Martinis Marchi: Kompleks posebnog šarma5 min

Smješteno u povijesnom dvorcu u Maslinici na zapadnoj obali otoka Šolte, Martinis Marchi kao jedinstveno zdanje budi živopisne vizije blistavog tirkiznog mora protkanih luksuzom i duhom prošlih vremena, a s izgrađenom modernom boutique marinom i finalnim planovima za daljnje proširenje kompleksa, to je jedno od najpoželjnijih odredišta na jadranskoj obali

Za prvih dana proljeća posjetili smo heritage hotel i marinu Martinis Marchi, bez sumnje jedno od najfascinantnijih mjesta na Jadranu. Nakon otvorenja marine, Martinis Marchi postao je i popularno okupljalište jahtaša, a simbolizira jedinstveno iskustvo luksuznog imanja u pitoresknom ribarskom seocetu Maslinica, na otoku Šolti.

Ovo je fotografija Maslinica na otoku Solti
Dvorac Martinis Marchi smješten u uvali Maslinica na otoku Šolti jedinstveno je mjesto na Jadranu

Bili smo ugodno iznenađeni otkrićem da je novi plan Maslinice samo početak zanimljive ponude koja ne živi samo unutar povijesnih zidova Martinis Marchija, već se širi po cijeloj Šolti. Marina u punom pogonu, hotel i restoran razrađeni do detalja, tri su elementa u savršenom skladu.

Hotel također ima komplementarnu uslugu čartera vlastitom jahtom Sunseeker Superhawk 50 koja je integralni dio ponude za goste hotela koji sada mogu uživati u dnevnim izletima posjećujući obližnje otoke u zlatnom trokutu Jadrana.

Također, umjesto čekanja u trajektnoj luci, gosti Martinis Marchija mogu uživati i u posebnoj usluzi transfera jahtom ovog hotela iz Trogira ili Splita. To je samo dio iskustva koje Martinis Marchi želi prirediti svojim gostima. Selo i otok idu korak uz korak s razvojem i ponudom aktivnosti izvan same marine.

Uz barove i dućane koji su otvoreni od začetka marine gosti imaju mnogo više sadržaja za istražiti nego prije desetak godina. Cijela zajednica oko luke je živnula.

Ovo je fotografija Heritage Hotel Martinis Marchi
Heritage hotel Martinis Marchi ima sedam raskošnih apartmana, a gostima je na raspolaganju grijani bazen, sauna, parna kupelj, terase i raskošni mediteranski vrt

Jahtašima Martinis Marchi simbolizira unikatno mjesto posebnog šarma poput najluksuznijih i najdragocjenijih odredišta u Španjolskoj, Francuskoj ili drugim mjestima na Sredozemlju. Ali za razliku od okupljališta elite, Martinis Marchi otvoren je svima i svakako je mjesto vrijedno posjeta ako ste u prolazu. No tu su i neki drugi lokaliteti u blizini Maslinice koje valja pogledati.

Neki gosti marine ostaju samo jednu noć u hotelu, dok neki uživaju na moru, ali svi vole dobru trpezu kakvu njeguju u hotelskom restoranu pod vodstvom talentiranog chefa Tonija Miloša.

Restoran Martinis Marchi
Restoran Martinis Marchi prepoznatljiv je po mediteranskoj kuhinji

Martinis Marchi u ponudi ima i organiziranje vjenčanja, proslave posebnih prigoda ili pak igra ulogu domaćina na regatama. Ono što se nama svidjelo jest cijeli spektar mogućnosti na otoku. Često je nemoguća misija suradnja cijele zajednice u svrhu razvoja mjesta, a da se istovremeno sačuva duh ribarskog sela. Ovakav cilj često ne funkcionira u malim zajednicama, no čini se da je Martinis Marchi pronašao savršenu formulu.

Kao dodatnu uslugu hotel Martinis Marchi je odlučio ponuditi posebno osmišljene nove programe za grupe i plasirati program poslovnog odmarališta (management retreats) u trajanju od ekskluzivna tri do četiri dana s prostorom ciljanim za razvoj tima (team building). Atraktivne biciklističe ture ili sportske aktivnosti u marini i hotelu, poput fitnessa i yoge, izuzetna su prilika kako grupu ljudi zbližiti.

Ovo je fotografija kraljevski apartman Karla VI
Kraljevski apartman Karla VI u hotelu Martinis Marchi

Ivan Kuret, generalni direktor Martinis Marchija, približio nam je program: ‘Organiziramo cjelovite pakete za grupe s našim otočnim partnerima. Još uvijek ima dosta krasnih lokacija na otoku koje su neotkrivene. Nudimo iskustvene ture obilaska otoka oldtimerom koji će vas odvesti do tajnih lokacija gdje organiziramo čaroban program kušanja lokalnih specijaliteta poput maslinovog ulja ili meda. Trudimo se probuditi šarm stare Šolte na raznim lokacijama kao, na primjer, na ruševinama samostana Stipanska. Jednom kad smo kolo ’zavrtjeli’ shvatili smo da otok ima puno sadržaja, poput već poznate stare proizvodnje meda i drugih lokalnih namirnica. Ne želimo sami raditi, želimo pokazati čari otoka u suradnji s domaćim ljudima. Vidimo mnogo mogućnosti kako obogatiti našim gostima boravak na Šolti i pružiti im nova iskustva.’

Solta Martinis Marchi Zabava 01
Ljetne zabave su nezaobilazan dio priče o Martinis Marchiju

Mnogo gostiju traži upravo ovakvu vrstu aktivnosti, ali oni koji se brinu da će biti ’izmučeni ’ za vrijeme boravka, klasični hotel nudi uobičajenu ponudu kao što su wellness, plaža, krasan bazen i čarobni okoliš.

Bilo nam je zadovoljstvo susreti Felixa Lademachera na otoku, člana obitelji vlasnika, koji je s nama podijelio svoja razmišljanja: ’Lokacija se odlično razvila. Sve su se kockice posložile, investicije, hotel, marina i restoran, sve je spremno za doček prvih gostiju.’

Nezaobilazan dio priče o Martinis Marchiju je i njihova ljetna zabava za jahtaše, započeta prije desetak godina u suradnji s britanskim brendom Sunseeker. Zabava se održala i prošle godine, usprkos ‘korona uvjetima’, a kraj srpnja i početak kolovoza je razdoblje u kojem se i ove godine treba organizirati.

Ovo je fotografija Martinis Marchi marina
Marina Martinis Marchi ima na raspolaganju kapacitet od 50 mjesta za brodove do 40 metara uz nekoliko vezova za veće brodove na vanjskom lukobranu

Nadolazeća sezona zaista se čini da će biti uzbudljiva za sve koji odluče posjetiti ovu unikatnu lokaciju na Jadranu. Za one koji traže dublju vezu s mjestom, marina nudi dugoročne vezove uz sve beneficije s ciljem izgradnje Martinis Marchi obitelji prijatelja.

Ako prokomentiramo i daljnje planove za razvoj destinacije koje unutar tvrtke upravo finaliziraju – možemo zaključiti kako na Šolti postoji jedinstvena jahtaška destinacija koja je već sada simbol turizma na našim prostorima.

Fotografije Martinis Marchi

 

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above