Julia Roberts: Glavna zvijezda Choparda4 min

Zvijezda čiji su filmovi zaradili gotovo tri milijarde dolara izbirljiva je u prihvaćanju novih uloga, no u seriji videospotova zasjala je kao ambasadorica urarsko-draguljarske kuće Chopard

Priča je istinita: u jesen 2017., oko pet sati popodne, u splitski restoran Bokeria Kitchen & Wine ušetala je sportski odjevena žena s ružičastom kapom na glavi. Restoran je bio skoro prazan, osoblje je taman postavilo stolove za večernju šihtu. Iznenadnu gošću, koja je željela ručati, a nije rezervirala mjesto, nevoljko su smjestili za jedan od visokih stolova sa strane i još su joj napomenuli da uskoro za taj stol dolaze gosti.

Julia Roberts
Fotografija: ©Greg Williams / Jewelry: Ice Cube Collection in ethical gold Stylist: Elizabeth Stewart / Hair: Serge Normant / Make Up: Genevieve Herr

Drugim riječima neka se požuri. Simpatično se nasmijala i u tom trenutku konobaru je postalo jasno da je gošća Julia Roberts. Zgodna žena, uživo. Kada je pojela naručeno jelo, došla ju je pozdraviti suvlasnica restorana, zahvaliti joj na posjetu i ublažiti osjećaj da nije dobila baš zvjezdani tretman. No, jedna od najpopularnijih svjetskih glumica uopće nije odavala dojam nezadovoljstva. Kratko su proćaskale, a onda je zvijezda rezervirala stol za deset osoba na katu restorana, gdje je sutradan u miru večerala s društvom, u kojem je bio i Daniel Moder, filmski snimatelj i njezin suprug koji je u to vrijeme u Splitu snimao film.

Bez obzira nosi li na ulici sportsku kapu na glavi ili na crvenom tepihu dragulje oko vrata, Julia Roberts djeluje jednako uvjerljivo i prirodno. To možda najbolje potvrđuje James Gray, američki redatelj čijih je pet filmova do sada prikazano u službenom programu festivala u Cannesu, a najpoznatiji su ‘Mala Odessa’ i ‘Armageddon Time’. Graya je angažirala švicarska urarsko-draguljarska kuća Chopard da za njih režira Feel Good kampanju, 12 videospotova u kojima je, uz satove i spektakularan nakit, glavna zvijezda Julia Roberts. Posljednjih godina ona je muza i ambasadorica za kolekciju ženskih satova i nakita ove ugledne kuće luksuza, obiteljske tvrtke koja postoji od 1860.

julia roberts chopard kampanja
Global Happiness Day: Happy Sport Watch and Happy Hearts jewelry

Kod njih se već godinama izrađuje Zlatna palma, najvažnija nagrada filmskog festivala na Azurnoj obali, a program Chopard Loves Cinema još je jedna poveznica s filmskom industrijom. ‘Julia Roberts rijetka je prava filmska zvijezda, ima sjajan smisao za humor, a istodobno nije dopustila da joj slava udari u glavu. Raditi s njom uvijek je užitak, ne samo zato što je kamera i ja obožavamo, nego i zato što je ona oličenje sreće’, tako je njihovu suradnju opisao redatelj James Grey.

Julia Roberts željela je postati veterinarka, no 1987., u svojoj dvadesetoj, debitirala je u TV seriji ‘Crime Stories’. Pažnju publike i kritike privukla je dvije godine kasnije u filmu ‘Čelične magnolije’. U njemu je glumila uz holivudske legende Sally Field, Shirley MacLaine i Dolly Parton, no upravo je ona, nepoznata cura iz gradića Smyrna u Georgiji, zaradila svoju prvu nominaciju za Oscara, za sporednu ulogu. Drugu nominaciju, za glavnu ulogu, donijela joj je romantična komedija ‘Zgodna žena’, s Richardom Gereom, gdje je glumila prostitutku koja osvaja srce svog klijenta. Zaredali su potom filmovi ‘The Pelican Brief’, ‘My Best Friend’s Wedding’, ‘Michael Collins’, ‘Notting Hill’…

Julia Roberts
Redatelj James Grey kaže da je užitak raditi s njom jer ima sjajan smisao za humor, a slava joj nije udarila u glavu

No tek joj je uloga Erin Brockovich, odvjetnice koja je pobijedila moćnu kalifornijsku naftnu kompaniju, 2000. donijela dvostruko zadovoljstvo: osvojila je Oscara za glavnu žensku ulogu i postala je prva glumica kojoj su za taj posao platili 20 milijuna dolara. Godinu dana kasnije, na snimanju gangsterske komedije ‘Mexican’, upoznala je kamermana Daniela Modera, za kojeg se ubrzo udala na svom ranču u New Mexicu i rodila mu troje djece, 2004. blizance Phinneus Waltera i Hazel Patriciju, a 2007. i sina Henryja Daniela.

Majčinstvo je nije usporilo u karijeri, samo je postala selektivnija u prihvaćanju uloga. Filmovi u kojima je glumila Julia Roberts zaradili su gotovo tri milijarde dolara, sa sestrom Lisom Roberts Gillan osnovala je produkcijsku kompaniju Red Om Films (što je obrnuto od prezimena Moder), a angažirala se i u raznim projektima zaštite ženskih prava i osvješćivanja javnosti. Snimila je dokumentarni film o genetskom poremećaju poznatom kao Rettov sindrom te je svoj glas dala u ‘Mother Nature’, dokumentarcu o klimatskim promjenama. Krajem godine na Netflixu se očekuje premijera psihološkog trilera ‘Leave the World Behind’ redatelja Sama Esmaila, u kojem glumi uz Ethana Hawkea, a producenti su Michelle i Barack Obama, odnosno njihova kuća Higher Ground Productions.

‘Nemam potrebu za radom. Imam potrebu snimati dobre filmove, a oni se ne pojavljuju često’, svojedobno je definirala izbor poslova. Možda je upravo takav stav razlog zbog kojeg je ona u svijetu filma sinonim za autentičan glamur. Njezin imidž zgodne žene neodoljivog osmijeha i nevjerojatnog sjaja u očima, usporedivog s razigranim kreacijama kolekcije Happy Diamonds, ne blijedi s godinama.

The Feel Good intervju

DOBAR TRENUTAK U CANNESU?
Kad sam prvi put bila ovdje, kasnila sam i jurila niz hodnik, a netko je još uvijek šivao moju haljinu sve do ulaza u lift. Pomislila sam: klasika! Trenutak u Cannesu.
DOBRA ZABAVA?
Moja rođendanska, jer moj muž uvijek za mene organizira neku zabavnu proslavu.
DOBAR FILM?
‘Priča iz Philadelphije’ u kojoj glume Katherine Hepburn, James Stewart i Cary Grant.
DOBRO IZNENAĐENJE?
Kad god se pojave prijatelji izvan grada, uvijek je dobro iznenađenje.
DOBAR GRAD?
Pariz je grad svjetla, u njemu žive moji dobri prijatelji, koje se uvijek veselim vidjeti, a osim toga moja najbolja prijateljica je Parižanka.
DOBRA VRIJEDNOST?
Najveća vrijednost koju možemo podijeliti s drugima je suosjećanje.
DOBRA VRIJEDNOST CHOPARDA?
Impresivno je što je takva kuća luksuza veliki predvodnik i pobornik održivosti u ovom poslu.
DOBRA GLAZBA?
Uz Beatlese ćete se uvijek osjećati dobro.
ŠTO VAS USREĆUJE?
Moja obitelj. Moji prijatelji. Moje zdravlje.
SLAVITE LI DAN SREĆE?
Svaki dan meni je globalni dan sreće.

Tekst Dubravka Tomeković Aralica
Fotografije Greg Williams

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above