Najvažnije velike jahte koje dolaze na Cannes Yachting Festival 2021.

10 MINUTES READ
00:26:08

Pogledajte nove jahte dulje od 27 metara koje će biti predstavljene na najvećem europskom nautičkom sajmu, Cannes Yachting Festivalu 2021, koji se održava od 7. do 12. rujna

Čuveni Cannes Yachting Festival prvi je veliki nautički događaj koji će biti organiziran nakon što je pandemija zahvatila čitav svijet, a bit će bogat sadržajima koje ćete otkriti od 7. do 12. rujna u luci Vieux i Port Canto. Zahvaljujući obnovljenom povjerenju vjernih izlagača i dolasku 120 novih tvrtki, Cannes Yachting Festival dočekat će vodeće francuske i međunarodne ličnosti iz svijeta jahtinga.

Na vodi i na kopnu, 560 novih brodova od 3 do 45 metara, jednotrupaca ili višetrupaca, bit će izloženo u luci Vieux za motorne čamce i u luci Canto za jedrilice, od kojih će 150 imati svjetsku premijeru. Yachts Croatia odabrao je 12 važnih premijera među jahtama duljima od 27 metara.

Azimut Grande Trideck

Azimut Grande Trideck je revolucionarni model dizajniran za suvremenog vlasnika koji želi neprestani kontakt s okolinom i koji brod doživljava kao idealno mjesto za udobnost.

Ovo je fotografija Azimut Trideck

Azimut Trideck + One ima dodatnu krmenu palubu (uz tri tradicionalne) koja upotpunjava vizualni efekt kaskade terasa od vrha sunčališta do mora. Projekt je djelo provjerenog tima – Alberto Mancini potpisuje vanjske prostore, Achille Salvagni za interijere, a Pierluigi Ausonio dizajn trupa.

Benetti Montopanfilo 37M

Motopanfilo 37M elegantna je i moderna jahta koja zadovoljava potrebe modernih vlasnika nadahnuta Benettijevom Navetteom iz 1960-ih i legendarnim kreativnim izrazom i poletom tog desetljeća.

ovo je fotografija Benetti Motopanfilo 37M

Vanjske linije modela su plod suradnje brodogradilišta Benetti i dizajnera Francesca Struglie, dok interijere potpisuje studio Lazzarini Pickering Architetti. Dizajn modela Motopanfilo 37M savršeno usklađuje elemente nautičke tradicije s novim stilom i najmodernijim tehnološkim trendovima.

Cantiere delle Marche RJ 130

RJ je 40 metara dugačka explorer jahta od čelika i aluminija, čiji je vanjski i unutarnji izgled djelo Francesca Paszkowskog, a koju je projektirao studio Hydro Tec. Ova luksuzna istraživačka jahta ima obilje vanjskih prostora i prikladna je za duga krstarenja svim kutovima svijeta, bez obzira na vremenske uvjete.

Njezina elegantna, stroga silueta nosi prepoznatljiv potpis Francesca Paszkowskog koji je, osim impresivnog profila, zaslužan i za bezbroj pametno smišljenih sitnica u službi logistike, ugodnosti života i funkcionalnosti.

Ovo je fotografija CdM RJ 130

Ovom jahtom Paszkowski je uspio izbrisati granicu između inovativnih linija i bezvremenosti. RJ smješta 12 gostiju u pet apartmana, te sedam članova posade u četiri kabine. Opremljen je s dva moćna motora MTU 10V2000M72, koji isporučuju 900 kW svaki (pri 2250 okr./min) i jamče najveću brzinu od 14,5 čvorova.

Pri brzini krstarenja od devet čvorova jahta ima impresivnu autonomiju od oko 5500 milja, a po dolasku na odredište u njezinim će spremnicima ostati oko 10 posto goriva.

Ferretti Yachts 1000

Ferretti Yachts 1000, novi najveći model Ferretti Yachts je ujedno i najveći brod koji je to brodogradilište ikada izgradilo. Ova jahta od kompozitnog materijala s elementima od karbona koji naglašavaju njezin visokotehnološki sadržaj rezultat je suradnje između odbora za strategiju razvoja pod vodstvom Piera Ferrarija, odjela za inženjering grupe Ferretti, navalnog arhitekta Filippa Salvettija (eksterijer) i studija Ideaeitalia (koncept interijera).

Ferretti Yachts 1000 donosi nove oblike prostora i mijenja cjelokupni pristup životu na brodu svojim neviđenim dizajnerskim rješenjima i klasičnim interijerima.

Ovo je fotografija Ferretti Yachts 1000

U verziji Classic jahta je uređena u nježnim, skladnim bojama i uz pokoji suptilni kontrast. Druga opcija je verzija Contemporary, koja donosi suvremeni stil, svježe tonove i smjelije boje. U srcu projekta 1000 je ideja o neusporedivoj udobnosti i komforu u u vanjskim i unutarnjim prostorima, s naglaskom na stil Made in Italy.

Nenametljiv dizajn koji se drži čistih linija i profinjenih materijala stvara atmosferu profinjenog luksuza i idealno interpretira vrijednosti izraženih motom ‘Just Like Home’: udobnost, talijanski stil, bezvremenski dizajn i izrada.

Pročitajte: Yachtsov vodič za motorne jahte u Cannesu

Pročitajte: Ostale važne premijere na Cannes Yachting Festivalu 2021.

Pročitajte: Crossover jahte: Otkrijte kako izgleda ‘morska SUV klasa’

ISA Super Sportivo 100ft GTO

Koncept ISA Super Sportivo 100ft GTO temeljen je na ideji maksimalnog poboljšanja sportskih i plovidbenih osobina na jednome openu. Elegantne linije naglašene su visokim pramcem s trupom V-profila koji se brzo snižava prema krmi.

Velike otvorene površine koje su na raspolaganju i na pramcu i na krmi daju ovoj jahti jedinstven izgled u njezinoj kategoriji, dok velike staklene ploče krutog krovića, koji je moguće otvoriti, jamče maksimalnu udobnost čak i u natkrivenim dijelovima kokpita.

Ovo je fotografija ISA Super Sportivo launch

Performanse ovog modela dopunjene su stilskim detaljima, poput velikih otvora za zrak koji igraju dinamičku ulogu jer su smješteni iznad krutog krova.

Unutrašnjost, koja može biti izvedena u nekoliko verzija i imati između tri i pet kabina za goste i dvije kabine za posadu, je u potpunosti prilagodljiva, a krasi je dizajn čiji je cilj povećati količinu svjetlosti i postati temelj novog estetskog pravca.

Performanse ISA Super Sportivo 100ft GTO su zasigurno glavni element budućeg uspjeha jahte koja će uskoro postati jedan od najbržih modela trenutno dostupnih na tržištu: s tri motora MAN od po 2000 KS jahta postiže impresivnu brzinu od 50 čvorova.

Maiora 30 Convertible

Sa svojih 30,5 m duljine i 7,5 m širine, Maiora 30 Convertible može se pohvaliti doista impresivnom prostranošću, kako na otvorenom dijelu palube, tako i u unutrašnjosti. Prožeta osjećajem prozračnosti koji se obično viđa samo na mnogo većim jahtama, Maiora 30 Convertible već i imenom odaje svestranost: različita područja na brodu doista se mogu koristiti na mnogo različitih načina i u različite svrhe, kako god vlasnik želi, jer su elementi izvedeni fleksibilno i lako ih je promijeniti kad se pojavi potreba za nekom novom funkcijom.

Interijere nove Maiore osmislio je odjel za stil kuće u suradnji sa studijom Fossati Design Bureau. Odmah po stupanju na palubu gosti će se naći u vrlo prostranom kokpitu, koji se na poseban zahtjev vlasnika koristi kao blagovaonica na glavnoj palubi.

Ovo je fotografija Maiora 30 Convertible

Iz tog prostora veliko, elegantno krmeno stubište vodi izravno na beach club krmu, koja kad je potpuno rastvorena postaje pravi mali wellness centar uz more, u kojem se gosti mogu opustiti, a zatim napraviti svega nekoliko koraka i uroniti u osvježavajuću morsku vodu. Prilikom ulaska u salon goste će sigurno odmah zadiviti prozori koji se protežu od poda do stropa i propuštaju puno prirodnog svjetla, ali i naravno, jamče krasan pogled na okoliš.

U salonu se nalazi dvostrani kauč izrađen po mjeri, sa sjedalima i prema naprijed i prema natrag, na kojem vlasnik i gosti mogu gledati sunce kako uranja u more s jedne strane ili se opuštati ispred televizora s druge. Udobna, svijetla vlasnička kabina, koju karakterizira profinjen i otmjen stil, smještena je prema pramcu, a tuš u njezinoj privatnoj kupaonici – koji je u potpunosti izrađen od finog mramora – može se koristiti i kao turska kupelj. U srcu jahte uzdiže se elegantno stubište koje povezuje sve tri palube.

Prostor za goste uređen je na donjoj palubi i sastoji se od četiri kabine: dvije VIP i dvije dvokrevetne kabine, sve s privatnim kupaonicama.

Mangusta 104 REV

Mangusta 104 REV je revolucionarna jahta i najmanja u već legendarnoj seriji Maxi Open. Sportske i vitke linije ove jahte ponosno nose DNK Manguste, ali ga reinterpretiraju na moderan način. Ostali prepoznatljivi elementi ovog modela su velike staklene površine besprijekorno uklopljene u njegov snažan, gotov agresivan profil, koje su pravo inženjersko remek-djelo.

This is photo of a Mangusta 104REV

Eksterijeri i interijeri stapaju se u prostor u kojem je granica između njih nevidljiva, naglašavajući koncept životnog stila Manguste – nezaboravno iskustvo života na moru. Vlasnici i njihovi gosti mogu uživati u opuštenoj atmosferi i privatnosti u brojnim područjima, koja među ostalim uključuju i udobno mjesto za sunčanje smješteno na pramcu, koje je savršeno uklopljeno u profil ove jahte minimalističkog, ali pomalo agresivnog izgleda. Sunčalište se sastoji od prostora za opuštanje opremljenog udobnom sofom u obliku slova U i sekundarnog upravljačkog mjesta. Vrata u kokpitu mogu se potpuno otvoriti, te tako povezati salon s vanjskim prostorom stvarajući blagovaonicu u kojoj se gosti mogu prepustiti ugodnim trenucima.

Interijer je dizajniran oko ideje svjetlosti i to ne samo na glavnoj palubi – gdje se smjestio udoban, profinjen salon okružen prozorima od poda do stropa – nego i na donjoj palubi, koja može primiti do 10 gostiju četiri prostrane kabine. Vlasnička kabina široka je koliko i sam trup jahte, a uz nju su na Mangusti 104 REV i VIP kabina i dvije kabine za goste. Nova Mangusta 104 REV opremljena je parom motora MTU 16V2000M96L i dvije vodene turbine, koji joj zajedno daju najveću brzinu od 35 čvorova koje postiže bešumno i bez vibracija. Pri brzini krstarenja od 25 čvorova nova Mangusta se može pohvaliti autonomijom od 370 nautičkih milja.

Numarine 37XP

Numarine 37XP teška je impresivnih 345 GT i ima autonomiju od 5000 nautičkih milja pri brzini 10 čvorova, po čemu se svrstava uz bok ponajboljim jahtama tipa expedition na svijetu. Numarine 37XP ima odgovarajuću stabilnost, manevarske sposobnosti i općenito držanje na vodi potrebno za krstarenje morima i oceanima diljem planeta.

Ova jahta ima i prostran interijer koji uključuje nekoliko zajedničkih područja. Salon i kabine na glavnoj palubi imaju velike prozore i ispunjeni su prirodnom svjetlošću.

This is photo of a Numarine 37XP

Beach club krma ima platformu za kupanje i unutarnji salon koji doslovno sjedi uz vodu, a veliki vanjski prostori još su jedna velika prednost ovog novog modela. Wide-body fly paluba dugačka je gotovo 10 metara i nudi 80 četvornih metara životnog prostora. Vlasnički apartman se nalazi se na pramcu glavne palube, na donjoj palubi su izvedene četiri kabine za goste i kabina za dadilju.

Numarine 37XP ima produljeni kruti krović od karbona koji se nadvija nad cijelu fly palubu, a opremljena je i s 44,5 četvornih metara solarnih panela koji stvaraju 7530 W energije. Ovu istisninsku jahtu sa zaobljenim pramcem pokreću dva motora MAN od po 560 KS.

RSY 38m EXP

RSY 38m EXP je dugačak 37,83 metara i širok 8,85 metara, ima impresivnu bruto tonažu od 410 t i pokreću ga dva motora MAN D2868 LE 425 (588 kW), što mu sve redom daje karakter pravog istraživača.

Dizajniran je za nezavisno i bezbrižno krstarenje na velike udaljenosti u potpunoj sigurnosti, a od potpisivanja kupoprodajnog ugovora, Rosetti Superyachts je blisko surađivao s vlasnicima, koji su bili uključeni u sve faze izgradnje, uređenja interijera i odabira sve dodatne opreme.

Ovo je fotografija jahte RSY 38m EXP

Građen u suradnji s partnerima Hydro Tec i BurdissoCapponi Yachts & Design, RSY 38m EXP predstavlja prvo opipljivo iskustvo kuće Rosseti u izgradnji potpuno custom broda, te dokazuje sposobnost i pouzdanost brodogradilišta u zadovoljavanju zahtjeva svih vlasnika.

Sanlorenzo SL120Asymmetric

Sanlorenzo je na modelu SL120Asymmetric primijenio asimetričnu konfiguraciju samo u dnevnom dijelu glavne palube, koji se proteže od kokpita do središta plovila. Ovakav izbor dopušta proširenje ove površine od osam četvornih metara, eliminira prolaz palubom s lijeve strane i optimalno povezuje interijer s morem stvaranjem prostrane blagovaonice s jedne strane (s prozorima visine same palube) i dnevnog prostora s druge strane.

Salon ima klizni zid i terasu koja se spušta, pa ga je tako moguće otvoriti i još više približiti okolišu. Takvo rješenje također omogućuje potpuno iskorištenje unutarnjeg prostora na pramcu, na kojem se nalazi vlasnička kabina, široka koliko i sam trup.

Ovo je fotografija jahte Sanlorenzo SL120Asymmetric

Ovaj novi asimetrični raspored moguć je zahvaljujući promišljenom dizajnu bočne palube, koja je sada prisutna samo s lijeve strane glavne palube, gdje teče uz životni prostor do sredine plovila, a zatim vodi do fly palube i spušta se u vanjski salon na pramcu, pretvarajući se u stepenice. Još jedna posebnost dizajna SL120Asymmetric je raspored vanjskih prostora.

Vanjski salon na pramcu se proteže na dvije palube povezane stubištem, s izravnim pristupom iz vlasničke kabine. Taj prostor površine 15 četvornih metara zamišljen je za niz različitih namjena: dok je njegov pramčani dio uređen i opremljen kao veliko sunčalište, na gornjoj palubi nalazi se stol za objedovanje na otvorenom, koji se također može pretvoriti u sunčalište.

Na tom dijelu salona nalazi se i naslonjač u obliku slova C okrenut prema upravljačkom mjestu, koji se može zamijeniti jacuzzijem.

Sunseeker 90 Ocean

Novi Sunseeker 90 Ocean je model koji će definirati cijelu klasu i pomaknuti granice u dizajnu jahti. Ukupno prostraniji za impresivnih 20 posto i s 30 posto više prostora na palubi, Sunseeker 90 Ocean je širok 7,16 m i već se i time razlikuje od konkurentskih modela u svojoj kategoriji. Njegov jedinstveni pramac temelj je potpuno nove siluete, koja će krasiti i druge modele Sunseekera.

Novi model ima impresivnu autonomiju od 1800 nautičkih milja pri brzini krstarenja od 12 čvorova, a najveća brzina iznosi mu 26 čvorova, pa je moćan koliko i lijep.

Ovo je fotografija jahte Sunseeker 90 Ocean

Od beach club krme velikodušnih dimenzija s jedinstvenim sunčalištem X-TEND koje je moguće preoblikovati na nekoliko načina do impresivnog pramčanog dijela opremljenog laserskim projektorom i televizorom s ekranom od 140 inča spremnim za pretvaranje ovog prostora u kino na otvorenom, ovo je savršena jahta za zabavu u velikom stilu.

Na golemoj fly palubi može biti izveden spa-bazen bez ruba, naslonjači u obliku slova U i veliko sunčalište, a sve to nadohvat ruke od elementa s barom kojeg osvjetljava LED rasvjetom.

Sunseeker 90 Ocean ima četiri raskošne kabine za osam gostiju; tri dvokrevetne i jednu s dva spojena kreveta u serijskoj izvedbi, a moguća je i izvedba s kabinama za deset gostiju.

Wally WHY200

Vrlo originalni WHY200 najnovija je motorna jahta koju su razvili dizajnerski tim Wallyja, predvođen Lucom Bassanijem i odjel za inženjering grupe Ferretti, studio za navalnu arhitekturu Laurent Gile NA i studio za dizajn interijera A. Vallicelli & C. Model WHY200, koji ima bruto tonažu 200 tona i trup nešto kraći od 24 metra, je jedinstvena jahta koja nudi prostranost i komfor modela veće istisnine, u kombinaciji s brzinom i performansama poluistisninske jahte.

Ovo je fotografija jahte Wally WHY200

Wally WHY200 je izuzetna jahta već i na papiru: više od 200 četvornih metara natkrivenog životnog prostora i 144 četvorna metra vanjskog prostora. Donja paluba – ovisno o odabranom rasporedu – može biti podijeljena na tri ili četiri dvokrevetne kabine za goste.

Zahvaljujući najnovijoj generaciji pomorske arhitekture i pogonskog sustava, WHY200 je sposobna za krstarenje brzinom od 23 čvora u načinu rada ‘hyper displacement’ predviđenom za kraća putovanja ili kad nema previše vremena za istraživanje.

Fotografije & video Wally, Sunseeker, Sanlorenzo, RSY, Numarine, Maiora, ISA, Ferretti, CdM, Benetti & Azimut

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ovo je fotografija Azimut 68 plovidba Testovi

Azimut 68 na testu: Lakoća postojanja

Novi Azimut 68 slijedi svjež dizajnerski stil Azimutove flybridge kolekcije. Uz sportsku siluetu, nudi mirne i estetski pažljivo oblikovane unutrašnje prostore, te prvi put na …

Oov je fotografija Azimut Grande 26metri Jahting

Ambiciozan plan kuće Azimut Yachts

U Cannesu su ljubitelji Azimuta dobili priliku vidjeti što kuća sprema tijekom idućih mjeseci Na nautičkom sajmu Cannes Yachting Festivalu 2021., gdje je predstavila modele …

Ovo je fotografija Azimut S8 Testovi

Azimut S8 na testu: Savršena sportska jahta

Zanimljiv iz više aspekata, Azimut S8 nudi odlične performanse, velike prostore za boravak na otvorenom i moderan dizajn vanjštine i unutrašnjosti, u skladu s novim …

Ovo je fotografija Azimut 78 Fly u plovidbi Testovi

Azimut 78 Fly na testu: Dizajnerski iskorak

Azimut 78 Fly kao nova zvijezda serije Azimut Flybridge Collection uživa u razigranim vanjskim linijama novog dizajnera Alberta Mancinija, profinjenom uređenju unutrašnjosti Achillea Salvagnija i …

Ovo je fotografija Yachts izlog 2021 nova plovila Jahting

Nova plovila 2021.: Uzbudljive premijere stižu i u Hrvatsku

Najavljujući nova plovila i njihov dolazak u Hrvatsku kroz Yachts izlog 2021 predstavnici vodećih jahting tvrtki priželjkuju još jednu lijepu i zanimljivu nautičku godinu u …

Jahting

Navis Marine: Novi Azimut modeli i Dromeas

Vlasnik tvrtke Navis Marine je Gordan Zadro, mladi zagrebački poduzetnik koji bilježi odlične prodajne rezultate, kako s talijanskom grupacijom Azimut-Benetti, čiji je zastupnik u regiji, …

Hoteli

Prijeko Palace: Dodir renesanse

U srcu grada Dubrovnika, hotel Prijeko Palace i restoran Stara Loza savršeno skladno spajaju prošlost i sadašnjost Ako tražite nezaboravno i drukčije mjesto za odmor …

Cranchi E26 Rider u plovidbi Testovi

Cranchi E26 Rider na testu: Talijanski žigolo

Klasične gliserske linije i prekrasna tamnoplava boja s efektom, koju je Christian Grande savršeno spario s tamno crvenim kožnim tapecirungom, čine Cranchi E26 Rider modernim …

nikki beach montenegro pogled iz hotelske sobe Putovanja

Nikki Beach: Nova destinacija za jahtaše

Doživite ljetnu idilu kompleksa Nikki Beach Montenegro uz nezaboravan spoj zabave, uživanja i gastro–avanture Nikki Beach Montenegro, dio svjetskog lanca luksuznih odmarališta, je restoran i …

Gastronomija

Touch Wine: Dodir vrhunskog vina

Hrvatski brend na jedinstvenom vinskom mikrolokalitetu u svijetu, na kojem je, prema legendi, i grčki bog vina Dioniz imao najbolje vinograde i podrume Svjesni smo …

brodogradilište Adriatic42 crna gora Brodogradilišta

Adriatic42: Profesionalna razina usluga

Puštanje u promet najvećeg plutajućeg doka na Jadranu označava početak nove ere za brodogradilište Bijela, koje postaje remontni servis za superjahte. Novi projekt vode međunarodni …

Gastronomija

Vinarija Bastiàn: Uronite u istarski užitak

Istra je poznata regija vrhunske enogastronomije, a njezin zapadni dio posljednjih je godina postao mjesto radnje nekih od najuzbudljivijih vinskih priča. Na padinama podno Buja, …

Scroll to Top