Mamula Island hotel svoja vrata otvara ovog proljeća3 min

Ljubitelje arhitekture, prirode, wellnesa i kulture ovog proljeća i ljeta privući će otok i hotel smješten u pažljivo restauriranoj tvrđavi iz 19. stoljeća u Crnoj Gori

Tvrđava iz 19. stoljeća i otok Mamula u blizini Herceg Novog u Crnoj Gori, tijekom travnja, otvorit će vrata prvim gostima kao sofisticirani Mamula Island hotel s pet zvjezdica. Nekada napušten otok sa starom tvrđavom pretvoren je pažljivom renovacijom u hotel i SPA jedinstvenog arhitektonskog dizajna i modernog interijera.

mamula island hotel crna gora

Svojim gostima nudi profinjeno iskustvo i boravak u svijetu udaljenom od svakodnevice. Kao dio UNESCO-ove svjetske baštine, Mamula Island hotel ujedinjuje kulturu, gostoprimstvo i prirodu kako bi osvijetlili najbolje dijelove života – dijelove koji vas povezuju s onim što volite.

Na udaljenosti od oko sat vremena od Dubrovnika, tvrđava Mamula iz 19. stoljeća jednostavna, ali elegantna utvrda, koja gotovo dva stoljeća ponosno čuva ulaz u Boku Kotorsku, pretvorena je u decentan ambijent hotela Mamula Island. To je mjesto autentičnog duha, bogate kulturno-povijesne baštine i nesvakidašnje prirodne ljepote.

U hotelu je na raspolaganju 26 soba, šest apartmana, holistički SPA, wellbeing sadržaji poput bazena, sala za masažu, teretane, staze za trčanje, kao i tri restorana i četiri bara. Hotel ima uređenu plažu i mjesto za sunčanje nad južnim stijenama, a posebno mjesto rezervirano je za povijesno-memorijalnu galeriju koja pruža osvrt na bogatu povijest ove lokacije.

‘Mamula Island je projekt koji utjelovljuje jednu izuzetnu viziju i velik rad koji smo uložili kako bismo tvrđavu bogate prošlosti otrgnuli od zaborava. Uz puno poštovanje kulturnog i povijesnog naslijeđa, stvorili smo jedan zaista poseban ambijent koji predstavlja novitet u okviru hotelske ponude u regiji, kao jedinstvena destinacija na jadranskoj obali. Nestrpljivo očekujemo naše prve goste kojima ćemo pružiti individualizirano iskustvo, bilo da je u pitanju kraći ili duži boravak, održavanje seminara, intimne proslave ili neke veće ceremonije’, izjavio je g. Henning A. Schaub, generalni menadžer hotela Mamula Island.

mamula island hotel crna gora pogled iz hotelske sobe mamula hotela

Hotel, SPA, restorani i memorijalna galerija bit će otvoreni i za lokalne posjetitelje. Izuzetna gastronomska ponuda je sastavni dio koncepta ovog sofisticiranog butik hotela. Pored toga, u suradnji sa širom kulturnom zajednicom i uz sudjelovanje lokalnih i svjetski poznatih umjetnika, gosti će imati priliku uživati u čitavom nizu kulturnih i umjetničkih događanja tijekom godine.

Otok Mamula je smješten na samom ulazu u Bokokotorski zaljev koji je dio Svjetske baštine UNESCO u Crnoj Gori. Rafinirani butik hotel je nastao na mjestu austrougarske tvrđave, izgrađene prije 170 godina. Rekonstrukcija i transformacija ovog lokaliteta realizirana je u skladu sa najvišim svjetskim standardima, u potpunosti čuvajući arhitektonsku autentičnost i kulturno-povijesno nasljeđe tvrđave i otoka.

Posebna pažnja je posvećena i očuvanju prirodnog ambijenta otoka. Ova oaza gostoprimstva svakako će postaviti novu zastavicu Crne Gore na mapi svjetskih turističkih destinacija.

Fotografije Mamula Island & Mark Anthony Fox

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above