Nautičke igračke donose zabavu bez granica5 min
00:04:58
00:04:58

Bez obzira na to hoćete li ove ekstravagantne nautičke igračke za zabavu na vodi dodati na listu opreme svoje jahte, sigurni smo da će vas zainteresirati svojom tehnološkom naprednošću, ali i kreativnošću

Seabob

Vodeni skuter koji pokreće električni motor omogućit će vam zaron do 40 metara dubine i nezaboravnu zabavu s maksimalnom brzinom od 22 km/h. Dostupan u tri različita modela, dizajniran je po najvećim sigurnosnim standardima tako da i djeca mogu uživati u svim mogućnostima koje Seabob pruža.

nautička igračka seabob nautička igračka seabob

Brzi punjač osigurat će punjenje u kratkom roku od sat i pol vremena, nakon čega je Seabob ponovno spreman za korištenje. Zbog svojih karakteristika, u vrlo kratkom vremenu Seabob je postao prvi izbor za nezaobilaznu zabavu na moru te obavezna oprema svakog broda.

U-Boat Worx

NEMO su jedine privatne serijski proizvedene podmornice na svijetu. Lagane i kompaktne, jednostavne su za korištenje i idealno rješenje za jahte svih veličina.

nautičke igračke podmornice nemo nautičke igračke podmornice nemo

Oba modela, NEMO 1 i 2 imaju prepoznatljivi akrilni okrugli prozor U-Boat Worx, električni pogon na baterije, mnoštvo sigurnosnih sustava, klimatizaciju i certifikaciju svjetski poznatog klasifikacijskog društva DNV. Nakon preuzimanja svoje nautičke igračke NEMO, vlasnici mogu proći obuku za pilota u centru U-Boat Worxa Curaçao.

Manta 5

Hydrofoiler SL3 je rezultat beskompromisne potrage za preslikavanjem iskustva vožnje biciklom po tlu na more. Kad korisnik stane, SL3 će se spustiti dok se njegova šasija ne nađe na površini vode. Vozač pritom može ostati u sjedalu poluzaronjen. Kada poželi krenuti, treba samo pritisnuti gas ili papučicu.

manta 5 manta 5

Poput malog pomorskog aviončića, Hydrofoiler SL3 ima krila koja ga dižu iz vode, sve više s većom brzinom. Kombinacija ljudske snage i varijabilnog električnog pomoćnog motora omogućila je serijsku izradu ovakvog plovila, uz jednostavnu prilagodbu snage prema potrebi – za vožnju bez prestanka do 4,5 sata.

Chiliboats

Chiliboats je inovativan brend koji proizvodi vodeni bicikl visokih performansi i privlači pažnju gdje god se našao. Ovaj tihi, ekološki vodeni bicikl rezultat je više od 16 godina inovacija i uzastopnih poboljšanja.

nautičke igračke chiliboats

Dostupan je u tri modela (up, rec i tandem), a mogu ga lako koristiti svi, bez obzira na sposobnost i dob. Chiliboats nudi impresivno iskustvo kretanja vodom, a ako tražite zabavan način za stvaranje novih i uzbudljivih uspomena, Chiliboats avantura je baš stvorena za vas.

Flying Mantis

nautičke igračke Flying Mantis

Trimaran Flying Mantis je prva hibridna foil jedrilica na svijetu. Dobitnica nekoliko nagrada, proizvodi se u Velikoj Britaniji i sposobna je za plovidbu na dva načina – tradicionalno ili kao brzi foiling brod sa dva foila oblika slova T. Jedinstvena po tipu i performansama, dovoljno je jednostavna i za početnike.

Vrlo je lagana, građena je ručno, od karbona, i teži manje od 90 kg s punom opremom. Konfiguracija s tri dijela trupa jamac je stabilnosti, uz aerodinamičke i hidrodinamičke osobine dizajna, čak i u lošijim uvjetima ili u manje iskusnim rukama.

Simon Chrispin, vlasnik tvrtke, kaže da je želio stvoriti brzi brod koji nudi jednaku razinu uživanja bez obzira na iskustvo, a to je i stvorio – lijepo plovilo od modernih materijala koje će zabaviti i početnike i iskusne jedriličare. Vanjska oprema lako se skida za potrebe skladištenja, ali Flying Mantis može se transportirati i potpuno opremljen. Ova jedrilica definitivno plijeni pažnju i privlači poglede gdje god se nalazi.

Subwing

Subwing je zabava za djecu i odrasle, koja ne zahtijeva nikakav trening ili obuku, pa čak ni posebne vještine ili fizičku spremnost. Igračka oblika krila koju užetom pod vodom vuče motorni brod idealna je za sve koji žele upoznati podmorje promatrajući ga kroz masku ili izvoditi akrobatske kretnje pod morem. Tko zna, možda tako nabasate i na kakav davno potonuli brod i otkrijete gusarsko blago ili se upoznate sa znatiželjnim dupinom.

Nautičke igračke Subwing može vući bilo koji motorni brod, a na njega je moguće instalirati i GoPro kameru kojom ćete zabilježiti svoje podvodne avanture i kasnije ih podijeliti s prijateljima i obitelji. U jedno smo sigurni – sa Subwingom ćete upoznati podmorje na dosad neviđen način.

Wokart

nautičke igračke Wokart

Wokart je superlagani asimetrični katamaran s izvanbrodskim motorom, ali bolje ga je opisati kao go-kart za vodu. Motor je smješten centralno, ima 70 KS i jamči brzinu od 40 čvorova. Wokart ima pedale za ubrzavanje, podesiva sjedala, okretan je poput pravog go-karta i pritom ne gubi stabilnost, a ubrzava impresivno. Ukratko, nudi zabavu o kakvoj svaki ljubitelj brzine sanja.

Svaki je primjerak građen ručno, od najkvalitetnijih materijala, a zbog dizajna koji naglasak stavlja na čvrstoću mono-strukture odlikuje se izdržljivošću koja nadilazi standarde segmenta i industrije u nekoliko aspekata. Nautičke igračke Wokart stabilne su i sigurne u svakakvim uvjetima, gdje vozač cijelo vrijeme sjedi udobno jer centralno smješteni motor istovremeno služi kao amortizator udaraca pri poskakivanju.

Hammocraft

Hammocraft ima okvir od kvalitetnog aluminija i nehrđajućeg čelika, lako se montira i demontira, i pristaje na mnogo plovila. Okvir je dizajniran za nošenje do pet mreža za spavanje (ili izležavanje na suncu) i lako se instalira na daske za paddleboarding, riječne splavi, pa čak i na suhom – gdje god poželite.

nautičke igračke Hammoframe

Okvir je testiran na težinu do 545 kg (raspoređenih u četiri mreže), a iako se metalni okvir pri većim težinama savine, to je dio dizajna i nakon prestanka opterećenja okvir se vrati u prvotno stanje. Preporučena težina iznosi 363 kg (u sve četiri mreže). Konstrukcija se postavlja u svega pet minuta, jer se dijelovi spajaju pritiskom na konektore, a nakon korištenja se jednako lako rastavlja i sprema u veliku vreću za transport.

Platypus

nautičke igračke Platypus Craft

Platypus Craft je uistinu jedinstveno plovilo sposobno za kretanje površinom vode i ispod nje. Kreće se brzinom do 20 čvorova, ima nosivost do četiri putnika i pilota, a pod vodom se može kretati nekoliko sati. Prvo plovilo takve vrste unosi inovaciju čak i u prilično zanimljiv segment tržišta kao što je ovaj.

Središnji dio trupa Platypusa sposoban je za zaron, digitalni periskop omogućava pilotu nadzor stanja nad površinom, uz poseban sustav za disanje pod vodom. Platypus predstavlja savršen spoj tendera i nautičke igračke, jer je sposoban i za prijevoz putnika od obale do jahte i za zabavno istraživanje podmorja.

Tekst Ivana Nedoklan
Fotografije & video U-Boat, Seabob, Manta, Chiliboats, Flying Mantis, Subwing, Wokart, Hammocraft & Platypus 

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above