Krstarenja Arktikom: Ekskluzivna avantura u divljini Norveške3 min

Ekskluzivna putovanja Arktikom omogućit će vam da otkrijete spektakularnu ljepotu netaknute prirode, istražite drevna vikinška naselja i doživite iznimna gastronomska iskustva

Ako ste ikada razmišljali o istraživanju impresivnih arktičkih krajolika, Nordvær nudi ekskluzivna, vrhunska krstarenja na nekim od najudaljenijih i najljepših odredišta na svijetu, poput obale Helgelanda u sjevernoj Norveškoj, s prelijepim otocima, dubokim fjordovima i golemim ledenjacima u Arktičkom krugu.

Krstarenje Norveškom i Arktikom
Zaputite se na ekskluzivno putovanje s otoka Nordværa i otkrijte zadivljujuću ljepotu Norveške

Plovidba se pretežno odvija na području Brønnøysunda, Torghattena i Vege na jugu, do Lofota na sjeveru, a plan puta je prilagođen svakom gostu ovisno o interesima, bilo da se radi o praćenju aurore borealis, istraživanju drevnih vikinških naselja ili skijanju na liticama netaknutih fjordova u zimskim mjesecima.

Otkrijte daleka odredišta s laganim pristupom i uslugom prilagođenom vašim željama

Gostima je na raspolaganju novi katamaran Lagoon 51, prostrano i dobro opremljeno plovilo sa smještajem za šest do 12 gostiju, spremna na cjelogodišnju plovidbu u sjevernoj klimi, a lokalna posada ima golemo iskustvo u vođenju krstarenja i sve potrebne certifikate.

Eric Ryan je odrastao na moru, na Aljasci, prije nego što je u tinejdžerskim godinama došao u Norvešku zbog skijanja, a otad istražuje Norvešku i Arktik kao znanstvenik i fotograf, dok je njegova supruga Marte Norvežanka i peta generacija koja vodi farmu na otoku Nordværu, a njezino nordijsko nasljeđe definira okuse i udobnost na brodu.

Poseban je naglasak na norveškoj kulinarskoj tradiciji koja nudi mnoga iznimna gastronomska iskustva, s obrocima pripremljenim od najsvježijih lokalnih namirnica, uključujući morske plodove koje gosti love vlastitim rukama u arktičkim vodama (halibut, bakalar, Jakobove kapice) i proizvode s farme Erica i Marte.

Norveške delikatese

Osim prirodnih ljepota, obala Helgelanda prepuna je kulturnih atrakcija, uključujući mjesto s UNESCO-ove liste svjetske baštine i bezbrojna vikinška naselja. Nordvær stoga svojim gostima pruža impresivna kulturna iskustva, od posjeta lokalnim zajednicama do učenja o povijesti i tradiciji regije kako bi dublje razumjeli norveški način života.

Gastronomija Norveške

Unatoč tome što je otok Nordvær prilično udaljen, do njega je lako doći iz Europe, s izravnim letovima za Oslo tijekom gotovo cijele godine. Osim toga, putovanja se organiziraju u partnerstvu s Myseom, vodećim međunarodnim agentom za bukiranje boutique putovanja i s uredima u Hrvatskoj, koji nudi pojednostavljeno posredovanje i fantastično korisničko iskustvo. Zato krenite na ovo jedinstveno putovanje duž živopisne obale Helgelanda na krajnjem sjeveru, i uz malo pustolovnog duha otkrijte njezinu spektakularnu ljepotu.

Fotografije Nordvær

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above