Novi Tudor modeli za 2024. godinu3 min
00:01:00
00:01:00

TUDOR, švicarska marka satova bogate povijesti i inovativnog duha, predstavlja dva nova modela koji oduševljavaju funkcionalnostima i dizajnom: Black Bay 58 GMT i Pelagos FXD Chrono ‘Cycling Edition’

Black Bay 58 GMT

Tudor Black Bay 58 GMT

TUDOR predstavlja dodatni model liniji Black Bay, Black Bay 58 GMT. Ovaj potpuno novi model evocira eru kada je novina jet-settinga u različitim vremenskim zonama bila usklađena s glamuroznim i elegantnim stilom. Opremljen je novim TUDOR GMT manufakturnim kalibrom srednje veličine, uparenim s toplim nijansama tamnocrvene, crne te pozlate na prstenu.

Univerzalno privlačno kućište Black Bay 58 postalo je posjetnica modela, a sada dolazi u GMT obliku. Black Bay 58 je dobio ime po godini u kojoj je predstavljen prvi TUDOR ronilački sat vodootporan do 200 metara, referenca 7924, nazvan ‘Big Crown’. Između ostalih estetskih aluzija na ovaj slavni povijesni sat, ovaj model ima kućište promjera 39 mm, u skladu s karakterističnim proporcijama 1950-ih.

Sat savršeno odgovara GMT funkciji, a uz Black Bay 58 GMT, ultimativna funkcija jet-settera dolazi s daškom elegancije iz sredine stoljeća. Prsten je tamnocrvene i crne boje s pozlaćenom 24-satnom skalom, u skladu s općim jezikom dizajna linije Black Bay.

Dizajn podsjeća na vrijeme kada su se prvi put izrađivali TUDOR ronilački satovi, a mlazni zrakoplovi kretali kroz vremenske zone i prevozili putnike na odredišta o kojima su mogli samo sanjati, brže nego ikad prije.

Završni pozlaćeni detalji primijenjeni su na oznake sati, kazaljke i oznake sati dvobojnog prstena. Još jedan omiljeni detalj koji je ostao na Black Bay 58 GMT je navojna krunica koja nosi logo TUDOR ruže u reljefu.

Pelagos FXD Chrono ‘Cycling Edition’

Posebno dizajniran za vozače TUDOR Pro Cycling Teama, TUDOR je predstavio potpuno novi model Pelagos FXD: kronograf s temom biciklizma napravljen s lakoćom i funkcionalnošću na umu. Ovaj sat odražava odvažni duh tima koji se natječe u nekim od najizazovnijih biciklističkih utrka diljem svijeta, uključujući, od 2024., utrku Giro d’Italia.

Sat dizajniran za profesionalni biciklizam treba izdržati ekstremne zahtjeve sporta dok ga vozač može jednostavno kontrolirati. Najbrži bicikli izrađeni su od karbonskih vlakana i zato se TUDOR odlučio za kućište novog kronografa od karbonskog kompozita. Implementacija elemenata od titana čini sat nužno robusnim jer će se sigurno suočiti s nepredvidivim uvjetima vožnje.

Skala kronografa ‘omotana’ je oko brojčanika u spiralu, omogućujući da se prosječne brzine kojima biciklisti rutinski voze očitavaju na prvi pogled. Mat crni brojčanik s crvenim detaljima stavlja čitljivost na prvo mjesto i podsjeća na boje TUDOR Pro Cycling Teama.

Tudor Pelagos FXD Chrono 'Cycling Edition'

Karakteristični četvrtasti satovi i kazaljke ‘Snowflake’, koje je šezdesetih godina dizajnirao TUDOR kako bi ponudili veće svjetleće površine i tako poboljšali čitljivost, izrađeni su od luminiscentnog keramičkog kompozita za optimalnu čitljivost u izazovnim uvjetima.

Na obodu brojčanika se nalazi re-kalibrirana tahimetrijska skala, čiji se unutarnji prsten fokusira na brzine biciklista. Sat krasi jednodijelni remen promjera 22 mm od čvrste, crne žakard tkanine, jedan od TUDOR-ovih zaštitnih znakova, i tradicionalna kopča – savršeno za vrijeme na biciklu.

In-house kalibar MT5813, koji pokreće Pelagos FXD Chrono, prikazuje sate, minute, sekunde, kronograf i funkcije datuma. Također ima završnu mat obradu tipičnu za TUDOR manufakturni kalibar i prepoznatljiv monoblok rotor od volframa. Sa 70-satnom rezervom snage ‘otpornom na vikend’ i silikonskom balansnom oprugom.

Manufakturni kronograf kalibar MT5813 certificiran je od strane Švicarskog službenog instituta za testiranje kronometra (COSC). Izveden iz manufakturnog kalibra Breitling 01 kronografa, s visoko preciznim regulacijskim organom koji je razvio TUDOR i ekskluzivnim završnim obradama, ovaj je mehanizam rezultat dugoročne suradnje između dva brenda.

Istražite čaroban svijet TUDOR satova u butiku Mamić 1970 u centru Zagreba u Ulici Frane Petrića 7.

Fotografije & video Tudor

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above