Doživite austrijsku zimsku čaroliju5 min
00:00:13
00:00:13

Predstavljamo vam šarmantna, održiva i legendarna sportska odmarališta kao odličan izbor za zimovanje u Austriji

Spoj snijegom prekrivenih planinskih panorama i povijesnih gradskih jezgri zasigurno će Vas oduševiti – zimska sportska odmarališta u Austriji dovest će Vas u čarobno zimsko raspoloženje.

Zima u Austriji poziva Vas da uronite u ljepotu krajolika i osjetite alpski stil života. To je osobito lako pri spuštanju niz padine, u zimskoj šetnji kroz snijegom prekrivenu šumu ili na skijaškom trčanju uz zaleđene rijeke.

Povezanost s prirodom i svijest o važnosti zaštite prirode posebno se intenzivno mogu doživjeti u alpskim predjelima. Ta utočišta mira i tišine obično su sela na visokim nadmorskim visinama u Alpama. U prošlosti su ta područja zimi često bila nedostupna tjednima, ali danas su dobro povezana. Vaš smještaj kod srdačnih domaćina nudi suvremenu udobnost uz wellness sadržaje i vrhunsku kuhinju. Srećom, osebujan karakter ovog područja odlično je očuvan.

Stari povijesni gradovi očekuju posjetiteljice i posjetitelje ispred snježne planinske panorame – kombinacija koja nam olakšava da se isključimo iz svakodnevnog života i uživamo u zimskom odmoru u potpunosti. To je time-out na austrijski način.

Šarmantna zimska sportska odmarališta

Filzmoos: Gdje zimovanje počinje već pred vratima hotela

Filzmoos, tjedan balona
Ovo mjesto s autentičnim seoskim kućicama ima šarm planinskog sela. Najbolji je način da istražite impresivan krajolik oko mjesta Filzmoos u SalzburgerLandu vožnja konjskim saonicama. Ako se pak želite baviti sportom, idealan izbor je malo, ali lijepo skijalište sa širokim stazama gdje će se obitelji i početnici osjećati posebno ugodno. Ova regija bogata snijegom idealna je i za skijaško trčanje i zimsko planinarenje.

Tjedni balona na vrući zrak koji se održavaju svake godine u siječnju međunarodna su atrakcija. Baloni žarkih boja lebde nad Filzmoosom do noćnih sati uz glazbenu pratnju i vatromet. Kakav doživljaj!

Maria Alm: Zaronite u neka prošla vremena
Okružene impresivnim Alpama, građevine iz prošlih stoljeća i toranj hodočasničke crkve zaštitni su znaci ovog planinskog sela.

austrijska skijališta, Maria-Alm, restoran

Prägraten am Großvenediger: Zimska bajka
Rustikalne planinske kolibe, romantične zimske pješačke staze, 50 vrhova viših od 3.000 metara i devet prekrasnih dolina koje Vas pozivaju da ih otkrijete.

Heiligenblut: Jug sa zajamčenim snijegom
Kulisa Großglocknera ovom mjestu daje reputaciju jednog od najljepših planinskih sela u Alpama.

Insajderski savjeti za zimska sportska odmarališta

Gargellen, skijalište u austriji

Gargellen: Idealan za ljubitelje romantike

Ovo je selo skriveno u ‘najudaljenijem kutku’ Montafona. Ovdje u Vorarlbergu možete doživjeti i savršen zimski mir i uzbudljive trenutke na skijama. Iako je grad smješten usred visokih planina između planinskih lanaca Rätikon i Silvretta, krajolik je blag, s laganim spustovima.
Upravo je to najveći adut Gargellena: ovo lječilište s blagodatnim zrakom udaljeno je od gužve i vreve koje su dio zabave nakon skijanja. To znači da je sačuvana njegova izvornost i tradicija, što možete doživjeti na seoskim imanjima starim i do 300 godina.

Rauris: Tako blizu prirodi
Klimatski povoljno skijalište Rauriser Hochalmbahnen posebno je popularno među početnicima i obiteljima.

Thierbach: Zima u regiji Wildschönau
Selo ima 160 stanovnika i duplo više krava. Čarobno: vožnja konjskim saonicama uz seoska gospodarstva.

Forstau: Usporite i uživajte
Selo je smješteno u visokoj dolini gdje se čini da satovi otkucavaju sporije. Zimske pješačke staze i lijepe padine čekaju na Vas.

Skijališta u Austriji istražite na linku

austrijsko skijalište Schladming noću

Legendarna zimska sportska odmarališta

Kitzbühel: Poznat i izvan nacionalnih granica

Iako nude razne aktivnosti u svim godišnjim dobima, neka su mjesta posebno poznata po zimskoj ponudi. Jedno od njih je Kitzbühel u tirolskim planinama. Gradić se nalazi istočno od Innsbrucka, a tamošnja lokalna planina je Hahnenkamm, poznata po utrci Hahnenkammrennen, koja se održava svake godine, i strmoj stazi Streif – čiji je cilj usred Kitza.

Kitzbühel je posebno popularan među ljubiteljima zimskih sportova zbog blizine brojnih skijaških područja u Alpama. Gradsko središte Kitzbühela vuče korijene iz srednjeg vijeka, a taj se utjecaj i danas može prepoznati. Njegovi ugodni kafići i ekskluzivne trgovine privlače brojne turiste. Vrijedi posjetiti i muzej Kitzbühel, u kojem su izložena umjetnička djela Alfonsa Waldea. S krovne terase muzeja također se pruža izvrstan panoramski pogled na Kitzbühel u zimskom ozračju.

Schladming: Centar skijaške regije
Velika skijaška otvaranja i koncerti održavani tim povodom osigurat će odličnu atmosferu. Zvijezde Svjetskog kupa u alpskom skijanju svake se godine natječu u noćnom slalomu.

Lech: Kolijevka alpskog skijanja
Nekadašnje planinsko selo odavno se razvilo u međunarodno zimsko sportsko odredište, a pritom nije izgubilo svoj šarm.

Saalbach-Hinterglemm: Skijalište velikog kalibra
Ovo popularno zimsko sportsko odmaralište poznato je po skijaškom području s 270 kilometara staza koje je jedno od najvećih na svijetu.

Zimska sportska odmarališta uz jezero

austrijska skijališta, Wolfgangsee

St. Wolfgang: Idila na jezeru
Daleko od vreve većih gradova, ovo selo poziva na romantične šetnje oko zimskog jezera Wolfgangsee.

Zell am See: Zimski dragulj
Smješten neposredno na jezeru Zell, gradić očarava ljupkom gradskom jezgrom čiji korijeni sežu u brončano doba.

Pogledajte austrijska zimska odmarališta na linku

Što raditi na zimovanju u Austriji?

  • Skijanje: Ono što Austriju čini poznatom i daleko izvan granica zemlje su skijališta s velikim izborom staza za početnike i napredne skijaše.
  • Snowboarding: Snowboardere u Austriji očekuju brojne uređene staze i snowboard parkovi.
  • Skijaško trčanje: Austrija ima razgranatu mrežu staza za skijaško trčanje na kojima skijaši mogu istraživati snijegom prekriveni krajolik.
  • Sanjkanje: sanjkalište nudi zabavu za cijelu obitelj i popularna je aktivnost zimi.
  • Klizanje na ledu: Klizanje na otvorenim zaleđenim jezerima posebno je idilično, ali većina gradova i sela također ima klizališta.
  • Hodanje na krpljama: U mirnom zimskom krajoliku, daleko od padina, na posebno lijep način možete uživati pri hodanju na krpljama.
  • Freeriding: Za iskusne skijaše i snowboardere, neka područja nude mogućnosti freeridinga daleko od označenih staza.
  • Turno skijanje: Turno skijanje postaje sve popularnije i omogućuje istraživanje netaknutih područja u planinama.
  • Penjanje po ledu: Oni osobito pustolovni usudit će se penjati po zaleđenim slapovima i ledenim zidovima.

Više informacija o odmoru u Austriji dostupno je na linku

Fotografije & video austria.info Peter-Burgstaller, Andreas-Tischler, Tourismusinformation FilzmosCoen Weejes, Restaurant die Hochkönigin, Matthias-Fend & Lisa Eiersebner

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above