Rolex satovi: Nova generacija najpoznatijih modela4 min

Rolex otkriva svoje najnovije kreacije: satove koji obasjavaju svjetlo optimizma i inovacija u svijetu urarstva

U svojoj neprestanoj potrazi za izvrsnošću, Rolex poboljšava estetiku i tehnologiju svojih prepoznatljivih satova. Oni su poziv za pomicanje granica, za postizanje ‘još više’. Uz, kao i uvijek, isto obećanje izvanredne kvalitete zahvaljujući potpunom, internom majstorstvu u izradi satova.

Oyster Perpetual Air-King – Nebo je granica

Odajući počast istraživačima neba, Air-King slavi pionire zrakoplovstva i poziva nositelje sata da preuzmu zapovjedništvo nad svojom sudbinom. Ovaj novi sat ima potpuno redizajnirano kućište sa štitnikom za krunicu i ravnim stranama poput većine modela kategorije Professional. Proporcije narukvice Oyster također su promijenjene, a posebno je proširen središnji članak.

Rolex Oyster Perpetual Air-King

Ovaj model prvi je put opremljen sigurnosnom kopčom Oysterlock. Prikaz sata također je osvježen i savršeno je izbalansiran zahvaljujući dodavanju ‘0’ prije ‘5’ na ljestvici minuta. Svaki petominutni interval je, dakle, sada označen s dvije znamenke. Nova generacija modela Air-King koristi optimizirani prikaz Chromalight, koji jamči maksimalnu čitljivost u mračnim uvjetima, i opremljena je kalibrom 3230, mehanizmom koji je preteča urarske tehnologije, koji omogućuje prikaz sati, minuta i sekundi.

Oyster Perpetual GMT-Master II – Hvatajući nove obzore

GMT-Master stvoren je za avanturu u zraku. Sada je sat koji je izbor svih putnika, povezujući ljude izvan vremenskih zona. Na novoj, neočekivanoj verziji modela Oyster Perpetual GMT-Master II krunica i štitnik krunice na kućištu na lijevoj su strani, dok su otvor za datum i leća Cyclops također pomaknuti i nalaze se na 9 sati. To je zahtijevalo promjenu postupka testiranja preciznosti za neke od završnih kontrola provedenih u sklopu certifikacije Superlative Chronometer.

Rolex Oyster Perpetual Gmt-Master II

Izrađen u čeliku Oystersteel i opremljen narukvicom Oyster, ovaj sat ima dvobojni monoblok umetak prstena Cerachrom u zelenoj i crnoj keramici – uparivanje boja koje nikad prije nije bilo viđeno na ovom modelu. Nova verzija GMT-Master II opremljena je kalibrom 3285, mehanizmom koji je preteča urarske tehnologije, koji mu omogućuje prikaz sati, minuta, sekundi i datuma, kao i dodatnu vremensku zonu u 24-satnom formatu.

Oyster Perpetual Day-Date 40 – Najodvažniji smjer

Day-Date je oduvijek predstavljao prestiž i inovativnost. Izrađen isključivo u plemenitim metalima, bio je to prvi kalendarski ručni sat koji je, osim datuma, označavao dan u tjednu u cijelosti napisan u prozorčiću na brojčaniku. Rolex predstavlja Oyster Perpetual Day-Date 40 u 950 platini koji je lako prepoznatljiv zahvaljujući ledeno plavom brojčaniku, ali prvi put s rebrastim prstenom.

Rolex Oyster Perpetual Day-Date 40

Ova upečatljiva komponenta do sada je bila izrađena samo u 18-karatnom zlatu, sada postoji u najprestižnijem dostupnom metalu. Proizvodnja nazubljenog savršenog oblika i blistavih površina u platini bio je tehnički podvig koji je brend uspio realizirati zahvaljujući svojoj izvanrednoj stručnosti. Nova verzija Day-Date 40 opremljena je kalibrom 3255, mehanizmom koji je preteča urarske tehnologije, koji mu omogućuje prikaz sati, minuta, sekundi, dana i datuma.

Oyster Perpetual Yacht-Master 42 – Sjajući novim sjajem

Novi dragulj sjaji na površini mora: Yacht-Master 42 prvi put je dostupan u žutom zlatu. Nova verzija, koja, kao i originalni model, uključuje dvosmjerni rotirajući prsten i umetak Cerachrom s povišenom gradacijom, kao i inovativnu narukvicu Oysterflex, koristi se optimiziranim prikazom Chromalight. Oznake sata i kazaljke ispunjene su ili premazane novim luminiscentnim materijalom, ekskluzivnim za Rolex, koji jamči dugotrajniji intenzivan sjaj.

Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master 42

Na dnevnom svjetlu ovi elementi zaslona također imaju svjetliju bijelu nijansu. Nova verzija Yacht-Master 42 opremljena je kalibrom 3235, mehanizmom koji je preteča urarske tehnologije, što mu omogućuje prikaz sati, minuta, sekundi i datuma.

Oyster Perpetual Yacht-Master 40 – Hvatajući svjetlo

Tamo gdje se nebo susreće s oceanom i sunce izlazi iznad vode, zrak je na trenutak prožet bojom. Novi Yacht-Master 40 koristi ove prolazne trenutke kako biste im se mogli diviti na zapešću. Prsten, ukrašen dijamantima i safirima u tonovima plave, srebrne i ružičaste, inspiriran je polarnom svjetlošću i sjajem zore. Izrađen u 18-karatnom bijelom zlatu, koji se prvi put pojavljuje na ovom modelu, novi Yacht-Master 40 ima rotirajući prsten s dragim kamenjem izrezanim u obliku trapeza.

Rolex Oyster Perpetual Yacht-Master 40

Ružičasti safir, svjetloplavi safir, dijamant, ljubičasti safir i tamnoplavi safir donosi skladan niz koji se ponavlja osam puta. Ovaj dizajn prstenu donosi jedinstven sjaj koji je dodatno pojačan trokutastim dijamantom na 12 sati. Kućište blista s 46 dijamanata briljantnog reza od lugsa (nogica kućišta) do štitnika krune. Ova nova verzija Yacht-Master 40 s dragim kamenjem opremljena je kalibrom 3235, mehanizmom koji je preteča urarske tehnologije, koji mu omogućuje prikaz sati, minuta, sekundi i datuma.

Oyster Perpetual Datejust 31 – Klasik, na novi način

Prskanje boje. Poetsko svjetlucanje. Osjećaj obnove. Brojčanici koji ukrašavaju novi Datejust 31 pršte svježom energijom i puni su obećanja. Rolex predstavlja tri nove verzije modela Datejust 31 s upečatljivim brojčanicima s cvjetnim motivima. Podsjećajući na divlje ljetne livade, dizajn se sastoji od 24 cvijeta koji se jasno razlikuju jedan od drugog zahvaljujući svojim završnim obradama – s efektom sunčevih zraka, mat ili zrnatim. Svaki od cvjetova iznutra osvijetljen je dijamantom postavljenim u sredini.

Rolex Oyster Perpetual Datejust 31

Brojčanik s cvjetnim motivom je azzurro plavi na prvom novom satu u bijeloj Rolesor verziji, koja kombinira čelik Oystersteel i bijelo zlato, s rebrastim prstenom. Na drugom satu, izrađenom u 18-karatnom žutom zlatu, u maslinasto zelenoj boji, a na trećem, u verziji Everose Rolesor, koji kombinira čelik Oystersteel i Everose zlato, u srebrnoj je boji. Na drugom i trećem satu prsten je optočen s 46 dijamanata briljantnog reza, a opremljeni su narukvicom President i narukvicom Jubilee. Nove verzije Datejust 31 opremljene su kalibrom 2236, mehanizmom koji je preteča urarske tehnologije, koji mu omogućuje prikaz sati, minuta, sekundi i datuma.

Istražite čaroban svijet Rolex satova u butiku Mamić 1970 u centru Zagreba, u Ulici Frane Petrića 7.

Fotografije Rolex

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above