Uljepšajte svoj dom dozom umjetnosti3 min

Većina dizajnera namještaja stavlja funkciju ispred forme, ali zašto ne imati oboje? Uljepšajte svoj dom dozom umjetnosti na zabavan, prepoznatljiv i elegantan način

CELLART Mathieu Beauséjour

Životni ciklus i surfanje zaustavljaju se na tren u geometrijskoj skulpturi, odajući počast modernoj umjetnosti i snazi prirode – poput vala vina. ‘Za CellArt sam želio razraditi koncept ponavljanja kružnih pokreta i linija. Koristeći kompoziciju jednog od poznatih crteža na crnom papiru, predstavio sam dijagonale i zrake kao strukturalne elemente podruma, nudeći višestruke mogućnosti za predstavljanje i izlaganje vinskih kolekcija’, objasnio je dizajner Mathieu Beauséjour.

polica CellArt dizajnera Mathieu Beauséjour

EXOCET Stéphan Leathead

Exocet je jedinstvena višenamjenska stolica koju je dizajnirao Stéphan Leathead. Niz identičnih letvica jednostavno se rotira na cilindru, što omogućuje svakom korisniku da transformira stolicu u željeni oblik. Ergonomija glavnog dijela pažljivo je promišljena da ponudi maksimalnu udobnost. Elegantan i prepoznatljiv stil Exoceta savršeno uravnotežuje oblik i funkcionalnost. Stolicu proizvodi kanadska kuća Bosquet.

QUOI L’ÉTERNITÉ? Gildas Berthelot

Gildas Berthelot iskovao je jedinstven put u svijetu suvremenog dizajna u posljednjih 30 godina. Njegova vizija i iskustvo rađaju komade namještaja nalik na skulpture koje su istodobno i domišljato oblikovana imaginarna bića. Igra krivulja, opipljiva senzualnost materijala, poliranog drva ili bronce, podarili su život stoliću od oraha Quoi l’Éternité? koji je u jednakoj mjeri funkcionalan element koliko i fantastična kreacija.

Gildas Berthelot funkcionalni namještaj

FLUX & STELLAR Jake Phipps

Stolić Flux prvi je komad u kolekciji namještaja koja kao okosnicu dizajna koristi jednu jedinu energičnu liniju koja teče kao beskonačna petlja. Ova jedinstvena petlja sastoji se od više od pola kilometra pojedinačnih niti pletene mjedene žice, dajući stoliću teksturu i usmjereno kretanje, naglašavajući pritom graciozne zavoje.

Stolić Flux

Debelo brušeno staklo na petlji s njom je ultraljubičastim svjetlom skladno povezano s nizom elemenata od poliranog mesinga. Ormarić Stellar nadahnut je prirodno oblikovanim geodama ametista i strojno brušenim dijamantima. Velike površine na ormariću u oštroj su suprotnosti s dramatičnim spojevima nagnutih zrcalnih elemenata različitih dimenzija koji prolaze kroz njih. Ova promjena u površini stvara optičku disperziju koja razbija svjetlost i odraz okruženja, pružajući sliku promatraču u djelićima, ali i kao jednu blistavu cjelinu. Ormarić se sastoji od dva unutarnja prostora za pohranu, svaki s dnom od poliranog mesinga, te staklenom policom.

Ormarić Stellar

LONG WHY KNOT Kino Guerin

Dizajner Kino Guerin iz Québeca tvorac je namještaja u pokretu. Ovaj istinski istraživač drva razvio je vlastitu tehniku oblikovanja kako bi podario hipnotički privlačne obline najčešće nefleksibilnom materijalu. Klupa Long Why Knot izrađena je od laminirane savijene šperploče s gornjim slojem od nauljenog oraha.

Drvena klupa Long Why Knot

OCTOPUS Maximo Riera

Elegancija stolice Octopus možda je njezin najistaknutiji element. Da bi što vjernije odrazila tjelesnu građu te životinje i prirodnu lepršavost njezinih pokreta, bilo je potrebno izgraditi unutarnji okvir koji će čvrsto držati središnju strukturu stolice i omogućiti položaj ostalih elemenata. Stolica Octopus stvara sklad između životinje i čovjeka u kojem su to dvoje izjednačeni i nijedno nije podređeno drugome. Ova stolica nije ukras, nego dio osobe koja sjedi na njoj.

stolica Octopus Maximo Riera

Projekt Octopus je dio ograničene serije, a svaki je primjerak proizveden u neponovljivom spoju boja i ručno izrađen, što rezultira vrlo jedinstvenim komadima. Stolice su izrađene od poliuretana visoke gustoće koji ima konzistenciju i otpornost pravog punog drva.

Priredila Ivana Nedoklan
Fotografije CellArt, Designarium, Gildas Berthelot, Jake Phipps, Kino Guerin / Elyse Belanger & Maximo Riera

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above