Hotel Ikador: Savršen bijeg u Dolcevita stilu

5 MINUTES READ
00:00:52

Ikador je jedini svjetski hotel koji ima Riva Lounge i Riva Privee, a namijenjen je gostima koji žele pravi hedonistički odmor, vrhunsku uslugu i jedinstveno iskustvo, za koje vam je na raspolaganju Aquariva Super kojom možete obići najljepše kutke Kvarnera

Opatijska rivijera ima poseban status na hrvatskoj obali. Arhitektura, atmosfera, brojni vrhunski restorani i hoteli zaslužni su za status ‘kraljice luksuznog turizma’ još od 1844. godine, kada je uživala status jednog od dva lječilišta Austro-Ugarske Monarhije. Europska aristokracija, glumci, nobelovci, književnici i kompozitori dugi su niz godina ovdje provodili nezaboravne trenutke.

Partnerstvo s Rivom

A upravo je u Iki, na najljepšem dijelu rivijere, tek nekoliko koraka od vile u kojoj je slavni skladatelj Giacomo Puccini crpio inspiraciju gledajući u beskrajno modro ‘platno’ Kvarnerskog zaljeva i obližnje otoke, smješten luksuzni boutique hotel Ikador, namijenjen onima koji žele pravi hedonistički odmor i potpuno opuštanje u elegantnom prostoru, beskompromisnoj raskoši i vrhunskoj usluzi.

Luksuzni hotel Opatija
Na palubi Aquarive možete doživjeti pravo luksuzno iskustvo, kako zbog broda, tako i zbog sjajnog okruženja Ikadora

Prilikom otvaranja već smo pisali o ovom sjajnom zdanju, a ove godine smo provjerili kako izgleda najbolje što gosti Ikadora mogu uživati, a to je plovidba Kvarnerom na palubi, u najmanju ruku, sjajne Aquariva Super.

Hotel Ikador Riva Experience 01
Ikador je ekskluzivan partner s legendarnim talijanskim brendom

Prije toga vrijedi ponoviti da Ikador ima devet luksuznih soba i sedam suiteova, među kojima je i predsjednički suite, a kako ističe direktor Vedran Tršić, hotel je Opatijsku rivijeru otvorio sasvim novim gostima. ‘Ikador je od samih početaka orijentiran na personaliziranu uslugu. Naša definicija luksuza leži upravo u tom individualnom pristupu za koji se brinu svi djelatnici hotela, a najviše naš Maestro, koji za svakog gosta kroji ‘tailor made’ iskustvo. Naš hotel je ekskluzivan partner s legendarnim brendom Riva i kao jedini u svijetu ima Riva Lounge i Riva Privee (privatni chef’s table u sklopu restorana Nobilion), a tu je i naša Riva Aquariva koja gostima pruža ‘bijeg’ na iskonski čiste i neistražene dijelove obližnjih otoka u pravom Dolcevita stilu. Isto tako, nautičari koji su vlasnici Rive ili bilo kojeg drugog brenda iz grupacije Ferretti imaju posebne pogodnosti. Naša publika je ovdje doživjela jako lijepa iskustva i postala pravi ambasador hotela, ali i cijele destinacije. O našem pristupu gostu i luksuzu govori i činjenica da smo našem Ikalia SPA centru posvetili cijeli treći kat’, istaknuo je Vedran Tršić.

Riva Lounge Opatija

Riva Privee Croatia
Riva Lounge i Riva Privee svjetski su ekskluziv Ikadora

Restaurant Nobilion i Möet & Chandon Privilege Club

U Ikadoru se nalazi se restoran Nobilion koji nudi opuštenu fine dining kulturu, do koje zahvaljujući malom pontonu ispred hotela možete i doploviti. Mladi i perspektivni chef kuhinje Dino Knežević koristi vrhunske lokalne namirnice i pomno njeguje okuse izvornog Mediterana, a mogućnost da kuha samo za vas gosti često koriste te se nerijetko zajedno s njim upute i na riječku tržnicu.

Važno je naglasiti da je hotel Ikador, osim što je član asocijacije ‘Leading Hotels of the World’, postao i ekskluzivan član čuvenog Möet & Chandon Privilege Cluba, jedinog takvog hotela u Hrvatskoj i drugog u svijetu, pa će gosti od sada imati priliku uživati u rijetkim i probranim etiketama iz grupacije Möet Hennessy.

Ikador restaurant Nobilion
Restoran Nobilion vrlo je brzo postao tražena destinacija za fine dining

U Ikadoru kažu kako mijenjaju iskustvo destinacije, a mi bismo zaključili kako su pronašli pravu formulu za kombiniranje najboljeg što nudi kopneni i morski turizam protkan luksuzom gdje god da se okrenete

Champagne in bar
Ikador je član ekskluzivnog Möet & Chandon Privilege Cluba

U sklopu hotela nalazi se i Edgar Cigar bar koji gostima Nobiliona nudi i impresivnu selekciju svjetski poznatih cigara i cigarilosa, koju će vam iskusan tim znati spariti s najfinijom čokoladom i vrhunskim destilatima, poput konjaka Hennessy Paradis i Richard. Da se poslužimo Puccinijevom terminologijom, Ikador je prava opera luksuznog odmora.

Uživanje u remek-djelu talijanske brodogradnje

Mi smo svoju pažnju posvetili ‘najslađem’ detalju koji krasi Ikador, a to je mogućnost da po Kvarneru zaplovite sjajnom Aquarivom. U društvu hotelskog skipera koji nam je pričao o iskustvima s gostima koji uživaju na brodu, prvo smo zaplovili uz Opatijsku rivijeru, što je najkraći izlet koji se nudi gostima, a ‘đir’ do Voloskog i nazad traje oko sat vremena.

Potom smo se zaputili na sjeverne obale Cresa gdje smo pokraj rta Tarej uživali u fotografiranju u zelenoj lagunici karipskog karaktera, a prema riječima skipera, gosti najviše uživaju u posjetima ‘divljim’ uvalama dostupnim samo brodom. Cres je za to idealan, u slučaju dužeg izleta zaputit će se do južnih obala ovog otoka posjećujući osamljene uvalice ili čuvenu plažu podno Lubenica, a gosti za objed najčešće biraju Valun poznat po vrsnoj gastro-ponudi.

Day cruiser in Croatia

Riva Aquariva From Above

Italian Boat Cruising in Croatia
Savršena kombinacija – Riva i tirkizne boje lagune na otoku Cresu

Veliki raspon dostupnih odredišta određuju i performanse luksuznog brodića koji bez problema dostiže putnih 30 čvorova, uz maksimalnu brzinu od 40 čvorova. Uvijek je simpatično kada malena Riva ‘prešalta’ brzinu te se propeleri zavrte značajno brže prilikom prelaska iz deplasmanskog režima u glisiranje.

Na brodu vam je dostupna i tenda za zaštitu od sunca, maleni WC u potpalublju i lijepo sunčalište na krmi, pa vam za uživanje u moru na tom remek-djelu talijanske brodogradnje neće ništa nedostajati. U Ikadoru kažu kako mijenjaju iskustvo destinacije, a mi bismo zaključili kako su pronašli pravu formulu za kombiniranje najboljeg što nudi kopneni i morski turizam protkan luksuzom gdje god da se okrenete.

Tekst Darko Šupuk & Hrvoje Bulešić

Fotografije Darko Šupuk, Mateo Ostojić & Ikador

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
elektricni sklopivi bicikli Jahting

Najbolji električni bicikli i romobili za brodove

Sklopivi i ekološki orijentirani e-bicikli i e-romobili vrlo su popularni kod onih koji vole krstariti obalom. Mnogi vlasnici brodova rado ih imaju jer predstavljaju jednostavan …

falkensteiner resort ounta skala Hoteli

Falkensteiner Resort Punta Skala slavi život

Razmazite se na obali Zadra uz kristalno čisto more te očaravajući pogled na dalmatinske otoke i Velebit Smješten na poluotoku koji oduzima dah, Falkensteiner Resort …

luksuzne vile na obali dalmacija hrvatska Hrvatska

Luksuzne vile na obali

Duž naše obale i u unutrašnjosti od Istre do Dalmacije, postoji čitav niz nevjerojatnih vila čija arhitektura, inovativnost i kreativnost nemaju kraja S više od …

porto montenegro marina za superjahte Putovanja

Porto Montenegro najavio izuzetan ljetni kalendar događanja

Porto Montenegro i ove godine bit će mjesto održavanja više od 60 događanja, od početka lipnja pa do kraja rujna, pružajući gostima mogućnost uživanja u …

Luksuz

U Splitu otvoren Move Moto

Dobra vijest za sve ljubitelje vrhunskih motocikala i skutera. Naime, u Splitu na adresi Poljička cesta 26, otvoren je novi prodajni servisni centar Move Moto …

privatni lioqa resort s marinom Hrvatska

Luksuzni LIOQA resort sa marinom

Luksuzni LIOQA Resort s pet zvjezdica privatno je naselje sa zaštićenom ogradom i osiguranjem, gdje je vrhunski obučeno osoblje na usluzi u svakome trenutku ‘LIOQA …

elektricni sklopivi bicikli Jahting

Najbolji električni bicikli i romobili za brodove

Sklopivi i ekološki orijentirani e-bicikli i e-romobili vrlo su popularni kod onih koji vole krstariti obalom. Mnogi vlasnici brodova rado ih imaju jer predstavljaju jednostavan …

Jahting

ClubSwan 80 MY Song porinut u La Speziji

Dugačak 80 stopa, ClubSwan 80 dokazuje sposobnost Nautor’s Swan da ponudi niz modela koje se temelje na stilu, brzini, inovacije, tehnologije i konkurentnog jedrenja Nautor’s …

wallytender43 X Testovi

wallytender43 (X) na testu: Simbol stila

Nikad popularnija klasa dnevnih cruisera danas doživljava svoj procvat u svjetskim razmjerima, a mi smo imali priliku isprobati – original. Novi wallytender43 baštini sve najbolje …

Jahting

Upoznajte Frey, prvi hrvatski brend koji uređuje superjahte

Frey je brend koji svojom jedinstvenom uslugom kreira proizvode za prestižne jahte i superjahte u Hrvatskoj 16 godina strastvene manufakture i originalnih ideja Priča ovog …

gradić jelsa na otoku hvaru Destinacije

Jelsa: Hvarski sklad plavog i zelenog

Slikovita Jelsa na sjevernoj strani otoka Hvara pravi je magnet za nautičare zbog fascinantne vinske povijesti, tirkiznih uvala i otočnog načina života Jelsa, očaravajući gradić …

Hoteli

Radisson Blu Split: Jadranska oaza koja pruža baš sve

Uronite u opuštajuću atmosferu Radisson Blu Resort & Spa Split i iznenadite se njegovom čarobnom energijom Uzduž jadranske obale, sve je više hotela najviše kategorije …

Scroll to Top