Pametne kuće: Luksuzni standard življenja5 min

Sustav pametnih kuća omogućava neograničeno programiranje i kreiranje kvalitetnijeg i luksuznijeg standarda stanovanja prema vlastitom odabiru

S razvojem tehnoloških mogućnosti i njezinom sve većom prisutnošću u našem svakodnevnom životu s godinama se razvio sustav takozvanih pametnih kuća. Pitate se zašto bi nam takav sustav uopće trebao? Početna ideja kod kreiranja pametne kuće jest da se svaki prostor prilagođava vašim potrebama, te da se upotrebom današnje tehnologije i automatizacije omogući povezaniji, praktičniji i udobniji dom.

sustav pametne kuće na mobitelu

Klimatizaciju, grijanje, videonadzor, rasvjetu, hladnjak, televizor i druge elektroničke kućanske uređaje zahvaljujući internetu moguće je povezati u jednu funkcionalnu cjelinu te pomoću aplikacija na tabletu, računalu ili pametnom telefonu kontrolirati bez obzira gdje se u tom trenutku nalazili.

Inteligentno umrežena tehnika također olakšava i druge svakodnevne radnje unutar vaše pametne kuće pa će vas tako obavijestiti ako je svjetlo ostalo upaljeno ili će vas upozoriti o neobičnim aktivnostima, a sve u svrhu da se sigurnost u domu podigne na novu, kvalitetniju, ali i luksuzniju razinu življenja. A osim što bitno doprinose životnom komforu, sofisticirano dizajnirani pametni uređaji savršeno se mogu implementirati u interijer i dodatno uljepšati vaš dom, a mi vam u nastavku predstavljamo neke od njih.

Povezana kućna teretana FORME

kućna teretana forme

U suradnji s najuspješnijim partnerima u industriji fitnessa, FORME je osmislio napredno i sveobuhvatno iskustvo osobnog treninga u vlastitom domu. Ogledalni 4K zaslon od 43 inča osjetljiv na dodir omogućava osjetilno uvjerljivu vezu između trenera i klijenta, s UHD rezolucijom zaslona, ugrađenim praćenjem kamerom, biometrijom u stvarnom vremenu, kompatibilnim programiranjem za trenere i aplikacijama za trening u pokretu.

Ova nova tehnologija osobnog treninga uživo 1:1 omogućuje korisnicima da treniraju na praktičniji, učinkovitiji i ugodniji način nego ikad prije. Fitness Concierge tim radi s korisnicima tijekom cijelog njihovog putovanja prema zdravlju i fitnessu – od izrade tjednih personaliziranih planova do podrške i motivacije.

kućna teretana forme unutar pametne kuće

U kombinaciji s treningom Live 1:1, FORME-ov pristup zdravlju i dobrobiti analizira kretanje, prehranu, oporavak nakon treninga, te kako naš način razmišljanja ili psihološki čimbenici utječu na naše odluke i izbore vezane za fitness ili zdravlje.

Zaronite u Kohler Stillness

U samostojećoj kadi Stillness, voda, maglica i mirisi surađuju da povedu korisnika na impresivno putovanje osjetila osmišljeno da opusti um, smiri tijelo i obnovi duh. Pametna kada dizajnirana je da pretvori kupanje u avanturu well-beinga i ugode. Tehnologija PerfectFill stvara umirujuću kupku pripremljenu točno onako kako korisnik želi, ugrađeni glasovni asistent PerfectFill omogućuje kontroliranje punjenja kade, grijanja ili ispuštanja vode, a na korisniku je samo da se opusti i uživa.

kohler stillness samostojeća kada unutar pametne kuće

Stillness ima minimalistički vanjski izgled i nježnu, toplu unutarnju plohu, a okružena je drvenom rešetkom koja kupaonicu pretvara u spa. Kupka Infinity Experience počinje punjenjem vode s dna kade, a višak vode se prelijeva u podlogu od hinoki drveta stvarajući pritom smirujući zvuk.

Početna ideja kod kreiranja pametne kuće jest da se svaki prostor prilagođava vašim potrebama

Kupke Stillness Infinity i Experience nude osjetilna putovanja koja olakšavaju opuštanje i postizanje općeg blagostanja. Ta su putovanja nadahnuta osjećajem koji u nama stvara boravak u prirodi, s kombinacijom svjetla, maglice i mirisa koji smiruju duh i tijelo.

Vrhunsko zvučno iskustvo uz Bowers & Wilkins Panorama 3

Potpuno novi vrhunski zvučnik Panorama 3 je sustav koji nudi vrhunski surround zvuk za filmove, TV emisije, igre i vašu najdražu glazbu. Zbog svog elegantnog dizajna i dimenzija – visok je svega 6,35 cm – lako se ugrađuje, lako se prilagođava željama korisnika i s njime se lakše živi nego s većinom konkurenata. Usprkos svojim malim dimenzijama, Panorama 3 ima 13 pojedinačnih drivera, uključujući dva ugrađena subwoofera za duboke, prodorne basove, te moćno pojačalo od 400 W.

Bowers & Wilkins Panorama 3 zvučnik unutar pametne kuće

Zahvaljujući driverima usmjerenim prema gore i smještenima u zasebnim akustičnim komorama Panorama 3 daje usko fokusiran moćan zvuk uvis, stvarajući vjerodostojan, sveprisutan Dolby Atmos prostorni audio efekt. Elegantan, pametan, jednostavan za instaliranje i uzbudljiv za uho, Panorama 3 je sustav s kojim konačno možete doživjeti sve filmove, TV emisije i glazbu koju volite onako kako zavrjeđuju. Uz dvije Dolby Atmos jedinice, Panorama 3 ima još devet drivera i dva subwoofera koji jamče vrhunsku izvedbu.

HI-INTERIORS za kreativni odmor i opuštanje

hi-can krevet s pametnim funkcijama unutar pametne kuće

U vrijeme rada na daljinu, učenja na daljinu i fitnesa kod kuće, potrošači su shvatili da njihov životni prostor može izgledati i drukčije i postati prava oaza namijenjena opuštanju. Hibed, koji proizvodi brend Hi-Interiors, dizajniran je upravo s tim ciljem – da ponudi inovativan odgovor na nove životne potrebe.

Inteligentno umrežena tehnika olakšava svakodnevne radnje unutar vaše pametne kuće, a sve u svrhu da se sigurnost u domu podigne na novu, kvalitetniju, ali i luksuzniju razinu življenja

Hibed je krevet koji je ujedno i trener za spavanje opremljen profesionalnim sustavom za zabavu, digitalnim scenarijima i pametnim alarmima. Elegantna aluminijska konstrukcija Hibeda je ekološki prihvatljiva, lagana i iznimno izdržljiva. Hibed potiče kreativnost kakva proizlazi iz opuštenog stanja duha i tijela koristeći svjetlosne poticaje, audio sustav, ekran i projektor, ima motorizirane podnice programirane za razne vrste masaže i profinjeni difuzor mirisa za personalizirane trenutke opuštanja.

hi-am krevet s pametnim funkcijama unutar pametne kuće

Sve se funkcije aktiviraju uz pomoć iOS aplikacije. Brojne funkcije senzora uključuju otkrivanje svake okolne buke koja bi mogla ometati san i prepoznavanje idealne temperature za postizanje optimalnog odmora. Hibed dovodi u prvi plan nove načine življenja i pokazuje kako se tehnologija u svojim najkompliciranijim i najprofinjenijim oblicima može integrirati u svakodnevni život.

Čarobna konfiguracija sustava Beovision Harmony

Sustav Beovision Harmony dizajniran je za vrhunsku kinematografiju i impresivno audio-vizualno iskustvo. Ova uzbudljiva interpretacija svima dobro znanog kućnog elementa za zabavu pretvara se u elegantni komad namještaja dok nije u uporabi.

Zvučnu izvedbu na profesionalnoj razini omogućuje 3-kanalni sustav zvučnika s velikom jasnoćom zvuka, pogotovo govora, a s tim izvanrednim zvukom spojena je tehnologija LG OLED, poznata po sposobnosti stvaranja apsolutne crne boje i zadivljujućih kontrasta.

Zajedno stvaraju impresivno kinematografsko iskustvo bez premca. S novim sustavom Beovision Harmony Bang & Olufsen smanjuje se vizualna prisutnost televizora – dok je u stanju pripravnosti ili audio načinu rada, veliki TV zaslon je postavljen blizu poda i djelomično prekriven sustavom zvučnika, pa je manje primjetan u prostoriji. Dok je u upotrebi, zaslon Beovision Harmony pokazuje svoj puni potencijal čarobno prikazujući svaki pokret.

Sustav poklopca zvučnika u skladu je s tamnim TV zaslonom, a cijeli sustav izgledom se uklapa u svaki dom, kao komad namještaja ili ukrasni element s elegantnim detaljima. Spoj prirodnog drva, teksturirane tkanine i hladnog aluminija stvara sklad između sustava Beovision Harmony i zvučnika Beolab, dok Beoremote One omogućuje pristup iskustvu Bang & Olufsen jednim dodirom.

Fotografije Bang & Olufsen, Kohler, Hi-Interiors, Bowers & Wilkins & FORME

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above