Leteće daske za surfanje2 min
00:00:41
00:00:41

Zamislite plovilo koje leti nad vodom zadivljujućom brzinom pritom se ne oslanjajući na vjetar ni valove – dajući vam ipak slobodu kretanja

FLITEBOARD
Fliteboard sjedinjuje djelotvornost uzgonskih krila, najnovije u svijetu električnog pogona i tehnologije baterija suvremene generacije… a sve to upakirano u inovativan sustav iz najkvalitetnijih materijala. Ova besprijekorno poslušna električna daska za surfanje kojom se lako upravlja i ima autonomiju do 30 kilometara. Linija obuhvaća tri modela, usklađena s tjelesnom težinom i potrebama raznih korisnika, a raznolikom završnom obradom i podešavanjem konfiguracije krila, ova se daska može individualizirati na 208 načina!

Flite Board

Izrađuje se od prešanog karbona s ciljem maksimalne krutosti i otpornosti, s jednim punjenjem baterija omogućuje kretanje nad vodom od 80 minuta (korisniku težine oko 80 kg), njezinim pogonskim sustavom eFoil upravlja se elektroničkim sklopom Flite Controller – vodonepropusnim, dakako – s tim što modularna građa omogućuje jednostavan prijevoz, sklapanje i prilagodbu osobnim preferencijama.

Pročitajte: Vodene igračke 21. stoljeća

Pročitajte: Morska igračka Lampuga

LIFTFOIL
Osjećaj lebdenja dok surfate na vodi dobiva sasvim novu dimenziju s daskama LiftFoil. Modeli su opremljeni električnim motorom te vam omogućuju da kombinirate klasično surfanje najnovije tehnologije s brzinom do 45 km/h. Krilca su izrađena od karbonskih vlakana, što znači da su visoke čvrstoće i otporna na udarce, ali i dalje vrlo lagana.

This is photo of a eletric surfboard Liftfoil

Kontroliran bežičnim ručnim kontrolerom, LiftFoil vam omogućuje vožnju do dva sata uz dvosatno punjenje. Novi e3 model dolazi u četiri različite veličine: 4’2 Pro, 4’9 Sport, 5’4 Cruiser i 5’9 Explorer.

PLURATO
Plurato Sailfin je prva hrvatska električna hidrokrilna (efoil) daska koja se u potpunosti razvija, proizvodi i sastavlja u Splitu. Zasniva se na foiling tehnologiji, a prepoznatljiva je po tome što vozači lebde iznad mora, zahvaljujući podvodnom krilu koje stvara uzgon i smanjuje otpor kretanja kroz more. Sailfin pogoni vrlo tih električni motor brzine do 35 km/h i namijenjen je vožnji po morima, jezerima i rijekama.

Ovo je fotografija Plurato Sailfin, leteća daska

Kod dizajniranja se vodilo računa o upravljivosti daske, tako da bez ikakvih problema njome mogu upravljati i početnici, a preporuka je da prva vožnja bude na prsima zbog upoznavanja samog načina upravljanja daske. Daskom se upravlja preko bežičnog daljinskog upravljača, a pravo foil iskustvo se može iskusiti već nakon nekoliko minuta vožnje. Ono što ovu dasku čini drugačijom od klasičnih surf daski su hidrokrila pa se daska izdiže iznad razine površine mora što rezultira osjećajem letenja.

Fotografije Fliteboard, Plurato & LiftFoil

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above