Luksuzno wellness iskustvo u vlastitu domu4 min

Stvaranje luksuznog prostora za opuštanje u udobnosti vaše kuće najnoviji je trend u wellnessu

Kada Hamaca

Najzanimljiviji proizvod serije od karbona kuće Splinter Works je Hamaca, kada koja izgleda kao viseća ležaljka i podiže opuštanje na novu razinu u visokom stilu. Nadahnuti sinergijom između oblika dva poznata simbola opuštanja, dizajneri Splinter Worksa osmislili su vrhunsku metodu opuštanja daleko od svega. Ova kada-ležaljka doslovno podiže vještinu uživanja u vrućoj kupki na novu razinu, kombinirajući je s opuštajućim iskustvom ležanja u visećoj mreži.

Ovo je fotografija kade Hamaca

Za razliku od većine kada za kupanje s ravnim dnom i strmim bokovima, Hamaca ima neprekinute, blago zaobljene linije koje nude dosad neviđenu razinu udobnosti i idealna je za dugo i raskošno kupanje. Kada je izrađena od karbonskih vlakana koja su nevjerojatno čvrsta, a ostaju takva čak i kad je kada potpuno puna. Dizajnirana za upotrebu u mokrim prostorijama, potpuno je obješena o zid i ne dodiruje pod. Kada se puni podnom slavinom, a otpadna voda odlazi kroz podnožje, a zatim potpuno nestaje u podnom odvodu smještenom izravno ispod kade. Svaki vlasnik svoju ležaljku za kupanje može naručiti u duljinama između 2,6 i 3 metra.

AQUAMOON Multisenzorni tuš

AquamoonATT spaja estetsku arhitekturu i minimalistički dizajn s inovativnom jednostavnošću upotrebe: jednostavnim dodirom zaslona otvara se svijet jedinstvene koreografije vode, načina protoka, rasvjete i mirisa. AquamoonATT ima četiri načina protoka: Aqua Circle i Tempest dočaravaju osjećaj prirodnih padalina, Queen’s Collar stvara autentičan doživljaj vodopada, a Embrace grli cijelo tijelo vodenim zagrljajem – pritom samo glava ostaje suha, da se može disati.

Ovo je fotografija Aquamoon multisenzorni tuš

Načini protoka u kombinaciji sa svjetlošću i mirisom stvaraju jedinstvene signature tretmane. Glavni element AquamoonaATT je kupola koja se ugrađuje u strop i gotovo neprimjetno uklapa u arhitekturu kupaonice ili toplica. Pogled na nju stvara dojam dubine, a skrivena svjetlosna traka unutar polukugle kupole baca meko svjetlo te tako stvara dojam beskonačnosti.

GHIBLI Hamam s tušem

Ghibli kuće Sauna Vita je hamam i tuš po sistemu ključ u ruke, čiji izolirani zidovi i strop osiguravaju bolje performanse i jamče uštedu energije, smanjujući gubitak topline i dajući hamamu ekološku notu. Dostupan u tri veličine i dizajniran za prilagodbu bilo kojoj vrsti prostora, Ghibli se može instalirati bez zidarskih radova i kompliciranog postavljanja i odmah je spreman za upotrebu.

ovo je fotografija Ghibi hamama s tušem

Zidovi od kaljenog stakla debljine 8 mm kriju udobnost kakva se samo poželjeti može: tuš dimenzija 30×30 cm, termostatsku miješalicu s ručnim tušem, ploču osjetljivu na dodir s bijelim staklenim premazom, raspršivač pare za aromaterapiju i fitoterapiju, audiosustav Bluetooth i difuzni LED sustav za terapiju svjetlom s tri radna ciklusa, te automatskom promjenom boja.

AURORA Sauna

Sa saunom Aurora kuća KLAFS odgovara na trend organskog dizajna, koji upotrebnim predmetima daje prirodan izgled. U ovom luksuznom posebnom izdanju, strop – u to je uključen i dizajn rasvjete – trodimenzionalno se spušta prema promatraču, podsjećajući na zaštitničku krošnju stabla. Osjećaj zaklona pritom ne narušava velikodušni osjećaj prostora.

Ovo je fotografija saune Aurora
Fotografija KLAFS

Sauna Aura, pak, odiše osjećajem ugodne isključivosti i širenja vidika, a kombiniranjem neprekinutih staklenih površina s finim drvom kukute klupe za saune izgledaju kao da lebde. Elegantno saunsko svjetlo i mekani jastuci stvaraju ugodnu atmosferu. Utjelovljenje udobnosti ovdje susreće modernost, a taj susret potiče i inovacija: nove vrste tekstila omogućuju higijensko korištenje jastuka u sauni i tako nude ugodnu i udobnu alternativu tradicionalnim drvenim naslonima za glavu.

ONE PLUS Ležaljka

Keramička grijana ležaljka One Plus tvrtke Sommerhuber odlikuje se estetikom, nježnim linijama i sposobnošću da savršeno udobno smjesti korisnika. Ležaljka osvaja ergonomski oblikovanom keramikom koja širi toplinu u infracrvenom spektru te ima umirujući učinak na tijelo i um.

Oov je fotografija keramičke grijane ležaljke One Plus
Fotografija Sommerhuber

Podesivi regulator temperature omogućuje preporučenu površinsku temperaturu od oko 34°C. Baršunasto mekana keramička površina koju prekidaju tek dva poprečna spoja omogućuje lako čišćenje ležaljke, a dodatne osobine su u skladu s njezinom namjenom i okolišem u kojem će se One Plus koristiti. To su USB priključak koji puni uređaje za rad i čitanje, custom boja tijela i naslona, te 15 boja u kojima je dostupna električno grijana keramička površina.

OPENSEED Kapsula za meditaciju

Kapsula za meditaciju OpenSeed stvorena je za meditaciju i trenutke mira u domu, na radnom mjestu ili na drugim mjestima s velikim protokom ljudi. Meditiranje u kapsuli OpenSeed značajno povećava učinkovitost meditacije i pojačava njezin blagotvoran utjecaj.

Ovo je fotografija kapsule za meditaciju OpenSeed

Integracijom zvuka, vođene meditacije, eteričnih ulja, rasvjete i tehnologije olakšava pristup višim stanjima svijesti, na kojima kreativnost slobodno teče, a produktivnost doseže vrhunac. U ovom izoliranom okruženju, bez ometanja bilo kakve vrste, korisnik ima mnogo veće šanse za stišavanje uma i postizanje smirenosti, usredotočenosti, jasnoće i pozitivne energije.

Priredila Ivana Nedoklan
Fotografije Stephane Rocher, Samar Al Rawas, Markus Jans/Dornbracht, KLAFS, Gruppo Geronim, Sommerhuber & OpenSeed

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above