Prvi gutljaj ljeta uz Chandon Garden Spritz2 min

Profinjen i drukčiji, jednostavan no intrigantan, Chandon Garden Spritz je nova generacija aperitiva, koji klasičan spritz podiže na sasvim novu razinu

Savršene ravnoteže između slatkoće i gorčine, koja sa svakim gutljajem podsjeća na ljeto, Chandon Garden Spritz idealan je kao aperitiv, za brunch, piknik ili poslijepodnevno druženje. Zahvaljujući živahnim aromama naranče koje su lijepo izbalansirane s notama gorčine u samom završetku, nudi pravo osvježenje i poziva na čašu više. Sve je počelo još 1950., kada je Robert-Jean de Voqüé, tadašnji direktor Möet & Chandona, krenuo u potragu za novim, neistraženim područjima za uzgoj vinove loze. Slijedeći svoju viziju da redefinira luksuzne mjehuriće, stigao je u Argentinu, gdje je u podnožju Anda pronašao savršeni terroir za uzgoj vinove loze i proizvodnju vrhunskih pjenušaca. Tamo je 1959. godine, u okolici Mendoze, osnovao vinariju Chandon.

aperitiv Chandon Garden Spritz
Chandon Garden Spritz nastaje kao spoj Chandon Brut pjenušca i likera od prirodnog ekstrakta kore naranče

Za nastanak Chandona Garden Spritz zaslužna je vinarka Ana Paola Bartolucci i tim stručnjaka iz vinarije, koji su više od četiri godine radili na idealnom receptu, vođeni argentinskom sklonošću za nešto gorkijim okusima. Chandon Garden Spritz nastaje kao spoj Chandon Brut pjenušca i likera od prirodnog ekstrakta kore naranče. Bazu čini Chandon Brut pjenušac koji je 2020. godine proglašen najboljim argentinskim pjenušcem i dobiva se od chardonnaya, crnog pinota i semilliona iz visinskih vinograda u okolici Mendoze. Grožđe se ručno bere i zatim se Charmat metodom, kako bi se zadržao svježi i voćni karakter, proizvodi pjenušac.

Za liker od naranče koriste se ručno brane naranče, s lokalne, održive, obiteljske farme, koja ne upotrebljava nikakve pesticide. Kora naranči ručno se guli i zatim suši, te sporo macerira s pomno odabranim začinima iz najboljih terroira svijeta. Rezultat je aromatičan, osvježavajući i lagano gorkast prirodni liker od naranče, koji se miješa s Chandon Brut pjenušcem neposredno prije punjenja u boce. U proizvodnji se ne koriste nikakvi umjetni okusi ili bojila, a Chandon Garden Spritz sadrži čak 50 posto manje šećera od ostalih spritzeva na tržištu. Odmah spreman za konzumaciju, napravljen samo od najboljih sastojaka, uvijek iste kvalitete i okusa i ništa više negoli prirodno ukusan, Chandon Garden Spritz će zasigurno oduševiti sve ljubitelje spritzeva, kao i one koji će to tek postati.

Fotografije Miva

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above