Restoran Fešta: Mirisi i okusi Kornata

3 MINUTES READ

Ono po čemu je restoran Fešta čuven među nautičarima jest odlična hrana, prekrasan pogled na kornatski arhipelag, otočni mir i tišina, ali i siguran vez

Restoran Fešta danas je jedno od najprestižnijih mjesta na Kornatima, ali i na jadranskoj obali. Smjestio se uz samu obalu, u uvali Golubovac, na Žutu – malom otoku sa strmom i vrlo razvedenom obalom duž koje se nižu robinzonske uvale koje pružaju mogućnost zaklona za ribarske brodice i male jedrilice.

Restoran Fešta
Restoran Fešta

Restoran Fešta djeluje od 1993. godine kao obiteljsko ugostiteljstvo koje je pokrenuo Mirko Mudronja, a naslijedio ga njegov sin Krešimir. Smješten među stoljetnim maslinama i u hladu čempresa, restoran ima otvoreni roštilj na drva, krušnu peć i dva akvarija, a ono što je posebno zanimljivo nautičarima, postoji privezište sa strujom i vodom za 30 brodova koje je besplatno za goste restorana.

Posjetitelji ovog restorana na Kornatima mogu uživati na dvjema prostranim terasama, dok je unutrašnjost uređena u stilu stare dalmatinske konobe. Tu su izloženi brojni ribarski i težački alati, pribor i nošnje – jedna prava zavičajna zbirka.

Restoran Fešta
Restoran Fešta

O dobrom jelu brine se tim mladih ugostitelja predvođenih Krešimirom Mudronjom, a restoran svakodnevno ima u ponudi svježu ribu, školjke i plodove mora. Riba se priprema na kornatski ribarski način, a od specifičnih jela valja izdvojiti carpaccio od bijele ribe, paštetu od ugora i tartar od sabljarke. Treba naglasiti da se u restoranu Fešta može kušati više od trideset vrsta hladnih jela i deserata.

U pripremi jela se koristi ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno ekološkim putem od otočnih maslina. Kruh je domaći iz krušne peći, a i tjesteninu rade sami. Iz ponude se izdvaja i impresivna vinska karta sa šampanjcima, pjenušcima, selekcijom bijelih, roze i crvenih vina iz Dalmacije, Istre, kontinentalne Hrvatske, kao i brojnim internacionalnim vinima.

Vinska karta je rezultat dugogodišnjeg ulaganja u znanje, odnose s vinarima, vinogradarima, dobavljačima i gostima i praćenja trendova, pa stoga obuhvaća mnoga vina svuda prisutna, ali i neke raritetne i teže nabavljive boce iz Hrvatske i svijeta.

Ukusne delicije kornatskog restorana
Restoran Fešta

Ono po čemu se još ovaj restoran izdvaja od ostalih na Jadranu jest činjenica da ima vlastiti ekološki sustav. Vlasnici restorana napravili su moćan solarni sustav i desalinizator koji na sat može proizvesti 800 litara pitke vode, a potom su investirali u pročistač otpadnih voda. Posjetiteljima otoka je, uz restoran, na raspolaganju i nekoliko soba i apartmana, a za potpunu relaksaciju tu su kozmetički tretmani i masaža.

Djeca se mogu zabaviti u akvaparku, a u blizini je i mala pješčana plaža. Na otoku nema stalnih naselja, već tu tijekom godine povremeno borave ribari i čuvari stoke, uzgajivači maslina i berači smokava s otoka Murtera, pa gosti, uz dobru spizu, odmor mogu provesti ribareći, jedreći, berući masline ili jednostavno šećući otokom. Ploveći Jadranskim morem u kornatskom arhipelagu, svakako posjetite riblji restoran Fešta i uživajte u otočnom miru, njegovim maslinicima i ‘ovčjim’ stazama, a dan završite s prekrasnim pogledom na uvalu Golubovac.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ovo je fotografija pogled odozgo na otok Silbu Destinacije

Otok Silba: Skriveni kutak Dalmacije

Premda je površinom malen otok, Silba obiluje pješčanim i šljunčanim plažama i uvalicama, područjima obraslim crnikom, te nesvakidašnjim znamenitostima Svaka usporedba otoka Silbe odnosno njegovih …

Gastronomija

Čokolatijer Claude Krajner oduševio čokoladnim desertom u Esplanadi

Čokolatijer Claude Krajner stigao je u Zagreb i u restoranu Zinfandel’s zagrebačkog hotela Esplanade pred brojnom publikom predstavio svoj poznati čokoladni desert mousse od gorke …

Gastronomija

Raskoš mediteranske gastronomije predstavljena na festivalu Taste the Mediterranean u Splitu

U Splitu od srijede 6. listopada do subote 9. listopada održan je 9. međunarodni festival Taste the Mediterranean, koji je okupio 25 vrhunskih svjetskih i …

ovo je fotografija restorana Nebo, Hilton Rijeka Gastronomija

Hrvatska bogatija za još tri Michelina

Hrvatska je bogatija za tri restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom Naime, restoranima Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i Agli Amici (Rovinj) dodijeljena je jedna …

Ovo je fotografija najboljih restorana južnog Jadrana Gastronomija

Nautički restorani na južnom Jadranu: Augusta Insula, Gastro Mare i Kod Marka

Koji su najbolji restorani na Jadranu jedno je od prvih pitanja koje nautičari postavljaju kada dolaze u Hrvatsku. Ako nas pitate, Augusta Insula, Gastro Mare …

Gastronomija

Tri obiteljska restorana na Paklinskim otocima

Vrhunska gastronomija koja je uvijek bila zaštitni znak hvarskog akvatorija nudi se nautičarima u nekoliko oaza na Paklinskim otocima Antonio Patak – Uvala Ždrilca U …

Ovo je fotografija pogled odozgo na otok Silbu Destinacije

Otok Silba: Skriveni kutak Dalmacije

Premda je površinom malen otok, Silba obiluje pješčanim i šljunčanim plažama i uvalicama, područjima obraslim crnikom, te nesvakidašnjim znamenitostima Svaka usporedba otoka Silbe odnosno njegovih …

Ovo je fotografija srebrni olimpijac tonci stipanovic Intervjui

Tonči Stipanović: Srebrni letač

Tonči Stipanović jedini je hrvatski jedriličar koji je dva puta osvajao medalje na Olimpijskim igrama, u Riju i Tokiju Za one koji ne znaju, Srebrni …

Ovo je fotografija bundeva, jesenske delicije Gastronomija

Bundeva je gastronomska kraljica jeseni

Bundeva je jednostavna i nezahtjevna namirnica, nekad zanemarena, danas se na velika vrata vraća u restorane i kuhinje urbanih domaćinstava Cucurbita pepo ili u narodu …

Ovo je fotografija Only&Only Portonovi Putovanja

Luksuzna zimska avantura One&Only Portonovi čeka na vas

Okružen samotnim plažama, slikovitim otocima i srednjovjekovnim gradićima, One&Only Portonovi nudi opuštanje uz more, vrhunske restorane i pionirski pristup wellnessu Smješten na ulazu u Boku …

Gastronomija

Čokolatijer Claude Krajner oduševio čokoladnim desertom u Esplanadi

Čokolatijer Claude Krajner stigao je u Zagreb i u restoranu Zinfandel’s zagrebačkog hotela Esplanade pred brojnom publikom predstavio svoj poznati čokoladni desert mousse od gorke …

Luksuz

Zaboravite na novčanik, plaćajte Garmin satom

Garmin Pay je brz, siguran i praktičan način plaćanja na svim mjestima koja omogućuju beskontaktno plaćanje – sada uz Visa debitne kartice Zagrebačke banke Ponekad …

Scroll to Top