Volvo Penta: Izvrsna servisna mreža na Jadranu2 min

Održavanje Volvo Penta motora i pogonskih sustava na Jadranu je vrlo jednostavno jer je Nautika Centar Nava, kao dio Market Unit Italia, ovlašteni distributer Volvo Penta za Hrvatsku. Optimalnu dostupnost tehničke podrške i originalnih rezervnih dijelova omogućuje izvrsna servisna mreža duž hrvatske obale, koja se sastoji od 16 radionica opremljenih najnovijim dijagnostičkim alatima koji slijede stroge Volvo Penta standarde.

‘Ponosni smo što smo dio Market Unit Italy za Volvo Penta od 2022. godine, jer je to najjača jedinica u Europi. Ukupno ima 12 distributera i 170 servisnih partnera. Vjerujemo da će nam to pomoći da održimo izvrsne odnose s postojećim klijentima, kao i da odgovorimo na rastuću potražnju za pogonskim sustavima na tržištu jahti i superjahti, te povećamo naš tržišni udio u tom segmentu’, istaknuo je Josip Božić, voditelj odjela Volvo Penta u Nautika Centru Nava.

Svi vlasnici brodova s Volvo Penta motorima na Jadranu mogu biti sigurni jer servisna mreža brzo pruža pomoć i garantira bezbrižnu plovidbu svaki put kada pokrenu svoj(e) motor(e).

Nautika Centar Nava, koja je ujedno i Volvo Penta Centar za Hrvatsku, predstavila je i novu, profesionalnu platformu Volvo Penta Inboard Performance System (IPS) pod krilaticom ‘Od jahte do superjahte’. Riječ je o revolucionarnom i inovativnom sustavu za profesionalna plovila i jahte od 25 do 55+ metara duljine, a na tržištu bi se trebao naći 2025. godine.

Obuhvaća najveći i najsnažniji brodski pogon u asortimanu Volvo Pente – Volvo Penta IPS 40, dizajniran s pionirskim konceptom dvostrukog pogona. IPS 40 pripremljen je od motora s unutarnjim izgaranjem do potpuno električnih ili hibridnih rješenja, i može se instalirati kao dvostruki, trostruki ili četverostruki sustav, što znači da plovilo može imati od četiri do osam izvora napajanja.

Također, prvi su testovi pokazali značajnu uštedu u potrošnji goriva, veći doseg, veću brzinu, uz smanjenu razinu buke i vibracija. Važno je naglasiti da će novi Volvo Penta IPS pratiti i poboljšana razina usluge i podrške kroz mrežu ovlaštenih servisnih centara, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj.

Fotografije Nautika Centar Nava

 

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above