Nazdravite kreativnosti: Jedinstven namještaj za ljubitelje vina5 min
00:02:46
00:02:46

U umjetničkom svijetu vina, forma i funkcija sjedinjuju se kako bi stvorile prekrasan namještaj za vinsku umjetnost. Ovi komadi nadilaze praktičnost te utjelovljuju suštinu vinogradarstva i pričaju priču kroz dizajn

CellArt: Fade Out

CellArt je tvornica snova svakog ljubitelja vina, kreator jedinstvenih prostora – od zanimljivih vinskih podruma i kušaonica do luksuznih maloprodajnih prostora. Za ljubitelje vina s okom za estetiku CellArt okuplja talentirane umjetnike nove generacije, a svaki od njih u projekt unosi svoj jedinstveni umjetnički senzibilitet, viziju i odvažnost.

CellArtovo zanatsko znanje i najsuvremenija tehnologija pretvaraju njihovu viziju u jedinstvena praktična umjetnička djela, koja preobražavaju vinski podrum, kušaonicu ili, pak, jahtu u prostor snažnog karaktera i naglašene ljepote. Fade Out Frédérica Cordiera je remek-djelo dostupno u dvije verzije, obje izrađene u jednom komadu kao savršen izlog za vaša vina.

Cellar Fade Out kabinet za vino

Jake Phipps: Urchin

Ovaj jedinstveni barski ormarić nadahnut je umjetnikovom zbirkom školjki iz djetinjstva. Bilateralna simetrija morskog ježa utjecala je na dinamičan dizajn, ali i na tehničku izvedbu. Sedamdeset poliranih mjedenih ploča na vratima zakrivljeno je i izbrušeno u ogledalca koja u fragmentima stvaraju odraze, raspoređene oko središnjega konveksnog zrcala koje prikazuje slično izobličen, ali jasniji pogled prema unutra.

Urchin kabinet za vino Jake Phipps

Precizno projektirani mehanizam za otvaranje i zatvaranje ormarića ne koristi električne motore, nego njime u potpunosti upravlja korisnik. Središnje zrcalo se otvara prema van ključićem, a tada ga korisnik lako i jednostavno spušta do kuta od 90° i otkriva ulaštenu mramornu plohu na stražnjoj strani i raskošnu drvenu unutrašnjost. Ormarić sadrži policu sa zrcalnim stražnjim stijenkama koje nose rasvjetne elemente. U gornjem i donjem dijelu su po četiri dodatne podesive police od kaljenog stakla, a u vratima se kriju dva diskretna pretinca za pohranjivanje koja se zatvaraju kopčama.

Urchin zatvoreni kabinet za vino Jake Phipps

Boca Do Lobo: Pixel

Ormarić Pixel, ikona stila, utjelovljuje strast i vještinu umjetnika i zanatlija koji su ga izradili koristeći tradicionalne tehnike. Ovaj avangardni komad namještaja unosi radost u svaku prostoriju i savršeno odgovara našem digitalnom dobu. Jedan je od prepoznatljivih komada svog proizvođača, a njegov razigrani karakter proizlazi iz njegovih oblika i palete boja.

Boca Do Lobo Pixel namještaj za vino

Izrađen od 1088 trokuta, gornji dio Pixela poigrava se percepcijom i kombinira izuzetne materijale s višebojnim kompozicijama koje mu daju jedinstven, upečatljiv dizajn – tu su ručno izrađeni trokuti od deset različitih vrsta lišća – od palisandrovine do afričkog oraha, koji su, naravno, i lakirani. Iza dvoja vrata Pixel iznenađuje bezvremenskom kombinacijom postranog zrcala i plave svilene tkanine protkane dijamantima, a krije devet ladica sa zlatnim ručkama. Postolje od poliranog mesinga Pixelu daje jedinstven i profinjen karakter.

Marc Fish: Ethereal

Marc Fish pronalazi inspiraciju u raznim umjetničkim medijima, među ostalim, u slikarstvu, kiparstvu i arhitekturi, a njegova strast je izrada različitih komada u kojima koristi stručnost u obradi i tehnike suvremenog dizajna.

Marc FIsh Ethereal kabinet za vino

Svaka je njegova kreacija pomno oblikovana, uz primjenu najfinijih furnira i prirodnih završnih obrada, od raskošnih slojeva zlata ili platine do najcrnjeg crnog laka. Njegova izvanredna djela posjeduju vječnu kvalitetu, što im omogućuje da se gotovo neprimjetno uklope u različite ambijente, od vrlo modernih do naglašeno tradicionalnih. Vrata jedinstvenog ormarića za piće Ethereal izrađena su od eteričnog – ethereal – materijala i otvaraju se skladno, otkrivajući besprijekorno laminiran ormarić od drva platane. Ovaj prostor je savršen za pohranu vaših omiljenih pića i staklenog posuđa, a ispod njega je funkcionalan i estetski impresivan bar dizajniran za jednostavno točenje i miješanje pića.

Marc FIsh Ethereal namještaj za vino

Splinterworks: Dime

Dime je inovativni zidni ormarić kuće Splinterworks. Dok je zatvoren, poprima oblik polukugle ukrašene umjetničkim segmentima na kojima se ocrtava graciozan, pravilan uzorak. Rubovi ploča od orahovine delikatno su naglašeni blagim valovima izvedenim u drvu platane, čiji oblik dolazi do izražaja sa svakim pomakom zaobljenog dijela ormarića. Dime se otvara skladnim pokretima, njegovi se dijelovi rasklapaju kao da plešu, postupno otkrivajući svoju pravu funkciju sofisticiranog ormarića za piće.

Splinterworks je pomno dizajnirao Dime kako bi zadovoljio različite ukuse i očekivanja klijenata, nudeći niz materijala, veličina i funkcionalnosti. Tako je jedan ormarić Dime dizajniran po narudžbi za superjahtu, na kojoj je instaliran na zrcalnu pozadinu, što je stvorilo iluziju kugle koja visi u zraku, a krase ga i pomno izvedeni detalji – poput reljefne karte koja prikazuje rodni grad vlasnika, Fort Lauderdale. Druga custom verzija ormarića Dime je manja, ukrašena pomno nanesenom reljefnom teksturom. Ovaj Dime pronašao je svoju svrhu kao profinjeni viski bar.

Splinterworks DIme kabinet za vino

Artisan: Leno Bar

Leno Bar spaja bezvremensku privlačnost i senzualnost drva s modernom estetikom i besprijekornom izradom. Njegove nježne obline jednako su ugodne pogledu i dodiru u svim verzijama obrade. Podržava ga naizgled delikatna metalna baza, što mu daje profinjen izgled i lakoću, a nudi nekoliko mogućnosti skladištenja, uključujući malu ladicu i policu.

Artisan Leno otvoreni bar boje lješnjaka

S obzirom na finiš i vrstu drva dostupan je u nekoliko verzija, od kojih su najtraženiji hrast i orah, te u dvije veličine, pa je lako kreirati barski ormarić za svaki prostor. Artisan u izradi svojih komada namještaja daje prednost održivosti, nabavljajući drvo iz obnovljivih izvora i koristeći ekološki prihvatljive materijale za njegovu obradu. Poput prirodnih ulja i voska, koji su također probrani da istaknu luksuz i raskoš prirodnog drva i omoguće mu prirodno starenje i dugovječnu ljepotu.

Artisan Leno zatvoreni bar boje lješnjaka

Tekst Ivana Nedoklan
Fotografije CellArt, Jake Phipps, Boca Do Lobo, Marc Fish, Splinterworks & Artisan

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above