ClubSwan 80 MY Song porinut u La Speziji2 min

Dugačak 80 stopa, ClubSwan 80 dokazuje sposobnost Nautors Swan da ponudi niz modela koje se temelje na stilu, brzini, inovacije, tehnologije i konkurentnog jedrenja

Nautor’s Swan upotpunjuje asortiman ClubSwan Yachts plasiranjem ovog brzog, zabavnog i inovativnog ClubSwan 80 MY Song. Za izgradnju ClubSwan 80, Nautor’s Swan se udružio sa svojim strateškim partnerom Persico Marine, sa sjedištem u Nembru u Italiji, međunarodnim brodogradilištem poznatom širom svijeta po stručnosti u izgradnji jahti visokih performansi.

Persico Marine je spojio najbolju dostupnu tehnologiju sa znanjem svog stručnog tima, uključujući robota Coriolis, koji se koristi u zrakoplovnoj industriji za laminiranje karbona. Kruti monotip, nešto što je vrlo teško postići s maxi jahtom, je u ovom slučaju postignut kombinacijom najnaprednijih građevinskih tehnologija i specifičnih proizvodnih procesa dizajniranih baš za ovaj tip broda. ClubSwan 80 je dizajnirao Juan Kouyoumdjian, dizajner svih projekata ClubSwan Yacht.

‘Odjel ClubSwan Yacht raste i jako sam uzbuđen zbog dolaska ovog novog člana obitelji, za kojeg sam siguran da će se dokazati na regatama’, rekao je Kouyoumdjian. ‘Ovo je impresivan brod i jedva čekam da ga vidim na međunarodnim regatama.’

Najzanimljivije dizajnerske osobine CS80 uključuju i kobilicu od 4,75 m koja mu daje lakoću i snagu, kao i gaz koji će proći u većini sredozemnih luka. Ima dva kormila, u skladu s novim oblikom koji je dizajnirao Juan Kouyoumdjian (prema ClubSwan 36), a dok je kobilica nagnuta, set za jedrenje sa bočnom silom sastoji se od rotirajućeg canarda za bolje performanse pri slabom vjetru i za pružanje sposobnosti jedrenja u vjetar u taktičkim situacijama, što je uobičajeno na regatama maxi flote.

Bowsprit se može uvući radi sigurnosti uz vjetar i protegnuti se za podizanje spinakera za performanse niz vjetar. ClubSwan 80 će debitirati na Maxi Yacht Rolex Cupu u Porto Cervu na Sardiniji, od 4. do 10. rujna i bit će dostupan za razgledavanje na svjetskoj premijeri na sajmu u Monaku od 28. rujna do 1. listopada.

‘Dizajn regatnih krstaša visoke tehnologije s naprednim rješenjima jedinstven je zadatak. Čim smo počeli razmišljati o stvaranju broda koji će postaviti novi standard u jedriličarskom svijetu, bili smo uvjereni da je maxi od 80 stopa najbolji izbor. Teško je uopće objasniti kako izgleda suradnja s Vittoriom, Giovannijem, Scottom, ljudima iz Persica… to je nešto poput prelaženja svih granica sintezom različitih iskustava, pristupa i zamisli. Čista inovativnost!’ poručuju iz projektne grupe brodogradilišta Nautor’s Swan.

Novi krstaš ClubSwan 80 finskog brodogradilišta Nautor’s Swan izvanredan je doprinos programu te ugledne kuće: tehnološki napredan, temeljito će promijeniti standarde jedrilica kategorije Maxi

Osim stručnjaka finskog brodogradilišta i dizajnera Juana Kouyoumdjiana (Persico Marine), nastajanju ClubSwana 80 pridonijeli su i Vittorio Volonté, kao manager projekta, Giovanni Belgrano, koji je bio zadužen za tehničke aspekte, Scott Ferguson, dizajner snasti, i kuća Nauta Design, čiji su arhitekti definirali interijere ovoga čudesnog broda.

Fotografije Nautors Swan

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above