Nerea NY24 Limo na testu: Mali biser3 min
00:01:00
00:01:00

Nakon velikog uspjeha modela NY24 Deluxe, nautički laboratorij Nerea predstavlja novi model NY24 Limo, pravi walkaround koji krase jednake čiste i otmjene linije kao i original

Brodogradilište Nerea jedno je od novih ‘igrača’ talijanske luksuzne brodogradnje. Na sajmu u Cannesu imali smo prilike vidjeti njihov novi model od dvanaest metara, a ‘kamen temeljac’ kuće do sada je bio do kraja ušminkani model od 24 stope.

Motorni brod NY24 Limo

Ono što nismo znali je da je brodogradilište razvilo i inačicu tog modela za tender velikim jahtama koji su nazvali Limo. Ono što također nismo znali je da ćemo taj model imati priliku vidjeti u hrvatskim vodama, jer će mali biser od 7,35 metara duljine postati budući tender za 63-metarsku aluminijsku megajahtu koja će krstariti Jadranom.

Naime, osnivač brodogradilišta Dario Messina dugo je vezan uz vrhunski jahting u Italiji, pa je težnja perfekciji u malom plovilu kao što je Nerea 24 prepoznata i od strane najzahtjevnijih kupaca, te je nastao NY24 Limo. Ljubav prema moru, fascinacija talijanskim stilom i želja za izgradnjom broda kao da je riječ o umjetničkom djelu poslužili su kao nadahnuće za ovaj model.

Ovaj tender modernog dizajna i malih dimenzija potpisuju Alessio Battistini i Davide Bernardini (IDEAEITALIA), potaknuti istom onom strašću koja motivira brodogradilište. Bijeli, elegantni trup čistih linija, korito V-oblika, koje glatko klizi valovima i plovi sigurno čak i na nemirnom moru, te izvanredne plovidbene osobine čine ovaj model savršenim za plovidbu uz obalu i na otvorenom moru. Malen gaz usto dopušta doplovljavanje do plitkih zaljeva i uvala.

Nerea NY24 Limo kokpit

Novi NY24 Limo ima hidraulički upravljač (umjesto uobičajenog mehaničkog), što omogućuje precizno i smireno upravljanje. Prostrana trostruka strukturirana krmena platforma olakšava pristup, a krmeni otvor sa svojim električnim sustavom otvaranja omogućuje lak pogled u strojarnicu. Vlasnik se odlučio za bimini krović, koji nudi zaštitu u plovidbi bez narušavanja opuštene, sportske linije profila NY24 Limo.

Kao i prethodne verzije, ovaj je model orijentiran na ekskluzivnost, ima skladne linije i boje, profinjene materijale i završnu obradu na najvišoj razini. NY24 Limo može i u velikoj mjeri biti prilagođen potrebama i ukusu vlasnika. Primjerice, vlasnik može odabrati sintetičku tikovinu kao zamjenu za prirodnu tikovinu, koja se češće koristi.

To je odvažan, ali dugoročan izbor, budući da taj materijal zahtijeva manje njege, odnosno manje je osjetljiv na vremenske uvjete. Ponuda sintetičke tikovine pokazuje želju kuće Nerea Yacht da ponudi rješenja za vlasnike koji paze na kvalitetu i dizajn, ali i odabiru materijal sa smanjenim utjecajem na okoliš.

NY24 Limo pokreće Yanmar HP 250Z sposoban za postizanje 35 čvorova maksimalne brzine i brzinu krstarenja od 26 čvorova. S ovim modelom Nerea Yacht nastavlja svoju priču satkanu od odlučnosti, stručnosti i kreativnosti, nudeći model koji odgovara na sve prohtjeve modernog vlasnika, a usto je inovativan, s tradicionalnim linijama i lijep primjer nove generacije plovila u kojem se ljepota i funkcionalnost spajaju u savršen sklad.

Nerea NY24 Limo tehnički podaci
Dužina: 7,35 m
Širina: 2,50 m
Gaz: 0,50 m
Istisnina: 2 t
Motor: 1 x Yanmar HP 250Z
Maksimalna brzina: 35 čvorova
Brzina krstarenja: 26 čvorova
Spremnik za gorivo: 250 l
Spremnik za vodu: 60 l
Graditelj: Nerea Yacht

Fotografije & video Nerea Yacht

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above