Outdoor dizajnerski namještaj: Vaše zen mjesto na otvorenom4 min

Dolaskom ljepših dana sve više vremena provodimo na otvorenom. Vrhunski outdoor namještaj svojom će elegancijom i funkcionalnošću vaš životni prostor pretvoriti u oazu mira i opuštanja

Kettal Plumon

Kolekcija Plumon Patricie Urquiole

Kolekcija Plumon Patricie Urquiole naglasak stavlja na presvlačenje i ukrašavanje namještaja. Svojim novim pristupom krojenju, Urquiola predstavlja stolac za blagovaonicu s pletenim rukohvatima od užeta i naslonjač. Lagana struktura podupire podstavljenu, pomno krojenu presvlaku, pružajući estetsku privlačnost i udobnost. Inovativni stolovi serije Plumon koriste 3D ispis na keramici.

Liu Jo Living Tetù

Simone Cagnazzo potpisuje Tetù kolekciju osebujnog karaktera koju obilježavaju dobro promišljene linije. Prepoznatljiv na prvi pogled, tapecirani namještaj ove kolekcije donosi spoj praktičnosti i udobnosti, nudeći opuštanje sa suvremenim štihom.

Simone Cagnazzo i Tetù kolekcija

Sofa Tetù postiže ravnotežu između dubine sjedala i mekanog, kompaktnog naslona, zadržavajući pritom formalnu eleganciju. Vještine izrade namještaja Liu Jo Living pod utjecajem su svijeta mode, te unose dinamiku u cijelu strukturu – dajući teškim komadima namještaja funkciju idealnu za opuštajuće trenutke.

Vondom Milos

Milos predstavlja svestranu kolekciju prožetu raznolikim utjecajima, a njezini ljupki komadi popravljaju raspoloženje i pozivaju na uživanje u trenutku.

Različiti komadi namještaja neprimjetno se uklapaju u svako suvremeno okruženje i bez napora se usklađuju s vanjskim krajolikom, bilo u rezidencijalnom okruženju ili na prostranoj terasi kakvog hotela. Milos utjelovljuje neformalnu privlačnost s naglaskom na spoj funkcije i komfora.

Minotti Torii Nest Outdoor

S naslonom od pletene užadi čija je estetika nadahnuta pletenim stolcima bečkih kavana, stolica Torii Nest Outdoor dostupna je u nekoliko veličina i oblika, od dvosjeda zaobljenih linija do okrugle ležaljke.

Osjećaj lakoće koji pruža tkano uže, propusno za zrak i svjetlost, savršeno pristaje delikatnom okviru stolice, koja se od tla izdiže na vitkim brončano-aluminijskim nožicama. Eteričan izgled ovih elemenata u skladnom je dijalogu s njihovom gotovo ekstremnom kvalitetom materijala – naslon za leđa je poput gnijezda, s mekanim jastucima koji leže na čvrstom prirodnom okviru od tikovine.

Paola Lenti Aqua Collection

Kolekcija namještaja Aqua namijenjena je vanjskim prostorima, a nadahnuće traži u osobinama samih materijala, boja i oblika. Kuća Paola Lenti godinama dizajnira proizvode koji su dugotrajni, sposobni izdržati zahtjevne vremenske uvjete, ergonomski oblikovani, udobni i dobro dizajnirani.

Zahvaljujući godinama eksperimentiranja, koristi visokoučinkovite materijale za izradu tkanina i gotove tkanine koje usto i poštuju okoliš, jer se u potpunosti mogu reciklirati, izrađuju se bez primjene kemijskih sredstava, imaju kratak opskrbni lanac i mogu se lako odvojiti od potpornih struktura za što jednostavnije recikliranje. Studije o boji urodile su temeljnom kromatskom abecedom, od koje je moguće dizajnirati kombinacije nijansi primjenjive na sve materijale ove kolekcije, kako bi svaki vlasnik jednako uživao u dizajnu vlastitog prostora, u ravnoteži i blagostanju.

Qushin Living Bean Bag

Kombinirajući stil i funkcionalnost, kolekcija Qushin Living Bean Bag idealno je rješenje za sve ljubitelje modernog dizajna. Savršen spoj udobnih ležaljki, fotelja, taburea i drugih proizvoda stvara atmosferu bezvremenske opuštenosti i zadovoljstva.

Jedna od ključnih karakteristika Qushin Living Outdoor namještaja je njegova svestranost – prilagođava se svakom trenutku i pruža maksimalnu udobnost. Izrađen je od visokokvalitetnih materijala otpornih na vanjske uvjete, pa osigurava trajnost i dugotrajnu upotrebu, a zahvaljujući velikom izboru boja, uzoraka i materijala, svaki komad može se prilagoditi osobnom ukusu i stilu, dodajući jedinstvenu notu elegancije prostoru na otvorenom.

Gloster Deck

Nadahnuta brodskom palubom, kolekcija Deck donosi beskompromisni spoj kvalitete i izrade. Dizajn s potpuno ravnim razmaknutim dijelovima i s komplementarnim zakrivljenjima omogućuje beskrajne kombinacije sjedenja.

Veliki samostojeći nasloni i jastuci mogu se rasporediti po potrebi, što donosi iskustvo sjedenja po mjeri svakog vlasnika. Dizajn serije asocira na brodsku palubu, simbolizirajući početnu točku putovanja.

Tribù Suro

U kolekciji Suro s potpisom Christophea Delcourta, središnje mjesto zauzima skladan spoj materijala i elegantnih oblika, ukazujući na vještinu koja nadilazi konvencionalni dizajn. Ova serija otkriva sofisticirani spoj snage i umjetnosti kroz simbiotski odnos između robusnog drvenog ili aluminijskog okvira i pomno izrađenog pletenog elementa.

Baza sjedala dobiva dašak elegancije i izdržljivosti spojem s drvenim ili aluminijskim okvirom, dok okrugli naslon od vješto tkanih vlakana stvara udobnost. Delcourtova dizajnerska filozofija podsjeća na djela vještih kipara, naoko jednostavno dovodeći u sklad oblik i funkciju, stvarajući profinjenu i bezvremensku estetiku.

Conture QUBIQ

Svjež, inovativan, s čistim linijama i elegantnom ergonomskom jednostavnošću samo onoga što je potrebno, Conture se svojom posebnošću i originalnošću predstavio i na Zagreb Design Weeku oduševivši posjetitelje zaokruženom filozofijom prestižne udobnosti.

Prva kolekcija Conture branda, QUBIQ linija, nastala je djelomično kao studija uklapanja ljudski stvorenih objekata i poruke koju oni utjelovljuju u prirodnu atmosferu mediteranskog ugođaja, nudeći bešavno jednostavne, harmonične i elegantne linije koje neće nadglasati prirodne strukture. QUBIQ kolekcija čistim linijama i diskretnim bojama kamena i pijeska slavi otvorena bespuća, šireći ono što smatrate svojim prostorom na daleki horizont.

Fotografije Kettal, Liu Jo Living, Vondom, Minotti, Paola Lenti, Quishin, Gloster, Tribù, Conture

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above