Dubai: Jahting destinacija budućnosti3 min

S luksuznim marinama i infrastrukturom na vrhunskoj razini, jednostavnim procedurama prilikom dolaska, otvorenim sidrištima, slikovitom obalom i raznolikim sadržajima, Dubai je postao globalno odredište za superjahte, posebno u zimskoj sezoni

Na tragu svoga bogatog pomorskog nasljeđa, Dubai je brzo napredovao kako bi postao omiljena destinacija za vlasnike jahti, čartere i kruzere iz cijeloga svijeta. Posljednjih deset godina razvijani su vrhunski sadržaji vezani uz nautiku pa je grad danas spreman ugostiti ljubitelje plovidbe iz cijeloga svijeta.

dubai marina

Sve jahte pod stranom zastavom imaju besprijekorno iskustvo prilikom dolaska, a na raspolaganju su im moderne i napredne usluge u više od 15 marina s više od 3000 vezova, koje mogu primiti plovila za razonodu, luksuzne jahte i superjahte.

Najnoviji dodatak nautičkoj ponudi je Dubai Harbour s najvećom marinom i jednim od najnaprednijih terminala za jahte u regiji. Marina ima 700 vezova, a usto je i prva gradska marina namijenjena superjahtama koja može primiti jahte do 160 metara duljine.

dubai luksuzna putovanja

Također, lanac P&O marina ima ukupni kapacitet od 1200 vezova na vodi, 600 vezova na kopnu te mogućnost smještaja 60 superjahti u rasponu između 25 i 160 metara. Potencijal rasta jahting industrije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima vidljiv je i u prisutnosti vrhunskih proizvođača luksuznih jahti, poput Gulf Crafta. Osim toga, tu je i luka Mina Rashid, savršeno smještena u srcu Dubaija, s kapacitetom i objektima za opskrbu brodova i jahti svih veličina.

Zahvaljujući odličnoj infrastrukturi, slikovitoj obali, jednostavnim procedurama prilikom dolaska, otvorenim sidrištima, luksuznim marinama, kao i cjelogodišnjem kalendaru događaja povezanih s nautikom, Dubai je postao globalni magnet za nautički turizam i najdraža destinacija putnika na visokoj nozi, i to posebno od listopada do travnja.

dubai jahta

Glamur, atmosfera i životni stil, privlačna arhitektura i dugačka obala dodatno doprinose privlačnosti i šarmu jahting iskustva u Dubaiju, što su svakako dovoljni razlozi da se Dubai već ove zime nađe i na vašem itineraru.

Yas Marina

Yas Marina jedna je od najzanimljivijih marina na svijetu, s iznimnim objektima, sadržajima i razinom usluge. Smještena na otoku Yas u Abu Dhabiju, ova prestižna 5 Gold Anchor Platinum marina ima 227 vezova na vodi i dodatna 93 veza na kopnu, ali i brojne restorane, barove, butike, prostor za fitness i sadržaje za slobodno vrijeme s pogledom na spektakularnu stazu – W Abu Dhabi – Yas Island.

yas marina formula 1 yas marina

Yas Island je idealna destinacija za razonodu i zabavu, s osam hotela, trgovačkim centrom, vodenim parkom, koncertnom arenom, marinom, plažama, terenom za golf i više od 160 restorana. Svega je nekoliko minuta udaljen od zračne luke Abu Dhabi i 50 minuta od Dubaija i savršen je izbor za odmor s obitelji ili prijateljima.

Fotografije Unsplash, Yas Asset Management, Mercedes, Dubai’s Department of Economy and Tourism & Pexsels

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above