Fantažija: Gušti moderne interpretacije Dalmacije2 min

U kulinarskom svijetu u kojem svi jure iste standarde, Fantažija – Kitchen & Wine nastoji biti drukčija

Smještena pored Dioklecijanove palače u centru Splita, ali pružajući privatnost od gužve obližnjih ulica, nalazi se Fantažija Kitchen & Wine. Kada uđete u ovaj mali restoran, dočekat će vas dekor koji odmah signalizira da ste stigli na mjesto koje se razlikuje od svega što ste dosad vidjeli.

Fantažija je restoran koji na jedinstven i moderan način nastoji oživjeti neumoljivi, hrabri i gostoljubivi ugođaj starih dalmatinskih konoba. Također, isti pristup možete osjetiti i u jelovniku. Baš kao i stari ugostitelji, vlasnici restorana promoviraju lokalne proizvođače i organsku hranu, pa većinu namirnica nabavljaju što bliže domu.

Kulinarsko iskustvo nastoji spojiti umjetničku stranu modernih kuhinja s čvrstim temeljima tradicionalnih dalmatinskih jela. Jelovnik je mali, ali izbrušen, te je svaki obrok pažljivo promišljen i nudi najbolju verziju najpopularnijih dalmatinskih jela.

Ponuda vina je drukčija od bilo kojeg drugog restorana u Splitu. Njihov glavni fokus je otkrivanje skrivenih dalmatinskih dragulja i predstavljanje istih široj javnosti. Više od nekoliko boca na vinskoj karti dobiveno je tako što se kucalo na vrata vinara, a dogovor je postignut rukovanjem umjesto ugovorom. Iako nisu najkomercijalnija vina u Hrvatskoj, ova vina pružaju najdublji uvid u srce i dušu dalmatinske bogate vinske tradicije.

No, kao i u starim konobama, putovanje rijetko tu završava. Nakon ukusne večere, probajte omiljeni hrvatski alkohol – rakiju. Alkohol koji se proizvodi u gotovo svakom selu u Hrvatskoj, s okusom koji varira od zavodljivo slatkog do hrabro jakog, Fantažija je jedan od rijetkih restorana u Hrvatskoj koji nudi degustaciju rakije kako bi završili (ili započeli) večer.

Fantažija je mjesto gdje je usluga posvećena uspostavljanju veze s gostima umjesto pridržavanja standarda postavljenih od drugih. To je mjesto na koje dolazite kako biste pobjegli od svakodnevnice i doživjeli istinsku gostoljubivost lokalnog stanovništva. U suštini, to je fantazija.

Fotografije Fantažija

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above