Top destinacije u Hrvatskoj idealne za odmor ovog ljeta13 min

Nema dvojbe da je obala Jadranskog mora izuzetno raznolika i predivna, no za koji dio se odlučiti – koje gradove, nacionalne parkove, atrakcije i znamenitosti posjetiti? Donosimo vam selekciju top destinacija u Hrvatskoj koje biste trebali posjetiti već ovo ljeto

Hrvatska obala nestvarno je lijepi nautički raj. Posebnu aromu privlačnosti daju mu antički gradovi prošarani kamenim ulicama i crvenim krovovima, netaknute prirodne oaze okrunjene titulama Nacionalnih parkova, kao i mnoštvo naseljenih i nenaseljenih otoka među čijim obalama su se usidrile mnoge uvale i špilje.

destinacija u hrvatskoj kornati

Kada zapuše ljetni maestral, Jadransko more u trenutku ukrase mnogobrojna bijela jedra, a posljednjih godina među njima sve češće svoje mjesto nađu i elegantne luksuzne jahte. Kojom god rutom odlučite zaploviti, provest ćete se predivno, ali naš cilj je da vas pomno odabrane ljepote Hrvatske i način na koji ćete ih doživjeti doslovno ‘šokiraju’ ljepotom!

Destinacije koje smo zasluženo okrunili titulom ‘Top’ zapravo su glavni krivci što se nautičari koji su jednom zaplovili Jadranom gotovo uvijek njemu i vraćaju pri čemu neodoljive čari hrvatskog nautičkog koktela otkriju još nizu svojih zahvalnih prijatelja. Zaplovite i vi zadivljujućim plavetnilom Hrvatske – i preplavite se ljepotom!

destinacija u hrvatskoj kornati

Grad Dubrovnik: Najpoželjnija ‘dama’ Hrvatske

Grad Dubrovnik ponosni je predstavnik lepeze hrvatskih ljepota u svijetu i svatko tko posjeti Hrvatsku treba prošetati dubrovačkim ulicama. ‘Grad’, kako ga lokalno stanovništvo zove, nudi paletu najglamuroznijih doživljaja, a na posjetiteljima je slatki izbor kojim nijansama će te doživljaje obojati. Prva misija je, nakon što vam spektakularno gradska vrata požele dobrodošlicu, prošetati dubrovačkim zidinama koje moćno, zajedno s kulama, drže ovaj grad na okupu.

Na jednoj od tih petstoljetnih kula, nalazi se i jedan od sto najboljih svjetskih noćnih klubova, klub Revelin s kojim je jedinstven doživljaj ‘uploviti’ u noć. Osim toga, svakako trebate osjetiti živahno pulsiranje isprepletenih kamenih ulica sa Stradunom kao njihovim glavnim predstavnikom, ali i posjetiti neki od prestižnih restorana kojih je u Dubrovniku pregršt.

Podno južnih zidina osvježavajućim pićem možete se rashladiti u ‘Buža baru’ iz kojeg se pruža jedinstven pogled prema otvorenom moru i Lokrumu – zelenoj otočnoj riznici pod zaštitom UNESCO-a. Ovaj otok, kao gradsku oazu mira i najpoželjnijih plaža, svakako trebate posjetiti, kao i žičarom se popeti na Srđ, planinu koja se ponosno nadvija nad Dubrovnikom.

Dubrovnik je najbolje posjetiti izvan glavne sezone, ali ako vam to ne pođe za rukom, u srpnju i kolovozu vam preporučujemo da iskoristite sitne jutarnje sate za šetnju ovim bajkovitim gradom ili se, pak, odlučite za još jedan atraktivan doživljaj – plovidbu podno spektakularnih dubrovačkih zidina.

destinacija u hrvatskoj

Manje jahte uglavnom se vežu u obližnjoj ACI marini Komolac koja se zavukla u kanjon najkraće rijeke u Europi – Omble, dok one veće redovito posjećuju luku Gruž u sklopu koje se nalazi i jedna od glamuroznijih hrvatskih marina – Marina Frapa Dubrovnik.

Za vrijeme južnih vjetrova, veći broj luksuznih jahti često se sidri pokraj obližnjeg otočića Dakse, dok najljepši pogled i najprestižnije sidrište predstavlja ono između stare gradske jezgre i očaravajučeg Lopuda. Tu se često mogu vidjeti i najatraktivnije jahte koje plove Jadranom!

destinacija u hrvatskoj Šipanska luka

Elafiti predstavljaju otočni raj pokraj Dubrovnika

Plovidbeni slalom između tek po nekoliko milja razdvojenim otocima Koločepom, Lopudom, Šipanom i Jakljanom, kao zelenim puzlama Elafitskog arhipelaga, priuštit će vam jedinstven nautički užitak. Otok Jakljan jedini je nenaseljen, dok preostala tri naočigled imaju iste ‘gene’.

Naime, sa zapadne strane Koločepa, Lopuda i Šipana ‘ušuškala’ su se pitoreskna mjesta ispred kojih se jahte često sidre, a do njihovih nasuprotnih, jugoistočnih strana dijeli vas tek 30 do 60 minuta opuštajuće šetnje – koju vam svakako preporučujemo! Svakako istražite iznimno slikovita mjesta Lopud i Šipan.

destinacija u hrvatskoj elafiti

plaža Šunj na elafitima

Usidrite se u najatraktivnijoj uvali ovog arhipelaga – uvali Šunj koju krasi pješčani tirkiz ili se pak zaputite na lutanja i traganje za restoranima južnog jadrana koji nude kombinaciju kulinarstva i atmosfere od koje nastaju nezaboravne uspomene i rađaju se nova prijateljstva. Na otoku Šipanu počastite svoja nepca gastronomskim spektaklom koji će za vas prirediti obiteljska konoba Kod Marka ili, pak, vrsni fine dining restoran Bowa koji ambijentom i tirkizom neopisivo podsjeća na Karibe.

NP Mljet: Očaravajuće zeleno prostranstvo prošarano jezerima

Nacionalni park Mljet kao jedan od najljepših jadranskih dragulja predstavlja zelenu oazu koja krasi jednu trećinu istoimenog otoka i čiju meditativnu energiju svakako trebate osjetiti. U slučaju da želite izbjeći gužve na sidrištima koje se često u srcu sezone stvore u prostranoj uvali Polače ili, pak, zaobići rijeku izletnika koji iz Pomene kreću u osvajanje jezera, usidrite se u uvali Gonoturska luka koja gleda na otvoreno more i koju nerijetko odabiru veće jahte kada žele provesti romantičnu noć na sidru.

destinacija u hrvatskoj mljet

 uvala pomena mljet

Također, kako bi mogli osjetiti prirodni titraj ovog remek-djela prirode, u kojem se grane borova spuštaju sve do površine jezera, odaberite vrijeme kada se priroda budi ili kada sunce polako zalazi na horizontu. Jezera su raj za ljubitelje aktivnog života. Možete ih istražiti kajacima pri čemu nemojte propustiti posjetiti otočić sv. Marije koji krasi drevni benediktinski samostan.

Jednako lijep doživljaj je biciklima okružiti jezera što će vam omogućiti 11 km duga staza koja vodi tik uz njih. Osim toga, ispod Malog mosta – na mjestu gdje se Veliko jezero spaja s Malim, kao i u mjestu Soline – gdje se Veliko jezero ‘stapa’ s otvorenim morem imat ćete jedinstvenu priliku okupati se u prirodnom jacuzziju koji se na tim mjestima stvara zbog izmjene plime i oseke.

Ovo je fotografioja uvala soline

U suton, predivno je prošetati poučno ekološkom stazom do vrha Montokuc (258 m) ili manje zahtjevnom stazom do vrha Veli Gradac (157 m) – i nagraditi se božanskim pogledom. Prije no što ovu mljetsku ljepoticu ostavite po krmi, zavucite se među otočiće, koji kao prirodni lukobran u potpunosti skrivaju luku Polače od pogleda s mora, te zaplovite možda i najljepšim plovidbenim kuloarom Jadrana.

Korčula: Grad pjesme, vjetra i hipnotizirajućih obrisa

Korčulu apsolutno neodoljivom čini – atraktivno ‘nautičko predjelo’ od 20 manjih i većih korčulanskih škoja u zavjetrini kojih barem jednom trebate spustiti sidro, zatim očaravajući obrisi ovog zidinama opasanog grada s čije zapadne strane se redovito vežu luksuzne jahte te njegovi raspjevani i gostoprimljivi stanovnici.

destinacija u hrvatskoj grad korčula

Izvanredan položaj Korčule danas oduševljava sve one koji joj prilaze s mora, a u dalekoj prošlosti nastala je baš na tom mjestu gdje je Pelješki kanal najuži zbog presudne kontrole kretanja galija i jedrenjaka.

Osim toga, njezine ulice koje rasporedom neopisivo podsjećaju na riblju kost nisu tako skrojene radi slikovitosti, već da bi u sparnim ljetnim mjesecima omogućile spasonosno cirkuliranje zraka njezinim stanovnicima, ali i svima onima koji je odluče posjetiti. Dok šetate rodnim mjestom Marka Pola i divite se njegovim zidinama i kulama nemojte se začuditi ako za jačeg vjetra naiđete na zatvorena vrata poneke agencije.

destinacija u hrvatskoj korčula

destinacija u hrvatskoj lumbarda

Naime, Korčulane kao strastvene zaljubljenike u windsurf i kiting nekada dobar vjetar jednostavno ‘otpuše s posla’. Dok čekate i divite se vratolomijama koje potonji čine u kanalu, zasigurno nećete pogriješiti ako se osladite tradicionalnim delikatesama u butigi Cukarin.

Kada vrućina splasne, možda ćete začuti i glazbenu kulisu ovoga grada, odnosno zvonko a capella pjevanje, a ako poželite doživjeti pravu gastronomsku ekstravaganciju odmah iza kantuna ugodno će vas iznenaditi Michelinovom zvjezdicom okrunjen restoran Lešić Dimitri. Korčulani, maštoviti kakvi jesu, svake godine prirede spektakularni doček ‘Pola Nove Godine’, ali ako ne spadate među sretnike koji se 30. lipnja nađu u okrilju ovoga grada, nemojte propustiti pogledati romantični bojni ples – Moreška.

korčulanski arhipelag i otoci oko Korčule

U samoj blizini Korčule smjestila se Lumbarda kao kolijevka autohtone sorte grožđa, odnosno bijelog vina grk koje svakako vrijedi degustirati te dvije očaravajuće pješčane plaže – Bilin žal i Pržina. Za sve one koji požele kajakom, biciklom ili nekom drugom brižno skrojenom pričom istražiti skrivene bisere Korčule – agencija Korcula outdoor garantira spektakularan doživljaj protkan lokalnim aromama.

Posjetite grad Hvar i otplovite razigranim Paklenim otocima

Grad Hvar i Pakleni otoci nezaobilazna su destinacija nautičara koji plove splitskim akvatorijem. Iako ga prvenstveno posjećuju ljubitelji glamura i nezaboravnih noćnih provoda, ovaj kutak Hrvatske krije i pregršt drugih zavodljivih lica.

U gradu Hvaru obavezno se trebate popeti na tvrđavu – Forticu, s koje se pruža nevjerojatan pogled na grad i razigrane Paklene otoke pa se izgubiti među kamenim ulicama gdje ćete imati priliku osjetiti makar dašak daleke prošlosti koji se krije ispod krovova mnogobrojnih crkvica, samostana te najstarijeg kazališta u Europi.

pakleni otoci

Osim toga, u Hvaru trebate osjetiti šušur hvarskih barkariola u gradskoj luci koji neopisivo podsjeća na ludu vožnju rikši u Indiji. Minijaturni hvarski mandrač u kojem su vezane lokalne barke jedinstven je, a šetnica uz more koja se od ovog zaštićenog kulturnog dobra pruža na obje strane neopisivo je lijepa. Grad Hvar ljeti zapravo nikada ne spava pa nije čudno da ga mnogi poistovjećuju s hrvatskom verzijom Saint – Tropeza.

Preko dana beach partije neumorno organizira nekoliko popularnih barova, dok najbolju noćnu zabavu na ovom dijelu Jadrana garantiraju klubovi Carpe Diem, Pink Champagne i Central Park Club. Osim toga, dobro osmišljena ponuda grada Hvara zadovoljit će i sve one koji se požele opustiti uz hvalevrijedan izbor raznovrsnih vrsta kave, zatim uz kapljice vina koje redovito oduševe i najbolje poznavatelje ili, pak, uz nekoliko sljedova jela nekih od najboljih hrvatskih chefova.

Nakon svega nabrojanog ne čudi činjenica da se u gradu Hvaru mogu vidjeti neke od najluksuznijih jahti koje plove Jadranom, a za prestižno mjesto na rivi ovog malenog nautičkog pupoljka pobrinu se njihovi snalažljivi kapetani. Pakleni otoci predstavljaju otočni raj za sve tipove hedonista – robinzone, partijanere i gurmane.

U ovom mikroarhipelagu, koji je sačinjen od 21 otočića svih veličina te koji kao da je pupčanom vrpcom povezan s gradom Hvarom, siguran vez možete potražiti u ACI marini Palmižana kao jednoj od najljepših na Jadranu ili se možete sidriti u nekoj od mnogobrojnih atraktivnih uvala koje krase južne obale ovih pakleno lijepih otoka.

Vis: Hrvatski nautički Mont Everest

otok vis

Otok Vis omiljena je destinacija kako lokalnih, tako i stranih nautičara koju je dodatno lansiralo među svjetski poznate zvijezde snimanje filma Mamma Mia II koje se odvijalo u okrilju njegovih obala, ali i činjenica da je 2019. godine Vis postao i dio UNESCO-ovog zaštićenog geoparka. Ovom otoku, koji nije ni prevelik ni premali, jednostavno trebate prići sa svih njegovih morskih strana, kao i upoznati njegovo kopneno lice.

Pokušajte odvojite dva do tri dana za istraživanje ovog nautičkog raja pa noć provedite u slikovitom gradu Visu ili nadasve fotogeničnoj Komiži, približite se impresivnim klifovima i samozatajnim uvalama koje krase njegove sjeverne obale te otkrijte očaravajuće kutke koji su se ugnijezdili s južne strane ovog bajkovitog otoka.

Ovo je fotografija Budikovac, otok Vis

Dok se divite snazi vjetra i valova koji su moćno oblikovali južne obale otoka Visa – nemojte propustiti uploviti u impresivnu uvalu Stiniva kao jedan od najprepoznatljivijih simbola otoka, stopiti se s tirkiznim bojama lagune koja se razlila uz otočić Budikovac, ali i hipnotizirati se ljepotom pješčanih uvala – Stinive, Vele Smokove, Milne i Zaglava.

Tko god doplovi do otoka Visa poželi se stopiti s magičnom modrinom zadivljujuće Modre špilje kao glavnim simbolom obližnjeg viškog satelita – otoka Biševa. Imajte na umu da za južnih vjetrova ulaz u špilju nije moguć, kao i da se u srcu sezone trebate naoružati strpljenjem kako bi vas ‘obgrnuo’ modri plašt njezine ljepote.

Split: UNESCO-om zaštićen ‘najlipši grad na svitu’

Split je iz tihog i pomalo neuglednog grada kroz koji bi turisti samo prozujali na putu prema splitskim otocima, postao iznimno atraktivna destinacija, kako za obične turiste tako i za sve brojnije goste na luksuznim jahtama. Naime, u ovom gradu kao da su se prošlost i sadašnjost pretočili u neodoljiv spoj. Dioklecijanovom palačom, koja na istom mjestu ponosno stoji već 1700 godina, trebate prošetati pri čemu vam od velike pomoći može biti dobar lokalni vodič koji će vas s lakoćom ‘teleportirati’ u intrigantno vrijeme njezina nastanka.

Nemojte propustiti popeti se na zvonik sv. Duje te se izgubiti u labirintu Dioklecijanovih podruma, a kada noć padne osjetite ubrzan puls ovoga grada čije ulice su obogaćene mnogobrojnim konobama i noćnim klubovima. Osim toga, prošetajte novouređenom Rivom i Zapadnom obalom, uspnite se na prvu vidilicu ‘zelenih pluća’ ovoga grada – brda Marjana.

Tu možete provesti sate u šetnji, laganom planinarenje, penjanju ili kupanju u okrilju prekrasnih šljunčanih plaža. Međutim, ljubitelji pijeska svoj bi kompas trebali usmjeriti prema istoku – odnosno prema gradskim plažama Bačvice i Firule, koje obećavaju i dobar noćni provod. Za popularnost grada Splita iznimno je zaslužan Ultra Europe Music Festival kada grad doslovno ne spava i slobodan krevet gotovo da se u ovom ‘najlipšem gradu na svitu’ – kako ga njezini stanovnici vole zvati – ne može pronaći.

Veće jahte se redovito sidre u Kaštelanskom zaljevu ili pokušaju pronaći slobodan vez u gradskoj luci – na Zapadnoj obali. Kao i svugdje na hrvatskoj obali, u srpnju i kolovozu, pripremite se na velike gužve, a mi vam najtoplije preporučujemo predsezonu, odnosno postsezonu – s rujnom kao glavnim zgoditkom.

Split UNESCO grad

Nacionalni park Krka: Zelena bajka prošarana sa sedam veličanstvenih slapova

Nacionalni park Krka oduševi svakog sretnika koji ga posjeti, međutim ljepoti doživljaja koju iskuse oni koji doplove do njega – samo je nebo granica! Nakon što Šibenski kanal ostavite po krmi, dočekat će vas vijugavo, usko korito rijeke Krke koje kao da se stapa s prostranim Prukljanskim jezerom, nakon kojeg slijedi prolazak ispod impresivnog mosta i uplovljenje u bajkovito mjesto Skradin.

Međutim, sve nabrojano samo je prekrasan morski uvod u razigranu simfoniju zelenila prošaranu vodenim slapovima koja nosi naziv – Nacionalni park Krka. Iz Skradina organiziranim izletničkim brodom svakako zaplovite do obližnjeg Skradinskog buka koji predstavlja najduži i najpoznatiji slap na rijeci Krki, nakon čega se možete odlučiti za još jedan 4-satni izlet brodom do otočića Visovca koji krasi franjevački samostan te do spektakularnih Roških slapova.

nacionalni park krka iz zraka

Nacionalni park Krka prošaran je s 10 poučnih pješačkih staza (29 km) te s 14 biciklističkih ruta (470 km) tako da zapravo predstavlja istinski raj za ljubitelje aktivnog života i netaknutih prirodnih ljepota. U Skradinu u restoranu ‘Cantinetta’ svakako trebate degustirati tradicionalni skradinski rižoto, koji se kuha doslovno dva dana, ali i posjetiti najstariju konobu u Hrvatskoj – konobu Mate.

Jahte se redovito vežu u ACI marini Skradin ili na gradskoj rivi, a ljubitelji intimnijih momenata rado se sidre ispred ovog mjesta u kojem žablji kreket i pjesma cvrčaka najbolje govore o kakvom čarobnom spoju je riječ.

Nacionalni park Kornati najgušće je posložen labirint otoka i mora čitavog Sredozemlja

Ovaj maleni dio Jadranskog mora po kojem je razbacano 89 otočića, potpuno je različit od preostalog dijela hrvatske obale koju uglavnom krasi raskošno zelenilo. Zbog potonjeg, Kornate vjerojatno najbolje i opisuje naziv ‘mjesečevi otoci Hrvatske’. Međutim, ovaj stjenoviti pejzaž osim slikovite ACI marine Piškera, kao jedine u NP Kornati, uljepšava i mnoštvo malenih uvala, neodoljivih oaza u kojima obitavaju sezonski stanovnici Kornata koji se ponosno nazivaju Kurnatarima.

konoba Žakan kornati

Osim što su se pobrinuli da za nautičare osiguraju vezove, u svojim dojmljivo uređenim konobama prirediti će im i neponovljive gastronomske doživljaje. Kornati su najvjerojatnije dobili ime po krunama (lat. corona) pa nemojte propusti posjetiti one najdojmljivije koje krase otoke Rašip Veli, Rašip Mali i Manu. Na susjednom otoku Levrnaki u uvali Lojena nalazi se najljepša plaža Kornata, a iz obližnje uvale Kravljačica koja se ‘ušuškala’ u okrilju najvećeg otoka – Kornata pružit će vam se prilika za neponovljivo planinarsko iskustvo.

Naime, iz uvale Kravljačica trebat će vam nešto više od jednog sata nezahtjevnog planinarenja do veličanstvenog vrha Metlina (237 m) , a od vrha još dvadesetak minuta nešto zahtjevnijom stazom do posebne vrste klizišta, odnosno do impresivnih Magazinovih škrila.

destinacija u hrvatskoj Kornati

destinacija u hrvatskoj Kornati

U slučaju da se prve nedjelje u srpnju nađete u Kornatima, imat ćete priliku doživiti nešto jedinstveno. Naime, ispred crkvice Gospe od Tarca u kojoj se održava Sveta misa, hodočasti mnoštvo brodova stvarajući nestvarno lijep prizor.

Kornati kriju još mnogo očaravajućih lica koja svakako trebate upoznati, ali i zaploviti prema jednoj od najvećih prirodnih luka na Jadranu – susjednoj uvali Telašćica po kojoj je i čitav taj Park prirode dobio ime. Nemojte propustiti prošetati do slanog jezera Mir čijoj smirujućoj energiji samo treba dopustite da vas preplavi, kao i prošetati do impresivnih dugootočkih klifova.

NP Brijuni – glamurozno otočje vječnog zelenila

destinacija u hrvatskoj brijuni

Ovaj razvedeni arhipelag kao zelena oaza Jadrana krasi 14 magičnih otoka i otočića čija nadmorska visina ne prelazi 55 metara. Najveći otoci su Veli i Mali Brijun koji kriju mnoge atraktivne uvale, a uplovljenje je dozvoljeno samo u uvalu Sv. Nikola koja se nalazi na Velom Brijunu, odnosno u uvalu Sv. Mikula koja krasi Mali Brijun.

Jahte duže od 55 m sidre se u susjednom Fažanskom kanalu koji Brijune odvaja od ‘istarskog kopna’. Možda ćete imati prilike primjetiti da lokalne stanovnike ovo otočje prvenstveno asocira na nekadašnju službenu rezidenciju Josipa Broza Tita. Na Brijunima se mnogi posjetitelji odluče za organizirani izlet vlakićem koji traje oko četiri sata ili sami krenu u obilazak električnim automobilima, odnosno biciklima u potrazi za arheološkim nalazištima, mnogobrojnim izložbama, Safari-parkom, odnosno livadama na kojima pasu jeleni, aksisi, mufloni.

Ovo je fotografija zebra u Nacionalnom parku Brijuni Ovo je fotografija brijunske rive ljeti

Na Brijunima možete zaigrati partiju golfa ili tenisa, kajacima istražiti ovaj morski raj, pronaći svoju skrovitu plažu, kao i opustiti se u ovom ekskluzivnom ambijentu uz pomno odabrani gala ručak ili večeru. Tijekom srpnja i kolovoza na Brijunima se odvija međunarodni kazališni projekt pod nazivom Kazalište Ulysses.

U sklopu tog projekta, predstave i koncerti, koji nemaju unaprijed zadanu formu te se prvenstveno odvijaju u veličanstvenoj tvrđavi Minor, od 2001. oduševljavaju posjetitelje. O ljepotama Brijuna ispisane su knjige, a na vama je samo da ih posjetite pa doživljajima ispišete svoju.

Rovinj – mjesto broj jedan za posjetiti u Istri

Rovinj

Smješten na slikovitom istarskom poluotoku, Rovinj stoji kao sjajni dragulj na pjenušavom Jadranskom moru. Sa svojim očaravajućim starim gradom, živahnom kulturnom scenom i i prirodnom ljepotom koja oduzima dah, ovaj obalni grad postao je tražena destinacija za putnike iz cijelog svijeta. Od povijesnih znamenitosti do netaknutih plaža i izvrsne kuhinje, Rovinj nudi nezaboravno iskustvo koje dočarava bit Mediterana.

Najpoznatije obilježje Rovinja je šarmantna stara gradska jezgra koju karakteriziraju uske popločane ulice, šarene zgrade i izražen venecijanski utjecaj. Dok lutate labirintskim ulicama, otkrit ćete skrivene trgove, zanatske radnje i primamljive kafiće. Krunski dragulj starog grada je crkva Svete Eufemije, zadivljujuća barokna građevina koja dominira horizontom. Penjanje na njezin zvonik nagrađuje posjetitelje panoramskim pogledom na grad i blještavo more.

rovinj rovinj

Rovinj možda jest mali grad, ali može se pohvaliti kulinarskom izvrsnošću koja nije prošla nezapaženo u prestižnim vodičima. Dok lutate popločanim ulicama starog grada, naići ćete na obilje restorana i tratorija. Ovi objekti često se mogu pohvaliti slikovitim okruženjima s vanjskim terasama koje gledaju na luku ili šarmantnim skrivenim dvorištima, stvarajući savršen ambijent za nezaboravno iskustvo objedovanja. Restorani s Michelinovim zvjezdicama Monte i Agli Amici pružit će jedinstvena i nezaboravna gastronomska iskustva koja ističu najbolje od istarske i mediteranske kuhinje.

Ne može se govoriti o Rovinju, a da se ne spomenu njegove očaravajuće prirodne ljepote. Grad je okružen netaknutim plažama i kristalno čistim morem, što ga čini rajem za ljubitelje sunca i mora. Zaljev Lone, plaža Cuvi i park-šuma Zlatni rt samo su neka od očaravajućih mjesta gdje se posjetitelji mogu opustiti, plivati ili jednostavno uživati u suncu.

Fotografije Robert Matić, Boris Kačan, Pexels, Unsplah & Arhiva

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above