Rebulino putovanje

2 MINUTES READ

Zvonimir Simčič – Miro cijeli je svoj život posvetio Rebuli, a njegovi uspjesi i nastojanja da sačuva tu autohtonu sortu u Brdima donijeli su mu nadimak ‘Otac Rebule’

‘Na svijetu nema ničega moćnijeg od dobre priče’, glasi jedna od upečatljivijih rečenica u finalnoj epizodi megapopularnih Igara prijestolja koju je izrekao Tyrion Lannister. Ova priča započinje na mjestu gdje vinova loza dodiruje nebo, u šarmantnim Goriškim brdima gdje se s vinima postupa nježno i obazrivo kao do su u pitanju latice ruža. Jedan od ljudi koji su najzaslužniji što ova slovenska regija kotira visoko na vinskoj karti svijeta je Zvonimir Simčič – Miro koji je cijeli svoj život posvetio Rebuli, a njegovi uspjesi i nastojanja da sačuva tu autohtonu sortu u Brdima donijeli su mu nadimak ‘Otac Rebule’. Zvonimir Simčič bio je vizionar čija se ljubav prema vinima može najbolje sažeti u jednoj njegovoj izjavi: ‘Vino je umjetnost’.

Upravo se zbog pokojnog Zvonimira svečanost otvaranja novog vinskog podruma Medot čiji su domaćini bili njegov sin Igor i unuk Simon pretvorila u jedno lijepo i emotivno obiteljsko putovanje koje je okrunjeno predstavljanjem Rebula Journeyja. ‘Ovo je vino od ‘nonotove’ najdraže sorte rebule posvećeno značenju njegova cjelokupnog životnog puta, tijekom kojeg je stekao iskustvo diljem svijeta i iskoristio sva znanja koja je stekao u svom radu u Brdima, koje je toliko volio. Rebula Journey predstavlja onaj dio njegovog života kada je došlo do kraja važnog poglavlja u Kletu Brda i započela nova u njegovom podrumu; ovo vino pronalazi put između svježih, laganih vina koje je proizveo u Kleti Brda, te starijih i složenijih vina koje je stvorio u Medotu osnovanom 1992. godine.’, ispričao je voditelj podruma Medot Simon Simčič koji vodi i ekskluzivni boutique hotel Gredič udaljen par minuta vožnje. Kao butikna vinarija Medot se bavi i proizvodnjom pjenušavih vina po klasičnoj metodi, pa su uz glavnu zvijezdu večeri Rebula Journey predstavljena i dva nova pjenušava vina – Medot Blanc de Blancs i Medot millésime 2011.

Fotografije Manuel Kovšca

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ovo je fotografija restorani vis Gastronomija

Četiri restorana na Visu koja nude pravu pojorsku gastronomiju

U plodnom viškom polju, utisnutom u unutrašnjosti otoka, nalaze se restorani u kojima Vis pokazuje sve čari otočne kuhinje Otok Vis jedan je od rijetkih …

Ovo je fotografija Luka Krajančić Intervjui

Luka Krajančić: Pjesnik i umjetnik vina

Svaka boca Luke Krajančića neopterećena je, ali ne i lišena tradicije, i ispunjena vinom s jasnim okusima i mirisima Korčule, crnog otoka bijelih vina Luka …

Ovo je fotografija Meneghetti hotel i vinarija Gastronomija

Meneghetti: Luksuzna oaza za sva osjetila

Raskošan multifunkcionalni resort u pitomom krajoliku Istre Meneghetti Wine Hotel & Winery, s uglednom vinarijom i svjetski renomiranim maslinovim uljima, hotelom te restoranom, niže komplimente …

Ovo je fotografija pidoče i čaše rose vina Hrvatska

Taste Like Dalmatia Šibenik zavodi okusima šibenskog kraja

Neka vas od 3. do 6. lipnja zavedu okusi šibenskoga kraja. Doživite vina, maslinova ulja, rakije i craft piva kroz manifestacije ‘Dani otvorenih kušaonica’ te …

Ovo je fotografija mjesta Povlja, Brač Plovidba

Mali biseri na sjevernoj obali otoka Brača

Premda se otok Brač nalazi u neposrednoj blizini Splita, njegove sjeverne obale većini su nautičara nepoznate, a među njima se nalazi nekoliko bisera koji bi …

Ovo je fotografija obrade vinograda Hrvatska

Biodinamička vina: Istinski terroir otkriva dinamika

Osiguravanje pravilne ravnoteže i stvaranje skladnih životnih uvjeta između zemlje, biljaka i okoliša unutar gospodarstva, ključ je za biodinamička vina Trend biodinamičke proizvodnje Premda ne …

Ovo je fotografija pogled odozgo na otok Silbu Destinacije

Otok Silba: Skriveni kutak Dalmacije

Premda je površinom malen otok, Silba obiluje pješčanim i šljunčanim plažama i uvalicama, područjima obraslim crnikom, te nesvakidašnjim znamenitostima Svaka usporedba otoka Silbe odnosno njegovih …

Ovo je fotografija srebrni olimpijac tonci stipanovic Intervjui

Tonči Stipanović: Srebrni letač

Tonči Stipanović jedini je hrvatski jedriličar koji je dva puta osvajao medalje na Olimpijskim igrama, u Riju i Tokiju Za one koji ne znaju, Srebrni …

Ovo je fotografija bundeva, jesenske delicije Gastronomija

Bundeva je gastronomska kraljica jeseni

Bundeva je jednostavna i nezahtjevna namirnica, nekad zanemarena, danas se na velika vrata vraća u restorane i kuhinje urbanih domaćinstava Cucurbita pepo ili u narodu …

Ovo je fotografija Only&Only Portonovi Putovanja

Luksuzna zimska avantura One&Only Portonovi čeka na vas

Okružen samotnim plažama, slikovitim otocima i srednjovjekovnim gradićima, One&Only Portonovi nudi opuštanje uz more, vrhunske restorane i pionirski pristup wellnessu Smješten na ulazu u Boku …

Gastronomija

Čokolatijer Claude Krajner oduševio čokoladnim desertom u Esplanadi

Čokolatijer Claude Krajner stigao je u Zagreb i u restoranu Zinfandel’s zagrebačkog hotela Esplanade pred brojnom publikom predstavio svoj poznati čokoladni desert mousse od gorke …

Luksuz

Zaboravite na novčanik, plaćajte Garmin satom

Garmin Pay je brz, siguran i praktičan način plaćanja na svim mjestima koja omogućuju beskontaktno plaćanje – sada uz Visa debitne kartice Zagrebačke banke Ponekad …

Scroll to Top