Martinis Marchi mjesto je potpunog užitka5 min
00:01:00
00:01:00

Najbolja mala marina u Hrvatskoj, mediteranski restoran s pogledom na more i 300 godina star barokni dvorac pretvoren u luksuzni baštinski hotel, sve to je imanje Martinis Marchi

Već pri prvom pogledu Martinis Marchi osvaja mirom i harmonijom, a ako se odlučite biti njegovi dragi gosti, ljubazno osoblje podsjetit će vas na važnost uživanja u ljepoti trenutka i opuštenog mediteranskog načina života.

 Maslinica na otoku Šolti marina i hotel martinis marchi

Upravo taj kontrast svjetova, užurbanog života i mjesta gdje vrijeme kao da nema veliku važnost, čini ovo mjesto tako omiljenim među posjetiteljima iz cijelog svijeta. Još kad se tome pridruže ljepote netaknute prirode otoka Šolte, koja je istinski neiskvareni dragulj Jadrana, posjet obećava najljepše ljetne uspomene.

Heritage hotel Martinis Marchi

Iza kamenih zidina Heritage hotela Martinis Marchi skriva se prava mala oaza mira. Dvorac, u kojem su smješteni hotel i restoran, sagradila su početkom 18. stoljeća braća Marchi radi obrane grada Splita i otoka od gusarskih napada te osnivanja zajednice koja će oplemeniti zemlju. Zahvaljujući izdašnim sredstvima i vremenu koje su novi vlasnici dvorca uložili u njegovu obnovu, vraćen mu je izvorni sjaj.

luksuzni apartman martinis marchi
Hotel je smješten u dvorcu starom više od tristo godina stoga ne čudi stilska raskoš i jedinstvenost unutrašnjeg interijera koji oplemenjuje osjećaj luksuza svakom posjetitelju

kupaonica apartmana

Baštinski hotel Martinis Marchi prostire se na 1500 četvornih metara, raspoređenih u sedam raskošnih, prostranih apartmana koji ostavljaju dojam potpune privatnosti i diskretnog luksuza – imat ćete osjećaj kao da je cijeli dvorac samo vaš! Svaki je apartman nazvan po povijesnim osobama vezanim uz prošlost dvorca i opremljen je pažljivo biranim detaljima i jedinstvenim, restauriranim namještajem posebno dopremljenim iz Pariza, Londona, Beča, Venecije i Zagreba.

S terase restorana može se uživati u zalasku sunca dok je spektakularni ambijent i prostrani vrt koji okružuje dvorac idealno mjesto za organizaciju vjenčanja

Apartmani su klimatizirani i opremljeni svime što je suvremenom putniku potrebno dok personalizirana usluga zadovoljava sve standarde udobnosti i modernog odmora od pet zvjezdica. U sklopu dvorca nalazi se i lijepo uređen vanjski bazen, a wellness ponuda uključuje i saunu, te hamam s prostorom za opuštanje i masažu. Za poslovne sastanke, tu je konferencijska dvorana opremljena klimom, projektorom i platnom za prezentacije.

bazen unutar zidina dvorca martinis marchia terasa hotela martinis marchi

Prostrani mediteranski vrt koji okružuje cijeli kompleks savršeno je mjesto za zabavu i odmor u prirodnoj hladovini s pogledom na obližnje otočiće. Romantičan ugođaj dvorca posebno su prepoznali mladenci koji se u posljednje vrijeme sve više odlučuju reći sudbonosno ‘da’ upravo u tom spektakularnom ambijentu.

Ovisno o željama i potrebama mladenaca osoblje Martinis Marchi ulaže maksimalne napore u ispunjenju svih očekivanja kako bi taj dan postao poseban i nezaboravan. Pri tom valja naglasiti profesionalan i individualan pristup svakom klijentu te podršku i fleksibilnost tijekom cijele organizacije.

dvorana za sastanke mediteranski vrt hotela martinis marchi

Mediteranska kuhinja na visokoj razini

Čim zakoračite u restoran Martinis Marchi počinje putovanje za sva osjetila. U kombinaciji s vrhunskom uslugom, zahvaljujući visokokvalitetnim lokalnim proizvodima i strasti za kuhanjem, nastaje ultimativni gastronomski užitak. Svježa riba, maslinovo ulje, vino i med s otoka najdraži su sastojci koje chef koristi za pripremu jedinstvenih, slasnih, krepkih jela u ovom restoranu nadahnutom Mediteranom.

brunch restorana martinis marchia terasa restorana martinis marchi

Dobru hranu uvijek prati i dobro vino – stoga je vinski podrum hotela pun vrhunskih vina renomiranih domaćih i stranih proizvođača. Ovdje možete kušati i jedinstvenu, vrhunsku autohtonu sortu dobričić koja se ovdje uzgaja već više od 800 godina i od koje je tek puno kasnije nastala svjetski poznata i cijenjena sorta zinfandel.

Izaberete li Šoltu za vaš sljedeći event, budite uvjereni da će biti organiziran na zavidnoj razini, a vaši gosti će dobiti, ništa manje nego, prvoklasnu uslugu i nezaboravan doživlja

Tu je i lijepo uređen vinski podrum, kao idealna lokacija za sve vrste poslovnih i privatnih događanja. U sklopu restorana postoji mali, ali luksuzni lounge prostor koji omogućuje trenutke privatnog uživanja u koktelu, čaši viskija ili dobroj cigari uz neprocjenjiv pogled na mirnu marinu.

Martinis Marchi marina

Marina Martinis Marchi od svog otvorenja do danas jedna je od poželjnijih destinacija za jahtaše koji se žele odmoriti i uživati u bogatstvu prirodnih ljepota otoka Šolte te mirnom duhu mjesta Maslinica. Unutar marine može se usidriti 50 jahti dužine do 30 metara dok njihovi vlasnici mogu koristiti mnogobrojne pogodnosti i aktivnosti na otoku, koji iz godine u godinu obogaćuje svoju ponudu.

Gosti se mogu opustiti u prekrasnom i čistom moru, istražiti divlju obalu pješačkim i biciklističkim stazama, priključiti organiziranim izletima po jadranskim otocima ili uživati u specijalitetima i proizvodima malih otočnih obrtnika. Jedinstven spoj netaknute prirode, bogate povijesti te autohtoni gastronomski specijaliteti čine Heritage hotel Martinis Marchi poželjnim saveznikom i tihim članom svake obitelji.

Poslovna i privatna događanja

Već devetu godinu vrijedan Martins Marchi tim organizira kulinarsko-vinsko događanje ‘Wine & Friends’ u kojem se hedonistički uživa u gastronomskim delicijama, probranim vinima, umjetnosti slaveći ljepotu netaknute prirode otoka i mediteranskog načina života i uživanja.

Uvijek se spajaju pomno odabrane i raznolike vinske kuće, ali i nezaobilazni autohtoni šoltanski proizvođači obitelj Tvrdić, koji su dugogodišnji proizvođači meda te nagrađivana šoltanska uljara Olynthia Natura. Nezaobilazan dio priče o Martinis Marchiju je i njihova ljetna zabava za jahtaše, započeta prije desetak godina u suradnji s britanskim brendom Sunseeker. Ukratko, goste očekuje bogat i ležeran program, uz stalno uključen potpuni užitak svih osjetila uz odličnu zabavu.

Fotografije & video Martinis Marchi

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above