Boutique Hotel Alhambra: Lošinjski dragulj
- March 16, 2017
Boutique Hotel Alhambra predstavlja idealnu kombinaciju iznimnog luksuza i daška nekog drugog vremena, koja svojom personaliziranom concierge uslugom zadovoljava različite preferencije i želje gostiju
Otok Lošinj omiljena je turistička destinacija još od 19. stoljeća, a danas je simbol sinergije prirode i iznimnog luksuza čija kombinacija omogućuje potpunu revitalizaciju duha i tijela. Na zapadnoj strani otoka, u uvali Čikat, smjestila se Alhambra, stara austrougarska vila iz 1912. godine, djelo uglednog bečkog arhitekta Alfreda Kellera, inspirirano španjolskim graditeljstvom i nadaleko poznatom vilom Alhambrom, po kojoj nosi i ime.
Od tada pa do danas, Alhambra je nedvojbeno bila i ostala jedna od najljepših građevina na tom dijelu otoka, a svoj je osvježen izgled dobila 2015. godine, kada je otvorila vrata prvim gostima. Prilikom obnove posebna se pozornost posvetila očuvanju antiknih detalja kako bi vila zadržala duh aristokratskog vremena koji je danas spojen s notom bezvremenskog luksuza.
Za uređenje interijera namještaj je pomno biran pa se odlikuje ekskluzivnim materijalima i vrhunskim dizajnom, poput Louis Ghost Chairsa, drvenog namještaja Artisan, sagova Sartori i posteljine od brokata. Cijela priča uređenja zaokružena je dizajnerskom rasvjetom nagrađivanog Deana Skire, dok je u sobama i suiteovima kozmetika kuće Salvatore Ferragamo.
Boutique Hotel Alhambru danas čini i vila Augusta, veličanstvena građevina klasicističkog stila, visokih stropova, dražesnih fasadnih ukrasa i art deco detalja, dok je iza obje zgrade i novi dio hotela, vijugave fasade, skladno pridružen stoljetnim ljepoticama. U ovoj mirnoj oazi, gosti imaju priliku uživati u 36 vrhunski opremljenih delux soba i 15 suiteova, a svaka soba nosi ime uglednih lošinjskih kapetana i zaslužnih vizionara lošinjskoga arhipelaga.
Gostima je na raspolaganju i intimna wellness oaza, uz zatvoreni bazen s grijanom morskom vodom, te široku ponudu tretmana i programa osmišljenih za postizanje ravnoteže i odmora duha i tijela. Hotel je od otvorenja član jedne od najprestižnijih svjetskih hotelskih brendova Small Luxury Hotels of the World.
Kad je o gastronomiji riječ, treba naglasiti kako se hotelska kuhinja temelji na jelima bogatima okusima i mirisima Mediterana, spravljenima prema izvornim tradicionalnim recepturama, a nedavno je u hotelsku ponudu uveden i vegetarijanski jelovnik. Posebnost leži u sustavu nabave namirnica, temeljenom na izvornosti, lokalnom porijeklu i dostupnosti, ovisno o sezoni, berbi ili ulovu. Uz odličnu suradnju s lokalnim dobavljačima s područja otoka Lošinja i Cresa, Grupa Jadranka surađuje s dobavljačima s područja Istre, Dalmacije, Slavonije i Baranje.
Redom je riječ o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji razvijaju prirodni i uravnoteženi uzgoj, a čiji proizvodi nose ekocertifikate. Tako se osigurava opskrba prirodnim i svježim namirnicama koje jamče najvišu razinu kvalitete te se pruža potpora malim hrvatskim gospodarstvenicima. Ovakav sustav nabave namirnica predstavlja svojevrsni presedan u hotelskim grupacijama diljem svijeta. Premium uslugu Boutique Hotela Alhambra upotpunjuje pomno birana wine & dine ponuda a la carte restorana Alfred Keller.
U sklopu hotela je i vinoteka koja uključuje arhivu hrvatskih raritetnih vina – etikete koje uglavnom nisu dostupne na tržištu, a koja gosti imaju priliku kušati na degustacijskim večerima uz pratnju sommeliera. U ponudi je trenutno više od 350 bijelih i crvenih vina vrhunske kvalitete, domaćih i stranih vinara. Gostima je na raspolaganju i 196 različitih premium etiketa stranih žestokih pića. Za ljubitelje svjetski poznatih koktela tu je veliki izbor koktela i internacionalnih pića u hotelskom lobby baru, čija lista pića broji dvadesetak različitih vrsta šampanjaca i pjenušaca, ginova, rumova te više od pedeset viskija.
Također, Alhambra je poznata i po održavanju ekskluzivnih enoloških masterclassova u sklopu kojih najcjenjeniji domaći i strani vinari predstavljaju svoje etikete odabranim uzvanicima s posebnim naglaskom na ona izuzetno popularna i raritetna.
U sklopu druge serije masterclassova ovog će proljeća svoju enološku ponudu i rijetke vinske poslastice predstaviti vinari Great Terroir of Plešivica (21. – 22. travnja), Chateau Mouton Rothschild (19. – 20. svibnja) i Tenuta Di Biserno (30. lipnja – 2. srpnja). U suradnji sa svakim od poznatih vinara kreirat će se i jedinstveni, za tu priliku osmišljeni menu koji će, zahvaljujući savršenom skladu vina i hrane, impresionirati i najzahtjevnije nepce.
Ovaj lošinjski turistički dragulj, bez sumnje, nudi rijetko viđeni spoj posebnog klimatskog okruženja i eno i gastro ponude te personaliziranog luksuza koji se očituje u najvišem standardu usluge po mjeri svakoga gosta.
Fotografije Boutique Hotel Alhambra