MIVA masterclass radionica za sve vinoljupce2 min

U Zagrebu nas očekuje zbilja jedinstvena radionica koju organizira MIVA galerija vina, a namijenjena je ne samo vinskim profesionalcima već i svim zaljubljenicima u vino

MIVA galerija vina će 8. ožujka u 18:00 sati, u hotelu Esplanade u Zagrebu, održati masterclass radionica Riedel Wine Glass Tasting, koju će osobno voditi Maximilian J. Riedel, predstavnik 11. generacije ove obitelji. Radionica će se voditi na engleskom jeziku, a sudionici će imati prilike upoznati novu Riedel Veloce liniju čaša i iskusiti kako oblik čaše utječe na okus i doživljaj vina.

Maximilian J. Riedel

Broj mjesta je ograničen, a svi sudionici radionice dobiti će na poklon Veloce Tasting Set od četiri čaše stoga požurite po svoje ulaznice, koje možete kupiti na LINKU.

Riedel je jedan od najuglednijih svjetskih proizvođača vinskih čaša

Naime, Riedel je prvi prepoznao kako oblik čaše utječe na okus i arome vina koje se iz nje konzumira. Od tada pa do danas njihov vrhunski tim kontinuirano istražuje i razvija čaše koje će maksimalno naglasiti sve kvalitete vina, te čija je osnovna odlika funkcionalnost. Riedel u svom asortimanu ima specijalizirane čaše za najpoznatije vinske sorte, ali i čaše za žestoka alkoholna pića. Čaše iz linije Veloce su strojno proizvedene, ali svojom lakoćom i elegancijom ostavljaju dojam ručne izrade.

Zahvaljujući najsuvremenijoj tehnologiji, Riedel je u svojoj tvornici u Weidenu uspio strojno proizvesti čašu s jako visokim stalkom (poput čaše od puhanog stakla). Baza čaše je 100 mm, što je maksimum koji se može strojno izraditi. Iako čaše iz linije Veloce, djelomično podsjećaju na čaše iz Extreme linije, znatno su lakše i elegantnije, te idealne za vinske stručnjake. Ime dobivaju od tal. riječi ‘veloce’ što znači ‘brz’, zahvaljujući modernoj tehnologiji koja omogućava da se u kratkom vremenu proizvede velika količina čaša koje je do sada bilo moguće samo ručno proizvesti i to puno sporije.

Maximilian J. Riedel i MIVA galerija vina

Posljednji put je Riedel masterclass radionica sličnog tipa održana 2013. na jubilarnoj 20. Vinistri. Radionicu je održao Georg Riedel koji je tada predstavio čašu za istarsku malvaziju, nastalu u suradnji s tvrtkom MIVA i istarskim vinarima.

Fotografije MIVA

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above