Najavljeno četvrto izdanje Venice Boat Showa2 min
00:01:00
00:01:00

Održivost i inovativni oblici pogona kao zvijezde četvrtog izdanja Venice Boat Showa

Izvrsnost međunarodne brodogradnje vraća se u venecijanski Arsenale, središte nekadašnje pomorske moći Serenissime. Venice Boat Show, koji je u svom četvrtom izdanju, od 31. svibnja do 4. lipnja 2023. posvećen brodogradnji, uselit će se u vode venecijanskog Arsenala i na obale velikog arhitektonskog kompleksa s najboljim što svijet brodogradnje nudi.

sajam nautike u veneciji venice boat show izložba brodogradnje

Među izloženim novitetima ističe se superjahta Ducale 120 brodogradilišta Ocean King iz Chioggie, dugačka više od 36 metara i sa tri prostrane palube. Puna istisnina, zaobljeni pramac, čelični trup i aluminijsko nadgrađe stvaraju ravnotežu između vanjskih područja i unutarnjih životnih prostora.

SeaBubble je održiv, inovativan i hidrodinamičan hidrogliser na vodikov pogon koji spaja naprednu umjetnu inteligenciju s mehanikom za iskustvo putovanja uz nizak utjecaj na okoliš, u skladu s motom ‘Nula buke, nula valova, nula emisija’. Uz izložbu plovila u vodi i na kopnu, te predstavljanje ponude nautičkih tvrtki u zatvorenome, sajam donosi i konferencije, sportska natjecanja, testove na vodi i rekreativne aktivnosti.

arsenale venice boat show venice boat show arsenale venecija

Velika brodogradilišta potvrdila su svoju prisutnost brojnim svjetskim premijerama, a bilježi se i porast broja izloženih jedrilica. Posebna pažnja bit će posvećena novim hibridnim i električnim motorima, kao i najnaprednijim istraživanjima u području poštovanja okoliša, što je odraženo i u kandidaturi Venecije za svjetsku prijestolnicu održivosti.

Među sadržajima koje ne smijete propustiti je treće izdanje E-Regate, događaja posvećenog električnim brodovima koji uključuje brzinske testove i natjecanja u manevriranju s međunarodnim jedriličarskim prvacima.

Više infomacija pronađite na službenim stranicama sajma.

Fotografije & video Venice Boat Show

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above