Dario Messina, krojač brenda Nerea Yacht2 min

Mlada talijanska kuća Nerea Yacht temelji svoje poslovanje na pozamašnom iskustvu i stručnosti svog osnivača, Daria Messine

Rane 2000. Dario ima nešto više od 20 godina i pun je poduzetničkog duha. Do regije Marche u Italiji stiže iz pokrajine Trapani na Siciliji, vođen strašću i zanimanjem za jahte. Godine 2003. počeo je suradnju s vodećim brodogradilištima u toj regiji (Dominator, Cayman, Pershing), stječući iz dana u dan sve veće iskustvo u određenim, specijaliziranim područjima brodogradnje (stolarija, finiš, završna obrada smolom, elektromehanika…).

Godine 2008., ohrabren stečenim iskustvom i izgarajući od želje da iskoristi sav svoj potencijal, dobiva svoj prvi ugovor za izgradnju serije brenda Pershing Yachts, čime osigurava povjerenje tog brodograditelja, koji mu postupno povjerava sve više posla.

Poduzetnik je rođen. Istovremeno mu Besenzoni, vodeća tvrtka u dizajnu i konstrukciji tehnoloških proizvoda za jahte, povjerava zadatak pomaganja klijentima, na kojima Dario vrlo brzo zadobiva povjerenje svih s kojima poslovno surađuje.

Godine 2010. Dario dobiva nove ugovore, uključujući izgradnju serija Custom Line proizvedenih u La Speziji, a 2010. je važna godina za Darija i s obiteljskog stajališta, jer se ženi Giuliom, s kojom danas ima tri lijepe kćeri – Chiaru, Miu i Mariasole.

Zahvaljujući njegovoj vještini, kuća raste i dobiva sve veće povjerenje grupe Ferretti, kojoj postaje strateški partner uključen u izgradnju brojnih linija Custom Line, Riva, Pershing, na Tirenskom moru i na Jadranu. Posljednjih 10 godina poduzetničkog iskustva predstavlja nezamjenjivo blago za Daria, koji usprkos svojoj mladosti ima snage i volje ostvariti ambiciozne projekte, unoseći cijeloga sebe u sve što radi.

Dario tako odlučuje stvoriti custom jahtu – reprezentaciju vlastitih ideja u modelu koji pobuđuje snažne osjećaje prožete fascinantnim duhom, tehnologijom, inovacijom i kvalitetom.

S novim brendom Nerea Yacht predstavlja prvi day cruiser, model NY24 dostupan u tri verzije: GT, Deluxe i LIMO. Odmah potom predstavlja i model NY40, kultni open kojega krase pomno izbalansirane proporcije, visoka mogućnost prilagođavanja, i inovativni, ekološki održivi materijali, kao što je Oltremateria oleomalta, koji se koristi i za unutarnje i vanjske površine.

Spoj modernog dizajna, elemenata nadahnutih automobilskim svijetom i tradicionalnih nautičkih detalja. Modele kuće Nerea Yacht prožimaju strast i kreativnost, a dizajn potpisuju Alessio Battistini i Davide Bernardini iz studija IdeaeItalia. Svaki primjerak je izveden prema željama naručitelja, poput odijela krojenog po mjeri.

Fotografije & video Nerea Yacht

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above