Lošinjska uvala hedonizma mjesto je na kojem vas čeka vrhunska gastronomija i boravak u nekim od najboljih hotela na Jadranu
Uvala Čikat na otoku Lošinju savršena je destinacija za one koji traže prirodnu ljepotu, vrhunsku gastronomiju u luksuznom izdanju. S povijesnim vilama i luksuznim hotelima, okružen predivnim plažama, ovaj ekskluzivni kutak Lošinja nudi nezaboravna kulinarska putovanja.
Restorani na Lošinju s Michelin priznanjem
Matsunoki – japanska elegancija
Japanski restoran Matsunoki donosi spoj japanskog umijeća i mediteranskih sastojaka. Ovaj Michelinovim priznanjem nagrađeni restoran oduševljava vrhunskom japanskom kuhinjom s raznovrsnim vrstama sushija, sashimija te rijetkom japanskom Wagyu A5 govedinom. Kulinarska filozofija usmjerena je na svježinu i kvalitetu, koristeći lokalno ulovljenu ribu i sezonske namirnice. Impresivan vinski podrum s gotovo 500 etiketa i posebnom ponudom viskija renomiranih japanskih destilerija, kao što su Nikka Taketsuru, Yamazaki, The Hakushu i Hibiki, te ekskluzivna selekcija tradicionalnog japanskog alkoholnog pića sake dodatno obogaćuju svako jelo.
Alfred Keller – Michelinov sjaj u mirisu borova
Restoran Alfred Keller, smješten u Boutique hotelu Alhambra, ponosi se Michelinovom zvjezdicom zahvaljujući inovativnom pristupu mladog chefa Michaela Gollenza, čija se filozofija kuhanja temelji na klasičnim francuskim tehnikama, uz primjese svjetskih okusa i s naglaskom na lokalne sastojke. Svako jelo predstavlja iskonske okuse otoka Lošinja i Hrvatske, koristeći svježe ulovljenu ribu, lokalno uzgojeno povrće i začinsko bilje s otoka. Restoran Alfred Keller neprestano istražuje granice kulinarstva poštujući tradiciju i istodobno unoseći inovaciju u svaki tanjur.
Bava – inovacije s okusom Mediterana
Smješten u hotelu Bellevue, restoran Bava nudi dinamična mediteranska jela koja istražuju raznolikost regije kroz sezonske jelovnike, a ističe se kreativnim pristupom klasičnim jelima.
Konoba Cigale – okusi mora uz more
Za opušteniji doživljaj, konoba Cigale, smještena uz samu obalu, nudi tradicionalne okuse Jadrana na tanjuru. S naglaskom na ribljim specijalitetima, svježe ulovljenoj ribi i plodovima mora, ovo je mjesto idealno za one koji žele uživati u ležernom ambijentu s pogledom na more.
Restorani na Lošinju spajaju lokalne i svjetske okuse
Bilo da tražite profinjene okuse japanske kuhinje u Matsunokiju, Michelinovu izvrsnost u Alfred Kelleru, inovativne mediteranske kreacije u Bavi ili opušteni obrok uz more u konobi Cigale, Lošinj Hotels & Villas nudi jedinstvenu selekciju jela koja spajaju lokalne i svjetske gastronomske trendove u ruhu otoka Lošinja.
Lošinj Hotels & Villas redovito organizira i ekskluzivne kulinarske večeri i događaje na kojima se predstavljaju renomirani chefovi i vinari iz cijelog svijeta. Ove jedinstvene prilike omogućuju gostima da istraže najnovije gastronomske trendove, kušaju rijetke vinske etikete i uživaju u posebno osmišljenim jelovnicima.
Doživite najbolje od slovenske kuhinje uz gostujuće chefove i vrhunska vina na Taste Slovenia, od 30. travnja do 4. svibnja, u Boutique hotelu Alhambra i hotelu Bellevue. Slijede Days of Hungary u hotelu Bellevue, od 17. svibnja do 18. svibnja, na kojima možete uživati u okusima Mađarske kroz posebno kreirane jelovnike. Vintage Weekend u Boutique hotelu Alhambra, od 29. svibnja do 1. lipnja, vikend je posvećen vrhunskim vinima i klasičnoj eleganciji, uz nezaboravnu atmosferu. I na kraju posjetite Oriental Lounge u hotelu Bellevue, od 15. lipnja do 1. srpnja, na kojem će se pripremati jedinstvena jela koja su dio gastronomske baštine Libanona.
Tekst Niko Vučković
Fotografije Lošinj Hotels and Villas