Ostale važne premijere na Cannes Yachting Festivalu 2021.

10 MINUTES READ
00:22:26

Brojne premijere novih brodova obilježit će 43. Cannes Yachting Festival. Odabrali smo nekoliko njih koje biste svakako trebali pogledati, od nove njemačke marke do Swana Shadow, prvog motornog broda koji je Nautor’s Swan sagradio

U prvom dijelu vodiča Yachts Croatia za Cannes Yachting Festival 2021 pokrili smo jahte dulje od 27 metara, drugi dio bio je posvećen motornim jahtama, a u trećem dijelu bavimo se ostalim važnim premijerama.

Cap Camarat 7.5 CC Série 3 & Cap Camarat 7.5 WA Série 3

Kuća Jeanneau obnavlja modele Cap Camarat 7.5 CC Série3 i Cap Camarat 7.5 WA Série3. Izduljene, sportske linije koje potpisuje studio Sarrazin Design pršte energijom.

Ovo je fotografija Cap Camarat 7.5 CC Série 3

Sad već kultni dizajn trupa, djelo američkog pomorskog arhitekta Michaela Petersa, nježno se sužava pri vrhu, čime se poboljšavaju performanse i udobnost u plovidbi. Na oba modela je kokpit na krmi posebno udoban, sa salonom u obliku slova U za ugodan boravak s prijateljima i obitelji, i tri klupe koje se mogu sklopiti za još više prostora. Na popisu dodatne opreme su dva pilotska sjedala s novim naslonom u kojem se kriju hladnjak, sudoper i vanjska kuhinja.

Ovo je fotografija Cap Camarat 7.5 WA Série 3

Upravljačko mjesto može biti opremljeno kvalitetnim T-krovićem. S ovim inovativnim detaljima, dva nova modela, Cap Camarat 7.5 CC Série3 i WA Série3 pozivaju na dane na moru pune uzbuđenja, u ugodnom društvu obitelji i prijatelja.

Cranchi A46 Luxury Tender

Prinova u katalogu kuće Cranchi je luksuzni tender dugačak 46 stopa, s karakterističnim elementima i osobinama koje ga čine idealnim kao day cruiser ili express cruiser. Dizajner Christian Grande želio je naglasiti vodoravni element – trup je vrlo pravilan, zategnutih linija i dizajna koji ne prekidaju bilo kakvi drugi elementi ili okomice.

Ovo je fotografija Cranchi A46 Luxury Tender

Taj vizualni element, ravna linija trupa, ponovljen je u staklenim elementima na trupu, a Grande je time postigao izgled sveden na osnovno, precizan, ali ne i agresivan. Centralno mjestoe novog tendera je elegantni kuhinjski kutak opremljen štednjakom, sudoperom, hladnjakom i ledomatom, za uživanje u najljepšim trenucima opuštanja i zabave, zalasku sunca ili finom obroku.

Skiperovo sjedalo smješteno je u sredini, za velikom upravljačkom konzolom opremljenom najboljim elektronskim uređajima na tržištu, kako namijenjenima za manevriranje brodom, tako i za upravljanje svim sustavima kućne automatizacije i zabavnim sadržajima. Ispod krmenog sunčališta krije se garaža u koju se može smjestiti brodica na napuhavanje duljine do dva metra, a vrata garaže služe i pri operacijama spuštanja i dizanja iz vode.

Cranchi A46 Luxury Tender pokreću dva motor Volvo Penta IPS D6 snage po 480 KS (2 x 353 KW), koji jamče optimalne parametre plovidbe i nisku potrošnju goriva. Boje trupa i uređenje unutrašnjosti mogu se prilagoditi programom Cranchi Atelier kako bi stil ovog tendera bio jedinstven i nadahnut umijećem življenja i ugodnom, toplom mediteranskom kulturom.

Pročitajte: Yachtsov vodič za motorne jahte u Cannesu

Pročitajte: Najvažnije velike jahte koje dolaze na Cannes Yachting Festival 2021.

Pročitajte: Crossover jahte: Otkrijte kako izgleda ‘morska SUV klasa’

De Antonio D50 Open

De Antonio Yachts predstavlja D50 Open, svoj najmoćniji i najmoderniji model dosad. Ta jahta dugačka 50 stopa vrhunski dokazuje sposobnost kuće u pitanjima performansa i udobnosti, a temeljena je na nagrađivanom trupu modela D46 Open i može biti opremljena sa dva, tri ili četiri sakrivena izvanbrodska motora.

Ova ekskluzivna jahta nudi sportsku, efikasnu plovidbu brzinom višom od 50 čvorova (s najsnažnijim motorima od 1800 KS). Raspored vanjskog dijela glavne palube predviđa velika sunčališta i prostore za opuštanje, a interijer nadilazi očekivanja i baca rukavicu u lice konkurenciji. Budući da je raspored prostorija u unutrašnjosti prilagodljiv, klijent može odabrati dvije ili tri kabine, a jedna od njih može biti izvedena kao kabina za skipera. Isto tako, interijer može imati dvije ili tri kupaonice, pa je raspored doista sjajno prilagodljiv raznim stilovima života na moru.

Spektakularni D50 Open ima još nekoliko iznenađenja – na pramcu može biti izveden jacuzzi od 2,5 metara sa slanom vodom na kojem će pozavidjeti svaka druga jahta, a na popisu dodatne opreme su još i zanimljivi detalji poput unutarnjeg prozora i držača za čašu.

Fiart Seawalker 35

Seawalker 35 je reinterpretacija uspješnog modela Seawalker 33, prvog walkarounda Fiarta, iz 2012. Inovacije, brzina, energija i čista zabava – to su elementi budućeg uspjeha modela Seawalker 35, duljine 9,99 metara (11,52 m preko svega), koji smješta do deset osoba. Ovaj novi Fiartov projekt je, zahvaljujući gotovo ekstremnoj okretnosti i senzacionalno dinamičnim linijama, zamišljen kao privlačan partner u avanturama, a može biti opremljen izvanbrodskim i unutarnjim motorima.

Ovo je fotografija Fiart Seawalker 35

Vanjski prostori nude više slobode kretanja – kao što se očekuje od modela walkaround – i izveden je bez prepreka oko središnjih elemenata kokpita, u kojem su smješteno upravljačko mjesto sa dva sjedala i otvorena kuhinja. Površina kabine u potpalublju je pomno razrađena, s dizajnerskim rješenjima koja omogućuju uživanje inače nezamislivo na brodovima ovih dimenzija: ima mogućnost izvedbe do četiri udobna kreveta (dva obilna i jedan bračni).

Fountaine Pajot Tanna 47

Novi model Fountaine Pajot dugačak 47 stopa kao da poziva na bijeg u nepoznato, kao i njegovo ime – nadahnuto otokom u arhipelagu Vanuatu. Raspored koji smješta kuhinju u obliku slova U preko puta kokpita nudi velika, široka vrata i pojačava osjećaj prostranosti te propušta prirodnu svjetlost.

Dizajneri su se usredotočili na eleganciju, ističući temeljni dizajn interijera i raspored prostorija. Izuzetno inovativno područje kuhinje i salona nudi više od 1400 litara skladišnog prostora, a novi raspored omogućuje izvedbu vrlo ugodnog salona s naslonjačem i upravljačkog mjesta.

Ovo je fotografija Fountaine Pajot Tanna 47

Dizajneri su naglasak stavili i na još jedno, inače zanemareno, područje, pa tako fly paluba Tanna 47 ima dvostruko veći salon od njezina prethodnika, Saone 47. Kao i New 51, Tanna 47 također koristi solarne panele velike površine, dimenzija od pet do devet četvornih metara, i nudi još više samostalnosti tijekom plovidbe.

Kabine imaju savršenu ravnotežu udobnosti i prostranosti, a moguća je izvedba u dvije verzije – u Vlasničkoj verziji s tri kabine (od kojih je jedna apartman s privatnim tušem) i verziji Quintet s pet kabina i pet privatnih kupaonica.

Invictus Capoforte SX200

Invictus Capoforte SX200 predstavlja sintezu funkcionalnosti i zabave, model koji nudi korisne prostore za svakodnevni život na svega šest metara. Dizajneri i projektanti su se izvanredno snašli s izazovom ograničene duljine, pritom ne narušivši klasičnu eleganciju koja krasi svaki model kuće Invictus Yacht. Prioritet u svakom elementu bila je svestranost, pa su dizajneri smislili način da pramčane i krmene zone koriste i kao sunčališta i kao salone, ili odvojeno ili spojene u jedan veliki prostor.

Ovo je fotografija Invictus Capoforte SX200

Raspored koji ne smješta upravljačku konzolu u središte omogućuje praktičan izravan prolaz između pramca i krme i pritom ostavlja mjesta i za roštilj. Sportsku prirodu modela Invictus Capoforte SX200 naglašava izvanbrodski motor od 150 KS uz koji lako postiže brzinu višu od 30 čvorova, dok je brzina krstarenja od 20 čvorova najbolja opcija za plovidbu s učinkovitom potrošnjom goriva.

Lagoon 55

Svojim modernim i odvažnim linijama, Lagoon 55 se poigrava stilom i predstavlja novosti, ali ne odustaje od ideja upisanih u DNK kuće. Ta suptilna mješavina starog i novog najočitija je u odlučnom izgledu novog modela, koji će postati prepoznatljiv na prvi pogled: XXL kokpit s pogledom na vodu u suštini je prava golema terasa, te naznaka velikodušnosti dimenzija u unutrašnjosti.

Ovo je fotografija Lagoon 55

Stairway to Heaven – tako kuća Lagoon opisuje krmeni pristup palubi koji otvara nove mogućnosti za korištenje tog dijela broda, dovoljno zanimljivog da bude mnogo više od prolaza.

Nadahnut okolišem, prema kojem otvara pogled gdje god je to izvedivo – poput krovnih prozora u salonu – Lagoon 55 nudi novi pogled na plovidbu i unosi više svjetlosti u salon. Pramčani kokpit je udoban poput kolijevke i poziva na opuštanje daleko od pogleda, a zahvaljujući bogatoj listi opreme i elemenata može biti prilagođen željama svakog klijenta.

Rig na krmi jamac je sjajnih performansa i jednostavnih manevara, te još jedan detalj u kojem se poznata DNK kuće Lagoon spaja s inovativnim elementima poput prostrane fly palube. Rezultat svega ovoga je izuzetno okretna, ali i izuzetno komforna jahta koja obiluje višenamjenskim prostorima.

Pirelli 35

Djelo švedskog studija za dizajn Mannerfelt, novi Tecnorib Pirelli 35 je walkaraound s dvostepenim trupom i oštrim linijama. Dostupan u nekoliko verzija s izvanbrodskim motorima ili krmenim pogonom dovoljno zanimljivih za one koji traže sigurnu, ali uzbudljivu i adrenalinskom plovidbu, Pirelli 35 nudi moderan dizajn sa mnogo pažnje posvećene detaljima i dugačku listu dodatne opreme za prilagođavanje vlastitim željama i potrebama.

Ovo je fotografija Pirelli 35

Dugačak 11,2 metara i širok 3,80 metara, novi je model dokaz želje kuće za podizanjem razine elegancije ove serije, čemu svjedoči i poman dizajn svakog detalja.

Privilège Signature 580

Privilège Signature 580 utjelovljenje je inovativnog dizajna i modernog načina života u plovidbi. Građen je ručno, vrlo stručno i uz primjenu najkvalitetnijih materijala, kako bi zadovoljio zahtjeve i očekivanja naručitelja. Kad podnevno sunce postane pretoplo, gosti mogu potražiti olakšanje i opustiti se u krmenoj kabini. Ugodna atmosfera i udobni naslonjači pozivaju na odmor u punom komforu.

Ovo je fotografija Privilège Signature 580

Privilège Signature 580 je dugačak gotovo 60 stopa i ima pramčani i krmeni kokpit. Ekskluzivan izravan pristup vlasničkoj kabini pretvara tu kabinu, smještenu na pramcu, u lijepo privatno utočište do kojeg možete lako neometano doći u svega nekoliko koraka. Elegantne boje i moderan dizajn upotpunjavaju udobnost i ugodnu atmosferu. Privilège Signature 580 je idealan brod za one koji se žele otisnuti na more i podjednako uživati u otvorenoj pučini i u slobodnom životu na brodu.

RYCK 280

Walkaround prolazi široki 25 cm, zaštitna ograda i trup visoko izdignut nad vodom čine RYCK 280 vrlo sigurnim brodom.Kokpit bez stuba nudi puno prostora i slobode kretanja, a osim standardnom klupicom u obliku slova L može biti opremljen i stolom, hladnjakom i elementom sa sudoperom, roštiljem ili štednjakom. Naslon klupice moguće je spustiti, čime se stvara dodatni naslonjač koji nadopunjava sunčalište na pramcu glavne palube.

Ovo je fotografija RYCK 280 Cannes Yachting Festival premijere

T-krović i dvije dodatne tende mogu zaštiti od sunca čitavu palubu, a na popisu dodatne opreme su i dodatni držači štapova za pecanje i element za vuču skijaša, zanimljiv aktivnim gostima. Potpalublje po želji naručitelja može biti izvedeno kao moderno opremljena kabina s velikim dvostrukim ležajem ili veliki prostor za skladištenje opreme za sportove na vodi.Brod pokreće izvanbrodski motor Mercury Verado od 250, 300 ili 350 KS.

Saxdor 320 GTC

Saxdor Yachts predstavlja najnoviji model u svojoj seriji 320, GTC. Ovaj cruiser s kabinom dugačak 10,3 metara nudi upotrebljivost tijekom cijele godine, zahvaljujući potpuno zatvorenom upravljačkom mjestu s kliznim krovom i višenamjenskim krmenim vratima čiji se jedan dio može spustiti na palubu.

Ovo je fotografija Saxdor 320GTC Cannes Yachting Festival premijere

Ta vrata su ključan element modela GTC jer omogućuju potpunu izolaciju kabine od elemenata ili otvaranje prema kokpitu kako bi se stvorio jedan veliki životni prostor koji spaja interijer i eksterijer. Krovni otvor i sklopive terase standardnog dizajna doprinose fleksibilnosti modela GTC i podižu njegovu iskoristivost.

Izdignuto upravljačko mjesto je znatno prostranije od konkurentskih, dovoljno prostrano da osim komandne konzole i skiperskog sjedala s desne strane smjesti još i blagovaonicu za četiri osobe, element sa sudoperom. Krmeni dio palube, dobro zaštićen strukturom kabine, također smješta blagovaonicu i ima sklopive terase – prva u segmentu – s obje strane, koje povećavaju prostor u kokpitu pritiskom na tipku.

Donja paluba obasjana je prirodnim svjetlom zahvaljujući četiri velike staklene plohe, a u kabini i kupaonici strop je sasvim prikladne visine. Model je dostupan s jednim ili dva izvanbrodska motora Mercury i bit će sposoban za postizanje brzine do 50 čvorova s dva motora od po 300 KS (dodatna oprema).

Sealine C335

Novi C335 spaja fleksibilnost, prostranost i luksuz gotovo savršeno. Na ovom pripadniku nove klase od 33 stope, naručitelj može birati između unutarnjeg motora snage do 440 KS i najveće brzine od 31 čvora, ili dva izvanbrodska motora od po 300 KS i maksimalne brzine do 40 čvorova.

Svaki element dizajna interijera ovog obiteljskog kruzera je promišljen da iskoristi raspoloživi prostor što mudrije i uredi ga što luksuzniji. Na primjer, salon je opremljen fleksibilnim putničkim sjedalom, koje usto upotpunjava prostor za sjedenje oko stola za blagovanje.

ovo je fotografija Sealine C335 Cannes Yachting Festival premijere

Visokokvalitetne radne površine u kuhinji su podijeljene između prostora za kuhanje i sudopera, a po potrebi se mogu i preklopiti. Položaj kola upravljača kombinira maksimalnu udobnost u upravljanju s modernom estetikom i optimalnom preglednošću u svim smjerovima. Klizna staklena vrata i prozor mogu se otvoriti do kraja, čime se kokpit i salon spajaju u jedan prostor, a svjež zrak osiguravaju i električni krovni prozor i skiperova vrata integrirana u panoramski prozor s desne strane.

Kad je to dvoje otvoreno, i taj prostor je gotovo potpuno povezan s eksterijerom. Vlasnička kabina nudi najviše prirodnog svjetla, jer ima četiri prozora i tri krovna prozora.

Solaris Power 44 Open

Solaris Power nastavlja širenje serije Open s vrlo inovativnim modelom duljine 13,47 metara, koji donosi i unaprjeđuje sve posebnosti svoje serije. Solaris Power 44 Open nudi udobnost, stabilnost i izvrsne performanse i pri brzini glisiranja i pri istisninskim brzinama. Već pri prvim testovima na vodi novi je Solaris nadmašio očekivanu najveću brzinu od 38 čvorova, a daljnji testovi su potvrdili visoku stabilnost na sidru i bez potrebe za korištenjem stabilizatora.

ovo je fotografija Solaris 44 Open cruising

Na modelu 44 Open posebna kombinacija pogonskih elemenata Volvo IPS i oblik trupa omogućuju jedinstvene karakteristike u pitanjima udobnosti i stabilnosti tijekom plovidbe. Prilikom stvaranja novog modela dizajneri Solaris Power su posvetili posebno mnogo pažnje udobnosti i svakodnevnom životu, te dizajnirali walkaround model koji nudi prostore ispod palube usporedive s onima na deckhouse modelima.

Raspored prostorija u interijeru i na palubi daje dovoljno prostora i visok komfor, a Solaris Power 44 u svojoj kategoriji ima najveću površinu između vratašca na donjoj palubi i kraja krmenog sunčališta, nudeći gostima najveći dnevni prostor između blagovaonice na otvorenom i sunčališta. Upotreba visokokvalitetnih materijala i završna obrada na visokoj razini važan su dio tradicije brodogradilišta Solaris. Solaris Power 44 Open je brod nove generacije koji predstavlja veliki iskorak u usporedbi s modelima iste veličine trenutno dostupnim na tržištu.

Swan Shadow

Nautor’s Swan ponovno pomiče granice sa svojim prvim motornim modelom, Swan Shadowom. Ova model utjelovljuje temeljne vrijednosti Nautor’s Swana – moćne performanse, kvalitetu, eleganciju. Dizajn Shadowa donosi osobine koje ljubitelji nautike poznaju s većih jahta, a graditelj je svaki primjerak spreman prilagoditi željama naručitelja.

Ovo je fotografija Swan Shadow Cannes Yachting Festival premijere

Jedan od elemenata koji se ne viđaju često na modelima od 40 stopa je pomična krmena platforma, koju krasi jednostavan dizajn i koja klasičnu fiksnu platformu pretvara u terasicu na usluzi plivačima ili pokretni mostić.

Dizajneri su Shadow obdarili i krovićem s teleskopskim nosačima (dodatna oprema) i pokretnim staklenim panelima koji mogu zatvoriti kabinu. Swan Shadow također ima jedinstvenu palubu – walkaround i bez stuba – koja upotpunjuje užitak na otvorenome. Smještanje tri izvanbrodska motora – od 225 do 350 KS – ugrađena ispod krmene platforme proširuje područje za život na palubi, a otvorena krma približava goste vodi, što je savršeno prikladno za brod stvoren za uživanje na moru.

Unutrašnjost je osmišljena kako bi osigurala maksimalnu udobnost i stil tijekom plovidbe, te jednako komforan smještaj za kraće jednodnevne izlete ili duža krstarenja. Pramčana kabina je idealna za parove, a u pramcu može biti izvedena dodatna kabina za posadu kako bi nadopunila smještajni kapacitet.

Fotografije & video Swan, Solaris, Sealine, Saxdor, Ryck, Privilège, Pirelli, Lagoon, Jeanneau, Invictus, Fountaine Pajot, Fiart, De Antonio & Cranchi

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ovo je fotografija Technohull T7 u plovidbi Testovi

Technohull T7 na testu: Mini Techno

T7 predstavlja novu generaciju gumenjaka Technohull, poznatih prvenstveno po odličnim performansama i kvaliteti izrade, a ovaj model nije nas razočarao ni po jednom ni po …

Ovo je fotografija Ribco Venom 44 Jahting

Inovativni Ribco Venom 44 s karbonskim T-Topom

Teško je vrhunski gumenjak kao što je Ribco Venom 44 učiniti još boljim, ali moguće je. Novi Venom 44 dolazi s T-Topom koji je napravljen …

Ovo je fotografija Technohull Explorer 40 Testovi

Technohull Explorer 40 na testu: Gumenjak za užitke

U Technohullu nisu razmišljali o klasičnim gumenjacima, već o tome kako napraviti brza i istodobno sigurna plovila koja će izdržati teške vremenske uvjete. Explorer 40 …

Ovo je fotografija Pirelli 35 Jahting

Novi Pirelli 35: Prostran i funkcionalan

Novi Pirelli 35 svoju svjetsku premijeru imao je na Boat Showu u Genovi i brzo pronašao put do ljubitelja gumenjaka. Švedski studio Mannerfelt Design Team …

Testovi

Ribco Seafarer 33 na testu: Gumenjak s X-faktorom

Ribco Seafarer 33 atraktivno je dizajniran brod od gotovo 10 metara koji može služiti kao luksuzan tender ili dnevni cruiser za četiri osobe Grčki proizvođač …

Sunseeker Hawk 38 Testovi

Sunseeker Hawk 38 na testu: Rođen za brzinu

Hawk 38 već na prvi pogled impresionira svojim agresivnim dizajnom, a trup duljine 12 metara i širine od samo 2,32 metra zaintrigirat će vas, ne …

elektricni sklopivi bicikli Jahting

Najbolji električni bicikli i romobili za brodove

Sklopivi i ekološki orijentirani e-bicikli i e-romobili vrlo su popularni kod onih koji vole krstariti obalom. Mnogi vlasnici brodova rado ih imaju jer predstavljaju jednostavan …

Jahting

ClubSwan 80 MY Song porinut u La Speziji

Dugačak 80 stopa, ClubSwan 80 dokazuje sposobnost Nautor’s Swan da ponudi niz modela koje se temelje na stilu, brzini, inovacije, tehnologije i konkurentnog jedrenja Nautor’s …

wallytender43 X Testovi

wallytender43 (X) na testu: Simbol stila

Nikad popularnija klasa dnevnih cruisera danas doživljava svoj procvat u svjetskim razmjerima, a mi smo imali priliku isprobati – original. Novi wallytender43 baštini sve najbolje …

Jahting

Upoznajte Frey, prvi hrvatski brend koji uređuje superjahte

Frey je brend koji svojom jedinstvenom uslugom kreira proizvode za prestižne jahte i superjahte u Hrvatskoj 16 godina strastvene manufakture i originalnih ideja Priča ovog …

gradić jelsa na otoku hvaru Destinacije

Jelsa: Hvarski sklad plavog i zelenog

Slikovita Jelsa na sjevernoj strani otoka Hvara pravi je magnet za nautičare zbog fascinantne vinske povijesti, tirkiznih uvala i otočnog načina života Jelsa, očaravajući gradić …

Hoteli

Radisson Blu Split: Jadranska oaza koja pruža baš sve

Uronite u opuštajuću atmosferu Radisson Blu Resort & Spa Split i iznenadite se njegovom čarobnom energijom Uzduž jadranske obale, sve je više hotela najviše kategorije …

Scroll to Top