina!

Ovo je fotografija Maslinica na otoku Solti
Dvorac Martinis Marchi smješten u uvali Maslinica na otoku Šolti jedinstveno je mjesto na Jadranu

Martinis Marchi marina

Nakon otvorenja marine, Martinis Marchi postao je popularno okupljalište jahtaša, a simbolizira jedinstveno iskustvo luksuznog imanja u pitoresknom ribarskom seocetu. Marina u punom pogonu, hotel i restoran razrađeni do detalja, kao tri elementa u savršenom skladu. Hotel ima komplementarnu uslugu čartera vlastitom jahtom Sunseeker Superhawk 50 koja je integralni dio ponude za goste hotela koji sada mogu uživati i u dnevnim izletima posjećujući obližnje otoke te ploveći najatraktivnijom rutom Jadrana.

Također, umjesto čekanja u trajektnoj luci, gosti Martinis Marchija mogu uživati i u posebnoj usluzi transfera jahtom ovog hotela iz Trogira ili Splita. To je samo dio iskustva koje Martinis Marchi želi prirediti svojim gostima.

Ovo je fotografija Heritage Hotel Martinis Marchi
Heritage hotel Martinis Marchi ima sedam raskošnih apartmana, a gostima je na raspolaganju grijani bazen, sauna, parna kupelj, terase i raskošni mediteranski vrt

Jahtašima Martinis Marchi simbolizira unikatno mjesto posebnog šarma poput najluksuznijih i najdragocjenijih odredišta u Španjolskoj, Francuskoj ili drugim mjestima na Sredozemlju. Ali za razliku od okupljališta elite, Martinis Marchi otvoren je svima i svakako je mjesto vrijedno posjeta ako ste u prolazu. No tu su i neki drugi lokaliteti u blizini Maslinice koje valja pogledati.

Neki gosti marine ostaju samo jednu noć u hotelu, dok neki uživaju na moru, ali svi vole dobru trpezu kakvu njeguju u hotelskom restoranu pod vodstvom talentiranog chefa Tonija Miloša.

Restoran Martinis Marchi
Restoran Martinis Marchi prepoznatljiv je po mediteranskoj kuhinji

Program aktivnog odmora i istraživanja otoka Šolte

Martinis Marchi u ponudi ima i organiziranje vjenčanja, proslave posebnih prigoda ili pak igra ulogu domaćina na regatama. Ono što se nama svidjelo jest cijeli spektar mogućnosti na otoku. Često je nemoguća misija suradnja cijele zajednice u svrhu razvoja mjesta, a da se istovremeno sačuva duh ribarskog sela. Ovakav cilj često ne funkcionira u malim zajednicama, no čini se da je Martinis Marchi pronašao savršenu formulu.

Kao dodatnu uslugu hotel Martinis Marchi je odlučio ponuditi posebno osmišljene nove programe za grupe i plasirati program poslovnog odmarališta (management retreats) u trajanju od ekskluzivna tri do četiri dana s prostorom ciljanim za razvoj tima (team building). Atraktivne biciklističe ture ili sportske aktivnosti u marini i hotelu, poput fitnessa i joge, izuzetna su prilika kako grupu ljudi zbližiti.

Ovo je fotografija kraljevski apartman Karla VI
Kraljevski apartman Karla VI u hotelu Martinis Marchi

Ivan Kuret, generalni direktor Martinis Marchija, približio nam je program: ‘Organiziramo cjelovite pakete za grupe s našim otočnim partnerima. Još uvijek ima dosta krasnih lokacija na otoku koje su neotkrivene. Nudimo iskustvene ture obilaska otoka oldtimerom koji će vas odvesti do tajnih lokacija gdje organiziramo čaroban program kušanja lokalnih specijaliteta poput maslinova ulja ili meda. Trudimo se probuditi šarm stare Šolte na raznim lokacijama kao, na primjer, na ruševinama samostana Stipanska. Jednom kad smo kolo zavrtjeli shvatili smo da otok ima puno sadržaja, poput već poznate stare proizvodnje meda i drugih lokalnih namirnica. Ne želimo sami raditi, želimo pokazati čari otoka u suradnji s domaćim ljudima. Vidimo mnogo mogućnosti kako obogatiti našim gostima boravak na Šolti i pružiti im nova iskustva.’

Mnogo gostiju traži upravo ovakvu vrstu aktivnosti, ali oni koji se brinu da će biti izmučeni za vrijeme boravka, klasični hotel nudi uobičajenu ponudu kao što su wellness, plaža, krasan bazen i čarobni okoliš. Nezaobilazan dio priče o Martinis Marchiju je i njihova ljetna zabava za jahtaše, započeta prije desetak godina u suradnji s britanskim brendom Sunseeker.

Martinis Marchi marina
Marina Martinis Marchi ima na raspolaganju kapacitet od 50 mjesta za brodove do 40 metara uz nekoliko vezova za veće brodove na vanjskom lukobranu

Nadolazeća sezona zaista se čini da će biti uzbudljiva za sve koji odluče posjetiti ovu unikatnu lokaciju na Jadranu. Za one koji traže dublju vezu s mjestom, marina nudi dugoročne vezove uz sve beneficije s ciljem izgradnje Martinis Marchi obitelji prijatelja.

Ako prokomentiramo i daljnje planove za razvoj destinacije koje unutar tvrtke upravo finaliziraju – možemo zaključiti kako na Šolti postoji jedinstvena jahtaška destinacija koja je već sada simbol turizma na našim prostorima.

Fotografije & video Martinis Marchi

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above