Veladrion Resort: Tamo gdje Velebit ljubi more3 min

Veladrion Resort je luksuzni adults-only resort koji spaja najbolje od Velebita i Jadrana u jedinstveno iskustvo odmora, nadahnutog mističnom planinom, profinjenim smještajem i hedonizmom mora

Drugi luksuzni hotel s pet zvjezdica Zubak Grupe na jadranskoj obali, nakon hotela Ikador na Opatijskoj rivijeri, pravi je skriveni dragulj sjevernog Jadrana, smješten u uvali Žrnovnica, u kojem možete doživjeti odmor za pamćenje, uz bogatu kulinarsku tradiciju ovog kraja, wellness baziran na velebitskom ljekovitom bilju i luksuzni smještaj.

Adults-only resort

Veladrion Resort
Smješten između planina i mora, Veladrion Resort pravi je skriveni dragulj sjevernog Jadrana

Samo ime Veladrion kovanica je riječi Velebit i Adriatic koja spaja moćnu planinu, riječnu ljepoticu boje opala i ladanjsko okruženje jadranskih plaža. Ovaj adults-only resort godinama je bio zatvorenog tipa, a sada se otvara javnosti s pet soba i 13 suiteova u sveukupno tri vile (Degenia, Gacka i Veladrion) te jednoj posebnoj kući na drvetu, koji pružaju ukupni kapacitet za 41 osobu.

Gosti Veladriona mogu istraživati kvarnerski arhipelag na autentičnom drvenom brodu od 24 metra

Svaka se vila može pohvaliti sobama s prostranim dnevnim boravkom koji neprimjetno prelazi na privatne balkone ili terase, nudeći prekrasan pogled na kristalno čisto Jadransko more ili na prekrasnu rječicu Malu Gacku. Za one željne ugođaja luksuzne jahte na raspolaganju je predsjednički apartman od 162 četvorna metra koji se sastoji od dvije spavaće sobe, dvije kupaonice i dnevnog boravka s romantičnim otvorenim kaminom.

U svim uslugama i sadržajima Veladrion gostima želi prenijeti čaroliju mitova i legendi ovog kraja, ali i ponuditi im da ispričaju vlastitu, jedinstvenu priču svog odmora. Restoran Almaris razmazit će vas menijem temeljenim na sezonskim organskim namirnicama i lokalnoj tradiciji s planine i mora, dok holistički wellness Veladrion Resorta pruža osjećaj pozitivne energije prirode koja ga okružuje.

Wellness i Spa rituali

Velebitska raskoš prirode u kojoj raste više od 2000 vrsta i podvrsta biljnog svijeta stimulativno djeluje na ravnotežu tijela i uma, pa se u tretmanima obilato koristi tradicija branja ljekovitog bilja, koja datira stoljećima unatrag.

Restoran Almaris veladrion resort
Restoran Almaris nudi tradicionalne lokalne specijalitete pripremljene i prezentirane na moderan način

Restoran Almaris veladrion resort

Gosti mogu uživati i u blagodatima unutarnjeg i vanjskog bazena ili, pak, na plaži u neposrednoj blizini resorta, a one željne avanture čeka mnoštvo vanjskih aktivnosti, od teniskog i košarkaškog terena, vanjske i unutarnje teretane, raftinga i vožnje kajakom sve do hikinga i vožnje biciklom slikarski lijepim velebitskim pejzažima. Nacionalni park Sjeverni Velebit, Premužićeva staza, strogi rezervat Hajdučki i Rožanski kukovi samo su neki od prirodnih bisera najveće hrvatske planine koje možete posjetiti tijekom odmora u Veladrionu.

Posebnost hotela je i ponuda plovila, što će biti jako zanimljivo gostima koji savršen odmor povezuju s plovidbom. Marina Žrnovnica smještena je u dubokom zaljevu i od pamtivijeka je bila sigurno mjesto za brodove, a sada se diči flotom privatnih brodova, od kojih je jedan autentičan drveni brod dužine 24 metra, na kojem se u dogovoru s kapetanom može i prespavati.

Gosti Veladriona imaju jedinstvenu priliku vratiti se u burnu prošlost kvarnerske regije te istražiti lijepi arhipelag sjevernog Jadrana ili uživati u 50 nijansi tirkizne u jednoj od najljepših jadranskih uvala – Zavratnici, koja je u prošlosti bila skriveno ljetovalište bečke i praške elite.

‘Pravo luksuzno putovanje modernog doba je putovanje kroz vrijeme’, rečenica je američke esejistice Nancy Gibbs, a upravo putovanje kroz vrijeme i rajski boravak u prekrasnoj prirodi nudi novi Veladrion Resort.

Fotografije Veladrion

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above