Boutique Hotel Alhambra: Duh aristokratskog vremena4 min

Boutique Hotel Alhambra predstavlja idealnu kombinaciju iznimnog luksuza i daška nekog drugog vremena, koja svojom personaliziranom concierge uslugom zadovoljava različite preferencije i želje gostiju

Boutique Hotel Alhambra

Na zapadnoj strani otoka, u uvali Čikat, smjestila se Alhambra, stara austrougarska vila iz 1912. godine, djelo uglednog bečkog arhitekta Alfreda Kellera, inspirirano španjolskim graditeljstvom i nadaleko poznatom vilom Alhambrom, po kojoj nosi i ime.

Od tada pa do danas, Alhambra je nedvojbeno bila i ostala jedna od najljepših građevina na tom dijelu otoka, a svoj je osvježen izgled dobila 2015. godine, kada je otvorila vrata prvim gostima. Prilikom obnove posebna se pozornost posvetila očuvanju antiknih detalja kako bi vila zadržala duh aristokratskog vremena koji je danas spojen s notom bezvremenskog luksuza.

hotel alhambra u uvali čikat

Ovo je fotografija Boutique Hotel Alhambra interijer lobby
Alhambra predstavlja idealnu kombinaciju luksuza s daškom nekog drugog vremena

Za uređenje interijera namještaj je pomno biran pa se odlikuje ekskluzivnim materijalima i vrhunskim dizajnom, poput Louis Ghost Chairsa, drvenog namještaja Artisan, sagova Sartori i posteljine od brokata. Cijela priča uređenja zaokružena je dizajnerskom rasvjetom nagrađivanog Deana Skire, dok je u sobama i suiteovima kozmetika kuće Salvatore Ferragamo.

Boutique Hotel Alhambru danas čini i vila Augusta, veličanstvena građevina klasicističkog stila, visokih stropova, dražesnih fasadnih ukrasa i art deco detalja, dok je iza obje zgrade i novi dio hotela, vijugave fasade, skladno pridružen stoljetnim ljepoticama. U ovoj mirnoj oazi, gosti imaju priliku uživati u 36 vrhunski opremljenih delux soba i 15 suiteova, a svaka soba nosi ime uglednih lošinjskih kapetana i zaslužnih vizionara lošinjskoga arhipelaga.

Otok Lošinj omiljena je turistička destinacija još od 19. stoljeća, a danas je simbol sinergije prirode i iznimnog luksuza čija kombinacija omogućuje potpunu revitalizaciju duha i tijela

Gostima je na raspolaganju i intimna wellness oaza, uz zatvoreni bazen s grijanom morskom vodom, te široku ponudu tretmana i programa osmišljenih za postizanje ravnoteže i odmora duha i tijela. Hotel je od otvorenja član jedne od najprestižnijih svjetskih hotelskih brendova Small Luxury Hotels of the World.

Ovo je fotografija Boutique Hotel Alhambra smještaj
Boutique Hotel Alhambra nudi rijetko viđen spoj posebnog klimatskog okruženja, eno i gastro ponude te personaliziranog luksuza po mjeri svakoga gosta

U sklopu hotela je i vinoteka koja uključuje arhivu hrvatskih raritetnih vina – etikete koje uglavnom nisu dostupne na tržištu, a koja gosti imaju priliku kušati na degustacijskim večerima uz pratnju sommeliera. U ponudi je trenutno više od 350 bijelih i crvenih vina vrhunske kvalitete, domaćih i stranih vinara.

Gostima je na raspolaganju i 196 različitih premium etiketa stranih žestokih pića. Za ljubitelje svjetski poznatih koktela tu je veliki izbor koktela i internacionalnih pića u hotelskom lobby baru, čija lista pića broji dvadesetak različitih vrsta šampanjaca i pjenušaca, ginova, rumova te više od pedeset viskija.

Alhambra
U vinoteci je čak 350 vrhunskih bijelih i crvenih vina, domaćih i stranih vinara

Također, Alhambra je poznata i po održavanju ekskluzivnih enoloških masterclassova u sklopu kojih najcjenjeniji domaći i strani vinari predstavljaju svoje etikete odabranim uzvanicima s posebnim naglaskom na ona izuzetno popularna i raritetna.

Restoran Alfred Keller oduševljava goste

Na prošlogododišnjoj svečanosti dodjele priznanja gastronomskog vodiča Gault & Millau u Zagrebu, restoran Alfred Keller dosegnuo je novu razinu dobivši 16,5 bodova, a zvjezdani mladi kulinarski talent na njegovu čelu, chef Michael Gollenz, također je prepoznat i nagrađen kao ‘Veliki chef sutrašnjice’. Nakon što je nagrađen i Michelinovom zvjezdicom, skok na ovako visoku ocjenu Gault & Millaua još je jedno impresivno postignuće i potvrda iznimnog gastronomskog iskustva kojim ovaj dragulj dosljedno oduševljava goste.

unutrašnjost restorana alfred keller

Nagrađivani restoran zadivljuje ne samo iznimnim gastronomskim i enološkim iskustvom koje nudi, nego i besprijekornom uslugom bez premca. Crpeći inspiraciju iz plodne otočne zemlje i morskog obilja, mlada austrijska kulinarska zvijezda u usponu, chef Michael Gollenz goste restorana s lakoćom vodi na senzacionalno gastronomsko putovanje, uz izvanredne kulinarske kreacije spravljene od najboljih domaćih proizvoda, poštujući kulinarsku tradiciju bez kompromitiranja vlastite inovativnosti.

jelo od škampa restorana alfred keller

Posebnost leži u sustavu nabave namirnica, temeljenom na izvornosti, lokalnom porijeklu i dostupnosti, ovisno o sezoni, berbi ili ulovu. Uz odličnu suradnju s lokalnim dobavljačima s područja otoka Lošinja i Cresa, Grupa Jadranka surađuje s dobavljačima s područja Istre, Dalmacije, Slavonije i Baranje. Redom je riječ o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji razvijaju prirodni i uravnoteženi uzgoj, a čiji proizvodi nose ekocertifikate. Tako se osigurava opskrba prirodnim i svježim namirnicama koje jamče najvišu razinu kvalitete te se pruža potpora malim hrvatskim gospodarstvenicima. Ovakav sustav nabave namirnica predstavlja svojevrsni presedan u hotelskim grupacijama diljem svijeta.

Fotografije Boutique Hotel Alhambra

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above