Preskoči na glavni sadržaj
Rovinj à la Carte: Vrhunski fine dining restorani u Rovinju

Rovinj à la Carte: Vrhunski fine dining restorani u Rovinju

Datum
Vrijeme čitanja 3 min

Smješten na iznimno lijepoj istarskoj obali, Rovinj privlači posjetitelje netaknutom prirodom, mediteranskim šarmom i bogatim kulturnim nasljeđem. No, ono što ga zaista izdvaja njegova je gastronomska scena. Od restorana s dvije Michelinove zvjezdice do jedinstvenih kulinarskih doživljaja koji spajaju okuse Japana i Istre, Rovinj nudi nezaboravna gurmanska iskustva.

Agli Amici Rovinj

Ovaj profinjeni restoran, koji se nalazi na slikovitoj šetnici između Grand Park Hotela Rovinj i marine, ima predivan pogled na more i stari grad Rovinj. Maistrin Agli Amici Rovinj prvi je i jedini restoran u Hrvatskoj s dvije Michelinove zvjezdice koji se dvije uzastopne godine našao u Michelinovu vodiču.

Jelo u restoranu Agli Amici u Rovinju

Dva degustacijska menija koja je osmislio chef Emanuele Scarello, Agli Amici i Istra, dokaz su njegove domišljate kuhinje koja spaja talijansku tradiciju s jedinstvenim okusima istarske zemlje i mora. Konstantna težnja inovacijama i posvećenost najkvalitetnijim regionalnim sastojcima razlog su zbog kojeg je restoran dobio Michelinovu zvjezdicu.

Cap Aureo

S prekrasne ostakljene terase restorana Cap Aureo, koji se nalazi na petom katu Grand Park Hotela Rovinj, pruža se pogled na marinu i stari grad. Jelovnik chefa Jeffreyja Velle u ovom restoranu s Michelinovom preporukom usredotočen je na jela od povrća napravljena od najboljih lokalnih sastojaka i uparena s pomno odabranim vinima.

Cap Aureo, resotran u Rovinju s pogledom na rovinjski stari grad

Meni od 20 sljedova, koji se mijenja svaki mjesec, prilagođen je mikroklimi te slavi sezonske namirnice i istarsku kulinarsku tradiciju. Restoran usko surađuje s odabranim lokalnim proizvođačima i ribarima kako bi osigurao održivost jela kao što su lokalna skuša s listovima korabice i divljom mrkvom. Za potpun ugođaj gosti mogu uživati u iskustvu otvorene kuhinje ili 'chef’s table', gdje se hrana priprema pred njima.

Tekka by Lone

Uz sushi, sashimi i nigiri, Tekka by Lone, inovativni restoran koji ima Michelinovu preporuku, nudi jela koja spajaju istarske sastojke s japanskim kulinarskim tehnikama. Ovdje se svježe, sezonske istarske namirnice pripremaju na japanski način, što se postiže uskom suradnjom s lokalnim proizvođačima i ribarima.

Jelo u restoranu Tekka by Lone u Rovinju

Jedinstvena jela uključuju tartar od bijele ribe i školjaka, pattani od tune i šparoga te nigiri s mariniranim morskim ježom. Lijep ugođaj elegantnog interijera i terasa s organskim vrtom okružena bujnim travnjacima i borovima dodatno poboljšava gastronomski doživljaj.

Wine Vault – Levante Edition

Terasa restorana Wine Vault – Levante Edition u Rovinju

Levante je mjesto u kojem se vješto spajaju orijentalni začini, a na prvom je mjestu hrana iz lokalnog uzgoja. Isprobajte osvježavajuća jela za ručak u kombinaciji s izvrsnim pjenušcima i koktelima. Jelovnik za večeru nudi Levanteove specijalitete u skladu s lokalnim tradicijama. Ugođaj obogaćen čarobnim zvukovima savršen je za kušanje vrhunskih vina i rijetkih berbi te pjenušaca. I Levante od prošle godine ima Michelinovu preporuku.

Monte

Interijer restorana Monte s Michelinovom zvjezdicom u Rovinju

The cuisine is inspired by local ingredients and the seasons. The restaurant’s philosophy is reflected in three tasting menus called Red, Green, and Blue. These menus reinterpret traditional flavors through innovation and deep respect for Istria.

Fotografije Monte, Maistra