Branislav Brizar: Stabilnost, ulaganje i napredak2 min

Rad i filozofija tvrtke ING-GRAD najbolje se može ogledati u sloganu ‘Gradimo budućnost, obnavljamo baštinu’. Jedna od vodećih građevinskih kompanija u Hrvatskoj može se pohvaliti širokim spektrom građevinskih radova, od obnove povijesnih zgrada i sakralne arhitekture do izgradnje modernih poslovnih i stambenih prostora

Kompaniju ING-GRAD d.o.o. utemeljio je 1985. godine u Zagrebu mr.sc. Branislav Brizar, dipl. oec., a koja je od 1991. na tržištu poznata pod današnjim nazivom. Pod njegovim vodstvom ING-GRAD se u svojem dugogodišnjem poslovanju istaknuo kao jedna od vodećih građevinskih kompanija u Hrvatskoj.

ING-GRAD SE MOŽE POHVALITI ŠIROKIM SPEKTROM GRAĐEVINSKIH RADOVA. ČIME SE SVE BAVITE?
ING-GRAD je prepoznatljiv po svojoj stabilnosti, konstantnom rastu te ujednačenom razvoju svih segmenata poduzeća. Rad i filozofija naše tvrtke najbolje se ogleda u sloganu ‘Gradimo budućnost, obnavljamo baštinu’. Tako se možemo pohvaliti širokim spektrom građevinskih radova, od obnove povijesnih zgrada i sakralne arhitekture do izgradnje modernih poslovnih i stambenih prostora te građevinskih radova iz područja energetike i izgradnje infrastrukture.

ŠTO JE KLJUČNA STAVKA VAŠEG POSLOVANJA?
Svoje poslovanje i način rada zasnivamo na integritetu, predanom radu i brizi za svakog klijenta. Smatramo da baš tim temeljnim vrijednostima dugujemo godine uspješne prisutnosti na tržištu građevinske industrije. Jedna od ključnih stavki našeg poslovanja od samih početaka jest stabilnost te rast i razvoj uz stalnu prilagodbu tržišnim uvjetima. Uz to, nastojimo konstantno ulagati u novu opremu, tehnologiju i zaposlenike, kojima osiguravamo konstantno učenje i usavršavanje, napredak unutar kompanije i ispunjenje njihovih potencijala.

NA KOJE STE PROJEKTE POSEBNO PONOSNI?
U više od tri desetljeća rada na vrlo zahtjevnim građevinskim pothvatima ING-GRAD je stekao iskustvo na raznovrsnim projektima. Ukupno smo radili na oko 200 građevinskih projekata iz različitih područja, od kojih bismo istaknuli rekonstrukciju crkve sv. Marka u Zagrebu, sanaciju i restauraciju Eufrazijeve bazilike u Poreču, izgradnju vjetroelektrane Zelengrad u Obrovcu te projekt proširenja postojećeg sustava za skladištenje sirove nafte na terminalu Omišalj. Iznimno smo ponosni i na svoj doprinos u obnovi grada Zagreba nakon potresa 22. ožujka 2020.

MOŽETE LI IZDVOJITI JOŠ NEKE PROJEKTE OBNOVE KULTURNE BAŠTINE NA KOJIMA STE RADILI?
U bogatom popisu obnovljenih ili potpuno nanovo izgrađenih objekata nemoguće je izdvojiti tek njih nekoliko. Radili smo sanaciju i rekonstrukciju spomeničke baštine iznimnog povijesnog i umjetničkog značaja na više od 80 projekata. Od novijeg datuma možemo istaknuti projekt rekonstrukcije Malog rimskog kazališta u Puli, čije se svečano otvorenje održalo u svibnju 2023. godine.

ŠTO PLANIRATE OSTVARITI U IDUĆIM GODINAMA?
U idućim godinama planiramo se dodatno fokusirati na zaposlenike, posebno mlade ljude, kojima želimo osigurati dobar posao i motivirati ih da ostanu u Hrvatskoj i da tu pronađu svoj karijerni put. Naime, svaki naš projekt započinje ljudima i zato smo posebno ponosni na predanost i znanja svih naših zaposlenika. Nažalost, situacija je danas takva da se smanjuje interes za obrtničkim zanimanjima te se sve manje ljudi odlučuje za upisivanje smjerova poput zidara, tesara, armirača, montera suhe gradnje i fasadera. Upravo zbog toga smo se odlučili za provođenje programa stipendije i plaćene prakse koja omogućuje mladom čovjeku stabilnost i sigurnost, koja je danas prijeko potrebna, a koja je ujedno i ulog u budućnost. Kad govorimo o idućim godinama, osim u zaposlenike, planiramo dodatno uložiti u tehnologije gradnje, mehanizaciju te digitalizaciju, što će omogućiti kvalitetniju optimizaciju poslovanja.

Fotografija Damil Kalogjera

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above