Vinski hoteli koji će oduševiti sve zaljubljenike u vrhunske kapljice4 min

Od povijesnih dvoraca u Francuskoj do vrhunaca moderne arhitekture u Španjolskoj, ovi su vinski hoteli raj za ljubitelje vina. Nazdravite za putovanje iz snova!

Vinski hoteli pružaju savršen odmor za sve vinoljupce

Vinski Hotel Marqués de Riscal

vinski hotel Hotel Marqués de Riscal

Smješten u Baskiji, u čuvenoj regiji Rioja, hotel Marqués de Riscal puno je više od hotela. To je arhitektonska ikona. Ovaj veličanstveni dvorac za ‘Trnoružice’ iz 21. stoljeća djelo je legendarnog Franka Gehryja.

Spektakularna arhitektura s uskovitlanim dramatičnim vrpcama te sa 61 jedinstvenom sobom i apartmanom očarava iznimnim detaljima i zavidnim pogledom na kantabrijske planine, srednjovjekovni grad Elciego, koji zovu i gradom vina, ili upečatljive vinograde.

Hotel Marqués de Riscal Hotel Marqués de Riscal

Unutar avangardnog hotela možete uživati u restoranu Marqués de Riscal s Michelinovom zvjezdicom, toplicama ili bogatoj povijesti najstarije vinarije u Rioji (1858.). U golemom podrumu nalazi se oko osam milijuna boca vina, od kojih neke potječu iz 1862. godine.

Vines Resort & Spa

vinski hotel Vines Resort & Spa

U srcu vrhunske argentinske vinorodne regije, južno od Mendoze, Vines Resort & Spa savršen je spoj rustikalnog i modernog, koji je zamišljen kao ultimativno utočište za ljubitelje hrane i vina. Okružen s 1500 hektara privatnih vinograda, resort kao da je izgrađen tako da ne remeti ujednačeni horizont savršeno poredanih vinograda doline Uco i dramatičnost Anda.

Gosti mogu očekivati vrhunsku uslugu u toplicama, prostranim vilama i restoranima kojima upravlja Francis Mallmann.

l Vines Resort & Spa Vines Resort & Spa

Legendarni argentinski kuhar poznat je po Siete Fuegos, ili ‘sedam vatri’, tehnici kuhanja na otvorenom plamenu koja je nadahnuta gaučosima i europskim migracijama, te usavršavana kroz stotine godina povijesti. Uz sjajnu hranu možete nazdraviti moćnim Malbecom koji ste sami ‘blendali’.

Vinski hotel Domaine Les Crayères

 Domaine Les Crayères

Les Crayères je mitsko imanje u srcu Reimsa i nadomak najpoznatijih šampanjskih kuća, diskretno smješteno u parku od sedam hektara uređene prirode između libanonskih cedrova i stoljetnog šimšira, gredica s više od 3000 lukovica i cvijeća koje se obnavlja svake sezone.

Vinski hoteli zamišljeni su kao ultimativna utočišta za ljubitelje hrane i vina te pružaju savršen odmor u jedinstvenom okružju.

Ovaj bivši dvorac obitelji De Polignac nudi dvadeset soba i apartmana, koji su nazvani po sjedištu europske carice, kraljice ili princeze, a uređen je u najčišćem klasičnom francuskom stilu sa svojstvenim luksuzom, elegancijom i intimnošću.

vinski hotel Domaine Les Crayères vinski hotel Domaine Les Crayères

Vrhunac dolazi u obliku restorana Le Parc s dvije Michelinove zvjezdice koji vodi chef Philippe Mille. Impresivna vinska karta sadrži više od 600 etiketa šampanjca, što ovo mjesto čini idealnim za početak otkrivanja svih blaga Champagne.

Rosewood Castiglion del Bosco

vinski hotel Rosewood Castiglion del Bosco

Obnovljeni napušteni feudalni grad danas je resort koji slavi prirodne ljepote i bogatu gastronomsku baštinu Toskane. Vinski hotel Rosewood Castiglion del Bosco čarobno je imanje od 5000 hektara smješteno u vinogradarskoj regiji Brunello di Montalcino.

Sastoji se od srednjovjekovnog dvorca i kapele San Michele Arcangelo, vinarije, 42 apartmana i 11 seoskih kuća iz 17. i 18. stoljeća, koje su obnovljene kao vile sa starinskim namještajem, originalnim tekstilom i rukotvorinama. Uz privatni golf-teren s 18 rupa, spa i školu kuhanja, tu su i dva restorana.

Rosewood Castiglion del Bosco vinski hotel Rosewood Castiglion del Bosco

Campo del Drago posjeduje Michelinovu zvjezdicu, dok je šarmantna Osteria La Canonica smještena u nekadašnjoj svećenikovoj kući. Bogata vinska lista uključuje svakog od 240 proizvođača regije Brunello.

Les Sources de Caudalie

Les Sources de Caudalie / Marie-Pierre Morel

Dobro došli na mjesto koje služi prirodi, okusu i osjetilima. Vinski hotel Les Sources de Caudalie, izgrađen usred vinograda Château Smith Haut-Lafitte, nalazi se samo nekoliko minuta izvan Bordeauxa. Divno utočište na francuskom selu ima 61 luksuznu sobu u idiličnom okruženju zajedno s fenomenalnim restoranima i nekima od najboljih svjetskih vina.

Visoko cijenjeni Vinothérapie Spa nudi tretmane koji kombiniraju toplu izvorsku vodu bogatu mineralima, čiji se termalni izvor nalazi na imanju, s najnovijim znanstvenim otkrićima o dobrobiti vinove loze i njezinog grožđa.

Les Sources de Caudalie Les Sources de Caudalie

Ljubitelji gastronomije bit će u raju restorana La Grande Vigne s dvije Michelinove zvjezdice, dok je u Paradox Baru, koji se otvara prema podrumu, pohranjeno 1200 dragocjenih boca.

Fotografije Hotel Marqués de Riscal / Adolfo Rancaño, The Vines Resort & Spa, Les Sources de Caudalie / Marie-Pierre Morel, Rosewood Castiglion del Bosco / Matteo Carassole & Domaine Les Crayères / Horizon Bleu

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above