Čarolija dragog kamenja2 min

Svaki sat Rolex rezultat je izvrsnosti i strasti koja se prenosi s generacije na generaciju. Poseban simbol elegancije i prestiža predstavljaju satovi ukrašeni dragim kamenjem

Satovi Rolex osmišljeni su da traju zahvaljujući posvećenim urarima, dizajnerima i inženjerima čija su stručnost i znanje umetnuti u svaki primjerak Rolex sata. Predstavljamo vam drago kamenje koje odabire Rolex za ukrašavanje satova optočenih dijamantima s nenadmašivim prestižom.

GEMOLOGIJA I POSTAVLJANJE DRAGULJA
Gemologija i postavljanje dragulja dvije su discipline koje omogućuju da Rolex satovi budu obogaćeni dijamantima, safirima i drugim dragim kamenjem. Stroga kontrola kvalitete dragog kamenja, nizom specijalističkih metoda, osigurava da modeli s draguljima zasjaju iznimnim intenzitetom.

Ovo je fotografija zlatnog Rolex sata s dragim kamenjem dijamantni satovi

IZUZETNO DRAGO KAMENJE
Rolex koristi samo najfinije drago kamenje za ukrašavanje svojih satova: dijamante, rubine, safire i smaragde. Kriteriji i protokol za odabir ovih dragulja, koji su uvijek prirodno kamenje, iznimno su zahtjevni. Interni odjel za gemologiju detaljno pregledava svaki dragi kamen, čime se osigurava stroga usklađenost sa specifikacijama koje je definirala tvrtka. Kako bi jamčili kvalitetu dragog kamenja, Rolex gemolozi, osim vlastita znanja, imaju na raspolaganju niz sofisticiranih alata za analizu koji su ponekad razvijeni posebno za Rolex.

JASNOĆA I BOJA
Što se tiče jasnoće, Rolex odabire samo najprozirnije prirodno drago kamenje prema najvišim standardima. Za dijamante se prihvaća samo IF (Internally Flawless) kamenje – ono u najvišoj kategoriji ljestvica za ocjenjivanje koje se općenito koristi u gemologiji. Boja dragog kamena uvijek se procjenjuje golim okom. U svojoj procjeni, gemolozi uspoređuju drago kamenje s certificiranim glavnim kamenjem. Dijamanti moraju spadati u kategorije D do G – najviše ocjene – na ljestvici boja Gemološkog instituta Amerike. S dragim kamenjem u boji – rubinima, safirima i smaragdima – Rolex vodi računa o tome da svi kamenčići na satu imaju istu nijansu. Taj je zahtjev ispunjen dugotrajnim postupkom sortiranja koji se provodi ručno, kamen po kamen, u radionicama tvrtke Rolex.

Ovo je fotografija sata Rolex s dragima kamenjem

UMJETNOST POSTAVLJANJA DRAGULJA
Nakon što ga odobre gemolozi, drago kamenje povjerava se postavljačima dragulja. Pokretima preciznim poput urara, svaki kamen, jedan po jedan, stavljaju u satove. Njihov je zanat višestruk. Vještina postavljanja dragulja pokazuje se u njihovoj sposobnosti odabiranja odgovarajućeg alata, pronalaska pravog kuta i primjene prave količine sile. Završni lak polira sićušnu metalnu podlogu i naglašava intenzivno svjetlucanje kamena. Ovaj se korak ponavlja do gotovo 3000 puta na određenim brojčanicima koji su optočeni dijamantima.
Istražite uzbudljiv svijet Rolex satova u butiku Mamić 1970 u Ulici Frane Petrića 7 u Zagrebu.

Fotografije Rolex

 

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above