Dodić Diamonds: Nasljeđe koje traje3 min

Dodić Diamonds oduvijek su bili sinonim za stil i modu, a njihov dijamantni nakit svake je sezone sve moderniji i inovativniji

Iako se ubraja među vodeće hrvatske maloprodajne lance visokokvalitetnog nakita, tvrtka Dodić je, prije svega, obiteljska tvrtka koja njeguje temeljna poslovna načela, a to su poštovanje, izvrsnost i otvorenost prema svakom klijentu. Ovu kultnu draguljarnicu danas vode Filip i Franjo Dodić, s kojima smo porazgovarali o dugogodišnjoj tradiciji izrade dijamantnog nakita i najnovijoj dijamantnoj kolekciji.

ZLATARNA DODIĆ MOŽE SE POHVALITI S TRADICIJOM DULJOM OD 50 GODINA. KAKO JE SVE POČELO?
Pola stoljeća tradicije zlatarstva u obitelji Dodić sjaji u kvalitetnom nakitu koje je naš djed, Franjo Dodić, počeo izrađivati davne 1971. godine. Izuzetnom spretnošću, s izraženim smislom za kreativnost, inovacije, biznis i estetiku te poštenim odnosom s kupcima počeo je stvarati nasljeđe koje traje, te nerijetko danas naši kupci govore kako žele kupiti upravo Dodić vjenčano prstenje jer su i njihovi roditelji ili djed i baka kupili prstenje od našeg djeda. Franju je naslijedio naš otac Paško, koji je 1993. osnovao svoj proizvodno-trgovački obrt, a sukladno odrednici razvoja maloprodajne mreže u Hrvatskoj, 2008. godine još je osnovana i tvrtka Zlatarna Dodić. Njome upravljamo kao treća generacija Dodića.

Franjo i Filip Dodić
Franjo i Filip Dodić

KOJA BI BILA TEMELJNA NAČELA TVRTKE ZLATARNE DODIĆ?
Stručnost, preciznost, strast, kvaliteta i tradicija temeljne su vrijednosti utkane u Dodić nakit i općenito vrijednosti kojima se vode svi naši djelatnici. Vjerujemo da nas po njima percipiraju i svi naši novi i dugogodišnji kupci.

PO ČEMU JE DIJAMANTNI NAKIT DODIĆ DIAMONDS POSEBAN?
Svaki dijamant je jedinstven sam po sebi, a ono što naše dijamante čini posebnima jest stroga kontrola kvalitete koju za svaki komad nakita osobno vrši Filip, certificirani GIA Diamond Graduate, baš kao i posebna metoda ugradnje kamena pod mikroskopom. Kirurška preciznost u ugradnji dijamanata u predivno dizajnirane modele nakita ne samo da osigurava trajnost nakita, nego i veći sjaj.

IZRAĐUJETE I PERSONALIZIRANI NAKIT, KAO I 3D MODELE NAKITA. O ČEMU SE TOČNO RADI?
S obzirom na to da imamo vlastitu obiteljsku proizvodnju koja je izvrsno tehnološki opremljena te u njoj rade spretni majstori zlatari, u izrazito kratkom roku nudimo mogućnost izrade nakita na temelju skice ili fotografije. Kupac je stoga uključen u idejni razvoj modela nakita, a prije same izrade dostavlja mu se 3D model nakita kako bismo još jednom zajedno utvrdili da smo napravili pravu stvar.

nina badrić u kampanji dijamanata dodić

ŠTO VAS NADAHNJUJE ZA IZRADU MODERNOG I INOVATIVNOG NAKITA?
Uz spomenuto nasljeđe i tržište, koje nas uvijek gura prema naprijed, rekao bih da je to stvar bezuvjetne ljubavi koju imamo prema stvaralaštvu, bojama, oblicima, dragim kamenima, ali i odgovornosti koju imamo prema našim kupcima da im pružimo bezvremenski dizajn.

ZAŠTITNO LICE NOVE DIJAMANTNE KOLEKCIJE JE NINA BADRIĆ. KAKO JE DOŠLO DO TE SURADNJE I ŠTO JE BIO CILJ NOVE KAMPANJE?
Nina Badrić je oličenje prirodnog dijamanta, talentirana, graciozna i savršeno utjelovljuje naše temeljne vrijednosti. Dugogodišnje obiteljsko prijateljstvo pretvorili smo u suradnju kako bismo naglasili high jewelry segment nakita koji je moguće kupiti na Dodić prodajnim mjestima, uz najveći izbor u našoj flagship trgovini u Ilici 46 u Zagrebu i City Centeru one Split.

Fotografije Dodić

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above