Daniel Benussi: Nova dimenzija hedonističkog iskustva2 min

Nakon Jaguara i Land Rovera, Auto Benussi okreće se prodaji rijetkih vozila i luksuznih brendova, poput Aston Martina, Bentleyja i Ferrarija. Novi odjel tvrtke bavit će se najboljima od najboljih u svijetu automobila

Na ulasku vas dočekuje Jaguar F-type u britanskoj trkaćoj zelenoj boji, preko puta njega nalazi se legendarni Range Rover u crnoj boji, koja dodatno ističe njegove elegantne proporcije. Silazak u garažu nudi praznik za oči svakog ‘petrolheada’. Aston Martin DBX, Bentley Continental GT i Ferrari 488 GTB. Ovaj ‘tris’ asova početak je nove priče Auto Benussija, vizije koja se u glavi vlasnika Daniela Benussija rađala posljednjih godinu dana. Novi odjel tvrtke koji će se baviti najboljima od najboljih u svijetu automobila.

auto benussi luksuzni segment automobila

‘Od 2016. s Jaguarom i Land Roverom radimo u premium segmentu vozila. Kroz iskustva u ovih proteklih nekoliko godina shvatili smo da naši kupci u svojim garažama imaju nekoliko primjeraka. Uz Jaguar i Land Rover SUV-ove, posebno Range Rover i Defender, koji su definirali čitavu ovu kategoriju, dobivali smo upite i za neke ekskluzivnije automobile. Kako hrvatsko tržište dosad nije imalo ponudu takvih modela, Auto Benussi se odlučio na iskorak prema ultra luksuznom segmentu kroz brendove poput Aston Martina, Bentleyja, Lamborghinija i kao svojevrsnu ikonu automobilizma – Ferrarija.’

Prema vašem iskustvu u luksuznom segmentu, koja priča stoji iza posjedovanja ovakvih automobila?
Ispunjavanje snova, na prvom mjestu. Ljudi kroz ovakve automobile ostvaruju svoje strasti i želje iz djetinjstva, žele osjetiti drukčije automobile, a to gore spomenuti brendovi definitivno jesu. Svaki susret s Ferrarijem i Lamborghinijem budi posebne emocije koje utječu na kompletno iskustvo posjedovanja automobila. Izgled, zvuk motora, miris unutrašnjosti, boja. Ovakvi se modeli doživljavaju u više dimenzija. U pitanju je strastveni ritual, kao kod otvaranja vrhunskog vina ili rijetke cigare. Naravno, na kraju tu je i kolekcionarska vrijednost. Dolaskom električnih automobila i promjenom filozofije mobilnosti, ICE automobili u budućnosti će postati raritetni. Pogotovo limitirani ili bespoke primjerci, a samim time rast će im i cijena.

auto benussi salon auto benussi underground garaža

Iskorak u ovaj segment za Auto Benussi znači i pružanje dodatnih usluga, u tzv. industriji hedonizma?
Slažem se, u planu nam je u bliskoj budućnosti organizirati klub vlasnika i raditi privatne evente po Hrvatskoj. Potencijal je ogroman. Imamo prekrasne ceste, dobra vina i gastronomiju. Želimo da naši kupci uživaju u kompletnom paketu usluga. To uključuje brigu o automobilu, ali isto tako i pružanje novih hedonističkih iskustava.

Fotografije Marko Mihaljević & Tomislav Presečki

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above